Excuses excuses

Ursäktar mig själv för den usla uppdateringen! Jag har saknat min lilla blogg, som allitd påminner mig om vad jag gjort dagen till ära.. Glömde datorn i skolan igår nämligen! Igår var vi med journalistiken och besökte Sveriges Television - herregud så intressant! Jag är dock inte mycket för teknik, främst för att jag är otroligt dålig på det förstås (som tyvärr dessa yrken på denna plats innehöll) Annars tyckte jag däremot att det lät intressant, programledare kanske skulle passa mig ändå? Man får till och med en budget per år att shoppa kläder för - I det momentet kändes faktiskt yrket som skapat för mig, haha. Jag är ju faktiskt väldigt bra på att shoppa. Annars tror jag att reporter skulle passa mig bra också - jag lyckas alltid undra ett dussin saker! Något som är säkert är att jag någon gång i livet kommer arbeta på en tidning eller liknande. I alla fall för ett tag!
 
Nu sitter jag och väntar på att psykologi-lektionen skall börja, vi har världens bästa lärare i det ämnet - vilket innebär att jag nästan längtar till varje lektion, hehe.. Det skulle hon höra. Just det mina vänner! Ikväll är det Valborg också & jag skall SJÄLVKLART fira in sommaren med nära & kära. Vi kommer att börja med en stor bufee hos Sara för att sedan bege oss ut i Karlstads härliga dimma. Men! Mer om det sedan! Kiss & hugs!
 
Igår blev det självklart några vardagliga fikor på stan med kära vänner. Mums!! Och tillsist (måste skryta lite hehe) vart nyttig med enbart olika sallader i två veckor. Igår blev det en tomat, lite gurka och 1 dl gröt kokt på vatten toppad med mjölk. Gott!
 
 

Kvällsprommis

Skall strax sticka ut på en powerwalk. Är riktigt trött idag men har bestämt mig att jag skall minsann ut på en promenad, haha! Städa och tvätta behöver jag också göra. Och det bästa utav allt, jag behöver inte plugga!

En TOPPEN helg!

Hello my dearest! Jag har haft en alldeles superduper bra helg, hur har ni haft det? Dum fråga ioförsig, lite svårt att svara på det för er.. Men jag förmodar att ni också haft det toppen! I fredags hade vi middag hos mig med några vänner till mig och familjen. Kortfattat - jättetrevligt! Och jag lyckades hålla mig ifrån godsakerna också, åt enbart sallad och lite kött. Hur duktigt är inte det? Bra att vara lite envis ibland trots allt! Eftersom att jag skulle jobba morgonen därpå åkte jag med Maria in till stan och sov där.
 
För att prata om jobb... Det gick inte alls bra i lördags för mig! Stressigt (är det väl alltid - men jag kunde inte ''komma'' in i stressen, vilket hör till ovanligheterna) och jag var inte på så bra humör heller. Men men! Det vändes snabbt när jag träffade Filippa och Florence för en fika på stan (såklart!) sedan hade jag & filippa en alldeles perfekt och galen kväll som vi ALLTID har. Ler man mot världen så får man ett leende tillbaka, helt enkelt! Avrundades med middag och drinks ute, traskande på stan med en däckad främling som behövde lite hjälp hem och tillsist snack och inbillelser på spökbryggan - Sandgrund!
 
Idag har jag jobbat hela dagen. Efter jobbet tog jag en fika på stan, och ja helt ensam - & jag klagar inte! Det var som alltid lika underbart med en latte och en bra tidning som tillbehör. Alldeles, alldeles perfekt. Jag önskar dock att det var en gata i Paris med ett glas Champagne istället.. Men! Man kan som sagt inte få allt här i livet, haha! Nu har jag precis kommit hem och ätit lite sallad, som jag förövrigt gjort hela denna vecka & skall alldeles strax ut på en promenix. Hoppas ni också haft en perfekt helg som mig!
 
PS. Ääääääntligen börjar temperaturen stiga i lilla Sverige!
Ser inte min middagstallrik hyffsat god & nyttig ut? Mmmm!! Har fått en dille på grekisksallad.
Tyckte att den här bilden på Camilla, Maria & Moa var så charmig & gullig! In aciton, så att säga he-he
The lattemaker
 
Vi stannade till hos några övertaggade festprissar till vänner också!
Och den slutliga kaffebilden. Emma-tid så det skriker om det. Jag älskar att fika! Underbart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaffe

Halloj! Efter skolan blev det återigen en liten runda på stan. Träffade både Emma och Olivia! Avnjöt en supersmarrig latte och fick med mig en jättefin mjukisdress hem som jag spanat in ett tag, om nu mjukisdressar kan vara fina, he-he. ;) Nu håller vi på och fixa för lite middag här hemma! Får hemma några vänner på besök ikväll :-)
Blus/Haust, Kostymbyxor/H&M, Väst/Henri Loyd

Sista lektionen!!

Hola mi amgias! Sitter på sista lektionen och ''jobbar'' med en hel del pauser förstås, men det är ok på fredagar tycker jag! Slutar strax och då skall jag fika med min lilla Emmis - som jag inte träffat på allt för länge... Och sedan fika numero dos med bästis! Ikväll är det dinner at my place - med några vänner till familjen. Ser fram emot det, länge sedan jag spenderade en fredag hemma!
 

Några nya kap

Idag hittade jag faktiskt väldigt mycket fint på stan! Det är så mycket roligare att handla vår/sommarkläder, än vinterkläder - då behöver man liksom tio plagg för att täcka en ynka outfit. Men inte nu inte! Äntligen har det börjat bli lite sommar. Haha.. Bara för att det var så varmt och härligt idag kommer jag kalla det ''sommar'', det är det för mig, nu kommer det endast bli tunnare och tunnare plagg för lilla Emma! Även om det är kallt!
 
Supersöt klänning från Twist & Tango. Den satt toppenbra på också!
Kjol från Åhlens
Blus från Haust, från Vivendi. Har den i beige också så kunde inte motså denna blåa. :-)
Nya underkläder från H&M
Kunde förstås inte motstå Lokas nya smaker! Köpte Strawberry Ice cream och Lemon Pie, och enligt mig, var de faktikst jättegoda. Men jag är ju en allätare/alldrickare också! Ha-ha.
 
Nu skall jag ta en dusch och sedan somna till favvoserien Revenge. Hoppas ni haft en toppendag!
Love/Emma
 
 
 

Stadshäng

Idag fick det bli en dag på stan, som de flesta dagar i veckan ioförsig, ha-ha. Var faktiskt ledig idag och hade egentligen en sovmorgon att se fram emot.. Men icke sade nicke! Pigg som man är åkte jag in vid 09:00 för att träffa Johanna för en standard-fika a la oss. Sedan kikade vi runt i butiker ett tag och fördrev tiden suveränt som vi är proffs på. Efter ett tag mötte jag upp Sofia för ännu en fika och lite njutande på uteserveringen, hur älskvärt är det inte att dem är framme nu? Äntligen, äntligen, är sommaren här!
 
Sedan vankades nationella muntligt i Engelska, och jag var faktiskt inte alls nervös! Är ioförsig ingen nervös person men när det gäller nationella - då lyckas det minsann dyka upp någon liten förbannelse över mig. Jag och Diana diskuterade och tillslut levde vi oss in i språket så bra att jag nästan trodde jag var en engelsk madame (hehe åtminstone jag trodde det). Eftersom nationella gick så bra, så åkte vi in till stan än en gång för att fira, förstås! Blev lite shopping på stan och ännu mera fika, men denna gången med mina älsklingar Filippa och Ida! Även Florence var med. Jättetrevligt! Älskar att fika med världens bästa vänner, som jag är så lyckligt lottad att ha.
 
Visar vad jag har köpt i nästa inlägg - för er som vill se förstås! :-)
 
Såhär mysigt har jag i skolan:)) Alldeles själv sitter jag och antecknar till sallad som tillbehör. Fint va?
 
 
 

Kvällsprommis

 
Kom precis på att jag har ju ingen lektion imorgon! Bara ett nationellt prov i Engelska, men det är inte förrän kl: 16:00, så tekniskt sett är jag ledig! Woho.. Skönt att ha lite tid över. Imorgon skall jag träna, sola, äta nyttigt och ha en riktig ''ta hand om mig själv'' dag. Nu skall jag sticka ut på en promenix.
 
Hoppas ni haft en toppendag
Love/Emma
 
Hittade två gammla bilder på mig ifrån högstadiet
 

Karlstadsgator och bästis

Idag fick det bli en dag på stan efter skolan! Hade matte b muntligt i nationella idag och jag.. MADE it! Ok, man skall aldrig sträva efter bara ett godkänt kanske, men för mig som har så jäkla jäkla svårt för matte - är detta himmelen. Blev så glad och nöjd över mig själv!
 
Åkte in till stan och tog en fika med Johanna på lunchen, det var så länge sedan vi hade setts - vi hade hur mycket som helst att stämma utav! Saknat min vän! Efter skolan blev det återigen en fika (älskar att fika hehe) men denna gången med Sofia. Pratade om allt mellan himmel och jord, och kikade runt ett bra tag i affärer. Hittade en svindyr men också svinsnygg klänning som jag ville ha, men avstod, men klarade inte att avstå den så sprang tillbaka till butiken igen för att prova (och möjligtvis göra ett köp..). Men! Den visade sig sitta katastrofalt.. Så min kära plånbok slapp att bli lite tunnare!
 
Nu har jag precis kommit hem, tagit ett varmt bad och gjort en liten hemmagjord ansiktsmask & precis ätit grekisk sallad. Gud vad gott det är! Hade helt glömt bort hur mycket jag älskar det. Om jag skall vara ärlig, så tycker jag att sallad är bland de godaste ''rätterna'' som finns. Mums! Nyttigt är det också. :-)

Måndag

Godmorgon! Sitter på entreprenören med mitt lilla team nu och har precis skickat in en samhällsfördjupning. Otroligt skönt att ha den inskickad! Den här lektionen är ganska ovärd, finns inte speciellt mycket att göra då vi håller på att avvecklar. När jag gick upp imorse lyste solen utanför, och det enda jag ville var att somna ute i solen i flera timmar - och vakna upp med gyllenebrun färg.... Men jag antar att det enbart var en dröm.
 
Eftersom solen gått i moln nu, vilket är lite typiskt. Åker jag till solen istället! Solariumet får bli dagens nödlösning.
 
 

Hairextension

För flera år sedan suktade alla tjejer i min (dåvarande) ålder efter hårförlängning - de flesta hade det också. När jag fyllde år önskade jag mig då en hårförlängning hos frisören som var rejäl och med bra kvalitee förstås, jag kände att skulle jag ha skulle det minsann se bra ut! Dock funkade inte den metoden alls på mig och ''jag'' slängde ut ca, 4500 kr för mycket.
 
Efter den gången har jag aldrig velat haft hårförlängning, himla massa jobb och dyrt var det också.. Speciellt för mig som var tvungen att göra återbesök varannan vecka, haha! Nu har jag däremot fått lite längtan efter det igen. Men! Med en annan metod. Jag har spanat in en sida vid namn; jasmineshair.se, som verkar vara helt fantastisk på hår. Är det rätt person och rätt metod så kan faktiskt hårförlängning göra underverk hos en person!
 
Lisa Najjar
Desiree 3
 
Jag tycker att hon verkar vara en otroligt duktig frisör! Dessutom har hon många goda referenser som ökar förtroendet till henne. Känns tryggt! Funderar faktiskt på att göra det när jag åker till Stkhm i Maj. :-)
 

FRÅN ODJUR TILL SKÖNHET

Ok.. Det var väl lite att ta i att kalla mig själv skönhet, haha. Men nu är ÄNTLIGEN utväxten borta! Och jag känner mig som en ny och fräsch människa igen. Hur underbart? Och varför gå till frisören (?) när sin bästavän erbjuder både primaballerina service med latte:ar och resultat! Jag är verkligen hur nöjd som helst!! Dessutom klippte Katarina topparna på mig då de såg lite förjävliga ut, tur att någon annan ser det - jag har nämligen inte så bra sinne för hår. Haha!
 
Bortsett ifrån det har jag pluggat, solat och vart ute på en långprommis med teamet! Nu laddar jag upp inför en väldigt fullspäckad skolvecka (tyvärr) med film. Söndagar är trots allt officiella mysardagen! Förstår inte folk med söndagsångest? Jag själv älskar söndagar!
Världens bästa promenixgäng! Här tar Olivia en liten paus på en sten i grums.
 
Hur bra passar inte min skönhet i dessa? Personligen tycker jag inte att de skulle kunna sitta bättre. Solglasögonen må vara stolta att ha en sådan passande plats på lilla ollisens huvud!
 
 
 

Plugga plugga plugga...

Idag står bara en sak på schemat, och det är att plugga! Men, först och främst vankas lite solning i det fina vädret. Det har man faktiskt en ursäkt till! Det är ju inte alltför ofta Sveriges väder levererar så det är lika bra att passa på.
 
En suddig bild från igår också! Älskar min väska från Roberta Minelli.
 

KEEP SHININ' SATURDAY

Guuud vilket fint väder det är ute! Är det något man lärt sig i Sverige så är det att njuta när vädret är fint! Och det är precis vad jag har gjort, har legat ute någon timme och bättrat på brännan lite. Bortsett från det har jag pluggat hela dagen lång.. Usch vad tråkigt, men högen minskar åtminstone - vilket det verkligen är värt! Skall kamma in bra betyg den här veckan, det har jag bestämt mig för!

Raul Wallenberg - En sann hjälte

Ligger i sängen och kollar på en film ''Säg goddag, Herr Wallenberg'' otroligt bra och berörande. De som gjort filmen har verkligen skapat en känsla för det förflutna, även lite i filmens kvalite. Jag tycker att det är helt otroligt att mitt i djävulens tid - strida emot ondskan på egen hand - och rädda tusentals människor.
 
Det finns ingenting man kan göra idag för förintelsen, förutom att aldrig glömma bort. Jag tänker inte yttra mig mer, ingen bör få göra det om denna tid, förutom de drabbade själva. Jag tror inte att någon annan kan förstå hur det var och ingen bör få tro att dem gör det heller.
 
Däremot, tycker jag att det här kan ge hela mänskligheten en rejäl läxa. Har man inte kommit ifrån den skiten om att bedöma ursprung hit och dit? Och förstått att alla är lika värda? Det tycker jag är oerhört skrämmande när man ser ett äckligt parti som Sverigedemokraterna i riksdagen. Man borde vara extra rädd för att ge sådana här partier makt överhuvudtaget när man har så många exempel. Räcker inte Sovjetunionen och Andra världskriget? Jag hoppas, hoppas, innerligt att SD åker ut ur riksdagen i valet och aldrig någonsin kommer tillbaka. Det är en skam, vi är förlorare som har dem i riksdagen.

En ovanlig fredagskväll

Hej alla goa och gla'a där ute!  Kan någon gissa vad jag stannade hemma för ikväll? Kan någon gissa om jag fullföljde min plan för ikväll? Nej. Sugen som attan för en utekväll fredagen till ära - hoppade jag det för allt plugg som väntar kommande veckan. Sorgligt nog pluggar jag inte ändå, haha. Men tanken var god i alla fall! Man skall alltid se det positiva här i livet!
 
Nu ligger jag hemma i soffan och i min ensamhet, kollar på let's dance. Ätit välkryddad oxfile med välkryddad pepparsås (LÄS: Sönderkryddad av pappa). Dagen har bestått utav skola, fika med fina Emma och återigen en fika (utan fika) med bästisarna. En härlig fredag!!
Just det, jag har hunnit med en liten promenix också. Fråga mig inte om handen... Tror jag skulle göra peacetecken (?) men blev lite fel, he-he.
Och en glad emma! Ha den bästa helgen fina människor!
 

Vardagslyx a la emmis

Efter skolan var mamma så snäll och hämtade upp mig, och jag visade stolt upp min ''lilla'' vinst, haha det var även den jag skyllde på för att få skjuts hem.. Och det funkade visserligen utmärkt! När jag kom hem lagade vi en mysig middag och knaprade på lite godis till tv;n.
 
Nu funderar jag antingen på att plugga, men tror jag väntar med det tills helgen. Har redan haft det tillräckligt tufft denna vecka + att jag har trots allt lovat mig själv - inget festande för lilla Emma den här helgen! Skall kolla om jag hittar någon bra film, hoppas på att Felicia kommer hit för en sleepover & lite tjejsnack ikväll också.
 
Nu skall jag tvätta bort ansiktsmasken & hårinpackningen. Chao!

3,5 kilo njutning!

Hallå mina vänner! Kan ni gissa vilken toppenstart på dagen jag fått? På denna dag som vanligtvis är den jobbigaste dagen på hela veckan. Skola från 09:00-20:00 (det blir så när man är dålig på matte hehe). Igår natt, låg jag i soffan och tittade på film - var som i vanlig ordning ganska rastlös. Helt plötsligt ser jag en tävling på fb som hagahallen har, med 3,5 kg choklad i potten -och jag skulle trotsallt kunna leva på choklad! Nu på morgonen när jag skulle kika vem som vunnit, vem tror ni inte det är?? Jo jag!! Jag känner mig otroligt nöjd! Tack bästa Hagahallen. Ni gjorde en chokladälskare som mig överlycklig idag. :-)
 
Nu sitter jag på engelskalektionen och laddar upp inför en seeen dag.. Imorgon är det fredag. Wiho, vad veckorna går fort! Hoppas ni har det bäst!

JAKTEN PÅ MOTIVATION

... Är omöjlig att finna till plugget känns det som! Någon som håller med? När lärarna sätter ett prov blir jag så jäkla överlycklig, ääääntligen!! Jag avskyr däremot flummiga inlämningar, jag tycker inte alls att det bedömer kunskap lika bra - det bedömer snarare den personen som är bäst på att samla information på ett dokument. På prov får man visa vad man kan på riktigt!
 
Just nu sitter jag med en fördjupning på samhällen, och det är så tråkigt. Men men! Jag har i alla fall kämpat igenom mig en sida idag och så får jag fortästta plugga på resten i helgen. Vi har verkligen mycket i skolan nu, samhällsfördjupning på måndag, svenska grammatik-prov på tisdag, nationella i matematik på onsdag, nationella i engelska på torsdag och spanskaläxa på fredag. Med andra ord, prov och läxor varje dag.
 
Nej, nu skall jag sluta och bittra ner min blogg (med sanningen hehe) och sätta på en film! Imorgon vankas en skoldag ända tills 20.00! Dags att ladda upp. Puss & kram!
 
Fick bli lite energifulla bilder från Gbg med bästa tjejorna i somras! OBS sista bilden, som jag förövrigt ligger inne med en lustig min på. Jag röker verkligen inte! Enbart test på chokladciggaretter som fanns.

English NP - think like a professional!!

Good day everyone,  fick bli en engelskhälsning på engelskalektionen till ära! Det kanske ger mig lite mer rätt till att blogga under lektion, hehe...
 
Just nu sitter vi och förbereder inför nationella muntligt som vi har till veckan. Jag måste säga att jag är lite nervös inför min Engelska, jag har alltid brunnit för det här språket - och anstränger jag mig kan jag verkligen bli hur bra som helst. På sistone har jag dock varit lite lat och självklart har mitt ordförådd tagit stryk, samt grammatik. Missbedöm mig inte, så otroligt kass är jag inte, dock kunde jag ha varit mycket bättre, haha! Men men, det är som det är och man skall alltid se det positiva i allt!
 
Därför har jag samlat lite tips till mig själv och om någon annan skulle vilja ta del utav detta - varsegod förstås! Smådetaljer avgör alltid helheten.
 
1. Öva på att prata mycket engelska hemma, vänner, familj och husdjur är ett perfekt offer! Och om inte det, prata med dig själv (det gör alltid jag) och tänk på engelska så mycket som möjligt!
2. Öva in en början inför talet, visst vet du inte vad talet handlar om förrän provet väl är - men! Grundfraser och meningar kommer oftast till användning.
3. Underskatta inte dig själv, tänk att du är ett proffs!
4. Ta för dig i samtalet, var en aktiv lyssna och ställ många frågor.
5. Argumentera korrekt. Berätta vad du tycker, tror och tänker & varför. Det är avgörande för ett högre betyg!
6. Se till att vara på bra humör när provet väl är. Det satsar alltid jag jäkligt mycket på! Är jag sur, så vet jag att det kommer att gå åt helvete hur bra jag än tycks vara. Att vara positiv tar alltid fram din bästa sida.

Tankarna är som starkast på kvällen

Håller ni inte med mig? Både tankar och känslor blir som fördubblade på kvällen, ungefär som när man är full! Bortsett ifrån tänkandet då, hehe. Den här kvällen har som vanligt bestått utav mycket dagdrömmande. Jag är en riktig dagdrömmare om jag får säga det själv! Kan förvandla vilken tråkig sekund som helst till ett paradis i mina tankar, har en tendens att göra det på mattelektionerna (inte bra...).
 
Just nu tycker jag att livet är så himla tråkigt. Allting är så överdrivet tryggt och ospännande, och jag bara väntar på att det skall hända något speciellt. Jag vill resa till USA och shoppa så händerna trillar av, gå på fina middagar med nya människor, dricka Champagne och äta jordgubbar i en solnedgång, sitta på ett mysigt cafe i Paris med en latte och det senaste numret utav Elle. Gå på häftiga modevisningar, träffa inspirerande människor, göra nya saker - bada med delfiner och dyka bland hajar, hjälpa barn i fattiga länder och bli mer tacksam på livet, börja stödja fonder och bli en bättre människa. Börja designa egna kläder och väskor, bli framgångsrik och tjäna mycket mycket pengar, hitta min livsuppgift och göra något helhjärtat, vakna upp och känna att jag lever mitt drömliv, hitta en person - som känner och vill lika, som jag kan dela allt det här med.
 
Japp! Det var en liten sammanfattning om mina drömmar. Jag längtar så himla mycket till studenten och att börja mitt liv på riktigt! Just det, en till sak som jag funderat lite över är steg två inom entreprenör och företagande-kursen, som jag börjar i 3an. Jag har kommit på en idee och det är att skapa några få väskor. Om det är någon som vet eller kan något inom att skapa produkter - tar jag mer än gärna emot hjälp/information!
 
 
 
Love/Emma
 

Sneakers with heel

Den nya trenden iår som fått ganska stor uppmärksamhet är utan tvekan: ''sneakers with heel''! Personligen följer jag aldrig modet, precis som ordspråket lyder ''mode bleknar med tiden, men stil varar förevigt'' tänker jag. Man skall köra på sin egen stil - men självklart är det kul att piffa upp det med någon utav säsongens detaljer.
 
Enligt mig är dessa skor riktigt tuffa. Jag kan förstå att de anses svåra att få en bra känsla till, såsom alla (nästan alla) mina vänner t.ex, som tycker att jag är helgalen som gillar dessa.. Haha, jag förmodar att alla är vi olika! Här har i alla fall jag gjort ett litet collage om hur man skall matcha dem. För att inte se ut som en hippie tror jag att det är viktigt att följa skornas stil - enkelt och tufft.
Top/Monki Väska/Hermes Läderjeans/Jbrand Jacka/Alexander Mcqueen Kjol/Stars by Jonas Hallberg Sneakers/Aldo

Lyx VS budget

 
Ni kanske har sett att jag lagt ut bild på Hunky Dory's nya läderjacka för ett tag sedan? Den är helt outstanding. När jag fick syn på prislappen, 7000 kr för en skinnjacka blev jag lite tveksam (hade vart en annan femma om det vore en väska hehe..). Men! När jag trallade in på H&M häromdagen hittade jag denna, totalt inspirerad från Hunky Dory's egna och visst har de lyckats, den är också riktigt läcker tycker jag (med en mycket bättre prislapp).
 
Dock så tvekar jag fortfarande vilken... Jag vill ha jackans grundare, the real deal och just att H&M's nästan ser likadan ut gör mig ännu mer tveksam. Men samtidigit är H&M's läderjacka mycket lättare och man ser inte lika bredaxlad ut som i Hunky Dory's.
 
 

Omvandla din avundsjuka!

Avundsjuka har vi alla känt någon gång här i livet. Det kan vara allt ifrån karriär, utseende, pengar, lycka och ja, listan kan göras precis hur lång som helst. Man avundas det någon annan har, som man anser sig själv sakna. Avundsjuka i sig tycker jag faktiskt är en bra känsla att känna, om man använder den rätt!
 
 Jag blir så arg på mig själv (för att ta ett exempel) när jag hör mig själv tänka ''varför skall hon ha det och inte jag? Varför skall hon kunna äta allt utan att gå upp ett gram? Varför skall hon få den saken när jag själv kämpat som fasen för det?'' Usch & fy vilken jobbig känsla det är att känna! Och inte är den trevlig heller, ingen gillar trots allt missundsamma personer. Det är inte ofta jag tänker så, men det händer och varje gång det händer är det EN gång för mycket - jag vill seriöst bara klappa till mig själv. Det värsta jag själv vet är människor som inte unnar andra lycka. Varför skulle man vilja att någon har det sämre egentligen?
 
Att visa sin avundsjuka på ett gott sätt - det är däremot så beundransvärt. Och som ordspråket lyder: ''en framgångsrik person oroar sig aldrig för någon annans framgång'' och visst stämmer det såväl! Och det är precis det här som man kan använda sig utav. Personen man avundas ser man helt enkelt upp till på ett eller annat sätt, varför inte glädjas och inspireras utav denna person istället?! Istället för att hänga läpp kommer avundsjukan omvandlas till en inspiration som ger dig en drivkrift - som dessutom kan hjälpa dig att prestera ännu bättre.
 
Alla förtjänar vi lycka här i livet. :-)
 
Love/Emma
Såvida man vill sitt eget bästa bör man absolut dumpa sådana sneglande blickar. Tänk vad mycket mer utstrålning man ger sig själv då - alldeles gratis.

Måndagsmorgon

Åh, den här morgonen har inte börjat bra. Igår blev min e-mail hackad och det är precis allt jag kunnat tänka på! Varför i helvete vill någon hacka MIN email? Finns knappast något viktigt där för någon annan, förutom mig - som det dessutom är väldigt viktigt för, allting i mitt liv är koppplat till den jäkla adressen. Men, somsagt, världen innehåller väl en hel del idioter och detta är ett ytterligare bevis... Och du som gjort detta; ser du det här (trots den lilla chansen) jag sänder många emma-förbannelser till dig. Det skall du veta!!!!
 
Nåja, nu slutar snart entreprenören och jag skall alldeles strax luncha med Felicia!

Cosy weekend

Hello! Igår fick det bli en mysig lördag med Jennifer och Carro som sällskap. Vi åkte till ica och laddade upp med massor utav smaskigheter, precis vad som behövs för en äkta-myskväll! Tycker inte ni också att myskvällar är så himla underskattat? Det är det bästa som finns (nästan) eller iallafall på hemmaplan! Skratta, prata, äta, sova, äta lite mera och njuta med nära & kära. Den ultimata helgen för mig är en festkväll och en myskväll! Ett bra schema enligt mig själv.
 
Nu har jag legat och dragit mig i några timmar hos farmor (orkade ej gå hem inatt) och tänkte strax röra på fläsket hemåt! Det behövs efter denna helgen, haha. Ikväll kommer bästis hem också & vad vi hittar på då återstår att se!
 
Hoppas ni haft en jättebra helg♥
Lots of love! Emma

FEST PÅ MAYAS SÄTT

Hallå alla goa och gla'a! Jag ligger hemma och smaskar i mig godis som jag varit och inhandlat. Numera är ju lördag min onyttiga dag och resterande skall vara ''nyttiga'', och det har gått alldeles toppen! Maxi firar 10 år (eller vad det är?) och jag & farmor köpte 2 kg godis för tjugo jäkla spänn!! Kände mig som en riktigt tjock men nöjd fyndare på ica.
 
Förövrigt Sverige, vad håller vår kära vädergud på med där uppe egentligen?? Snö i april!! Jag sänder inte en tumme nedåt utan tusen. Nåja, igår firade vi vår älskade Maya som fyllt 18 med middag & mingel! Det blev en perfekt start på en kväll ute i Karlstads dimma. Petter spelade på tempel, måste tillägga att han var grym live!
 
Nu ropar mammma att det är middag. Mumms!!
 
Moa, födelsedags-Maya (tjusigt namn hehe) och Amanda! HUR fina är de inte?
Och såhär såg jag ut kvällen till ära!
 
 
 
 

CELINE

Den här skönheten är nästan dödlig. Celine har verkligen lyckats med deras modeller - alla är unika! Jag kan tänka mig själv, en fin vårdag trallandes på stan med huvudet högt i tak, med ett par höga klackar som smattrar i backen och ett par vida kostymbyxor därtill (och förstås en utsökt latte i handen)! Är man en dagdrömmare så är man!

TODAY I WEAR

Den långa torsdagen är äntligen avklarad och jag har precis klivit upp ur ett varmt bad. Det är verkligen min vardagslyx det! Badar ungefär varje dag, ha-ha.. Men det är ju så avkopplande. Älskar det! Nu tänkte jag kolla igenom lite skolarbete och sedan sätta på någon film!
 
Väst/Henri Loyd, Blus/Dagmar, Stövlar/Burberry, Solglasögon/Marc Jacobs, Jeans/H&M

Utkast: Apr. 10, 2013


Lillördag!!!

Halloj kära vänner! Onsdagen är avklarad och likaså ett prov avbockat. På tal om det, de ämnen som jag anser som tråkiga är det ju hopplöst (åtminstone för mig) att plugga in veckor innan, så jag tar alltid tag i saken dagen innan och bara nötar in det! Och visst blir inte kunskapen så långvarig, men jag har fortfarande levererat ett bra betyg. Idag gjorde jag likaså och jag lyckades få hjärnsläpp när provet började! Satt en hel halvtimme utan att skriva ett jäkla ord. Förstå min panik! Haha, jag lämnade nästan klassrummet och tänkte skylla på extrem huvudvärk. Men!! Jag gav inte upp och helt plötsligt dök all kunskap upp i huvudet och provet gick alldeles galant. Jag skulle sätta ett B om jag var lärare åt mig själv, hehe. Det skulle jag nog ioförsig alltid göra då..
 
Efter provet mötte jag upp min kära Hawwe för en smarrig fika med förstås mycket smarrigt snack. Lika trevligt som ALLTID med min lilla älskling! Och när jag inte trodde dagen kunde bli bättre, så dyker ännu en kär vän, nämligen Felicia upp från ingenstans! Förstå min glädje!! (Felicia har vart i Thailand ett halvår) och jag hade som ni nog kan ana en hel del frågor att få avfärda.. And so it was. Vi bokade in en träff imorgon på direkten som jag verkligen ser fram emot! Vi har ju somsagt en hel del att ta igen... Efter ett halvår!
En sansad och samlad emma nöjd med sin kaffekopp
och HÄR har ni vår riktiga lite mer annorlunda sida tillsammans:))

Mayas birthday!!!!

Idag är det inte vilken dag som helst.. Idag är det MAYAS 18 års dag! Hipp hipp hurra älskling!!! Hoppas du får den bästa tänkbara födelsedag, om inte - ger vi dig det på fredag.. Med många klackar i taket!! ;)
 
Åter till nuet. Sitter just nu på psykologin, vi håller på att planera ett socialt experiment, som vi sedan skall testa på stan. Det blir nog kul! Och framförallt intressant, vi skall satsa på att bryta normen med många komplimanger. Visst hör det kanske inte till vanligheterna för alla... Jag själv har dock aldrig haft problem med det?! Att ge komplimanger till människor man träffar är ju ett perfekt sätt att ta kontakt på, tycker jag!
 
Efter skolan igår jobbade jag, vilket kändes så jäkla skönt.. Vill jobba så mycket som möjligt!! På kvällen åkte jag till min väninna Felicia och vi hade en mysig sleepover - med alltid, mycket välbehövligt tjejsnack! Idag står dock plugg på schemat hela dagen lång. Skönt att ha det över sedan! :-)
 
Ha en bra dag!! Det skall jag ha i detta superunderbara väder.

Utkast: Apr. 08, 2013


Bästismys

Hello! Har precis kommit från farmor. Gick till henne med några gamla tröjor & väskor (som ni vet är jag galen i väskor) och det kan behövas någon människa att lasta av det man tröttnar på ibland! Bakade även mina ''favvokakor'' som jag döpt dem till med farmor som sällskap, förstås. Nu är jag hemma och väntar på Olivia, som jag förövrigt gjort ett tag på den lilla dryga optimisten. Nåja, fint folk kommer sent som man säger!
 
Vi skall ha bästismys så jag har varit till affären och inhandlat lite gottis! En perfekt söndag ♥
Mina favoritkakor! Kanske inte ser så deliciösa ut - men det är dem!
 

Utkast: Apr. 07, 2013


Worktime

Godmorgon! Tänkte gå ut på en pw.. Men nix, tragiskt nog så tog min soffgener över. Skall åka till jobbet om en timma, sedan vankas födelsedagsmiddag hos Caroline. :-)
 

Wine and dinner

Hej & hopp kära vänner! Herregud vilken härlig dag det har varit. Vädret har verkligen varit alldeles underbart dem senaste dagarna.. Det märks att vi går mot vår & sommar nu! Idag startade jag min dag med en pw med vovvarna, som numera gått och blivit en liten härlig morgonvana. Annars då? Har fixat och trixat hela dagen, städat bland annat (fy vad tråkigt) men! Jag har även vart till affären och handlat inför middag och lite förkrök med några kära vänner. Jag skulle passa perfekt som hemmafru, iallafall som middagsfru.. Finns det något roligare än att planera och förbereda middag/festbjudningar? Nix.
 
På kvällen hjälpte min snälla mamma mig med att fixa iordning det sista, vi gjorde två olika pajer + sallad, snacks och nötter. Väldigt smidigt att fixa! Vid 7 pm kom tjejerna och vi hade en utmärkt kväll med vin, annorlunda men unika drinkar & lite tjejmys på det förstås. Det får man aldrig för mycket utav!
 
 
 
Love/Emma
 

En härlig torsdag!

Haft en superhärlig torsdag med lite utflykter. Åkte till Sörmon med mamma, lillebror och vovvarna så dem fick busa av sig ordentligt. Mina små älsklingar! Sedan åkte jag och mamma på shoppingutflykt och jag fick med mig lite olika kaffesmaker och tvålar hem.
 
Nu skall jag sätta på en film och ladda upp inför imorgon. Blir middag/förfest här hemma innan en kväll ute!

Rastlös!!!

Hur härligt det än tycks vara med lov - kan jag inte undgå att bli lite rastlös. Man har ju så himla mycket tid! Men det är faktiskt helt underbart att känna så också. Hör verkligen inte till vanligheterna för mig. Idag skall jag umgås med mamma, vi skall snart åka till Sörmon för att gå en sväng med våra älskade luffsar! Sedan skall vi åka på en liten utflykt till en inredningsbutik samt cafe. Det ser jag förstås mest fram emot, älskar att gå i butiker som ni vet. :-)
 
Helgen är spikad, inga konstigheter med andra ord. Och ser ut att bli alldeles alldeles toppen! Fiesta, fiesta, födelsedagskalas och jobb! Den ultimata emmahelgen:)
 

Sunny weekend!

Hello sunshines! Efter en solig och härlig dag ute, har jag äntligen intagit soffläge (inte läggdags ännu hehe). Jag började min dag med en härlig powerwalk ute, för att sedan bege mig in till stan på en tripp. Herre jisses vad sällan man är på Bergvik nu för tiden, jag får alltid sådana nostaligikänslor där inne! Höjdpunkten var förstås slutet på dagen, då man fick vila rösten efter en hel dags ansträngande av tiggande. Mina föräldrar lärde mig nämligen att tigga gav resultat, trots att de själva förnekar det - gav dem alltid med sig tillslut (än idag) och man lyckades få hem några till fina kassar! Oj glömde skriva första meningen, det var såhär när jag var liiiiten, haha!
 
Hittade dessvärre inget på stan, behövde ioförsig inget heller. Något som jag försöker att följa strikt är att aldrig köpa skit. Jag köper aldrig någonting såvida jag verkligen inte vill ha det! Är ju ioförsig mycket jag vill ha vid närmare tanke hehe..
 
Nu har jag precis kommit hem efter en kvällsprommis med hundarna och mamma till ica. Ni skall se vad jag har laddat upp med juice! Tror jag har gått & blivit en fantast av något slag. Men det är ju faktiskt otroligt svårt att välja när det finns cirka 100 olika smaker också.. Måste försvara mig själv lite. Nu skall jag sätta på en film! Sov sött sedan alla kära!
Kaffepaus på bergvik. Sjukt vad priserna skiljer på latte och latte egentligen, om man jämför i stan och på bergvik. Det är trotsallt i samma stad! Bergvik är mycket billigare!

JOSEPH

Till sommaren har jag tänkt att investera i en riktigt tuff kappa! Den här från Joseph finns på Nathalie Schuterman. Jag älskar den! Kvinnligt i all ära, men ibland måste man ''chica'' till det lite för att nå en komplett look --> Lite längre/oversize kappor! Jag skulle matcha den till ett par höga smala klackar, stuprörsjeans & tillsist ett par mäktiga glajjor! Taaa'daa!
 

Nutidens Chanel

Kvinnan med stilen är utan tvekan Victoria Beckham! Känner ni till någon som matchar och bär kläder så snyggt som henne? Alltid enkelt men ändå alltid detaljrikt. Enkelhet är enda sanningen till elegans, citerat Coco Chanel. Och det stämmer såväl! Det finns ingen outfit jag skådat på henne som enligt mig, är en ''miss''. Victoria bär kläderna med stolthet och sänder ut en känsla som förmedlar styrka, en kvinna som vet vart hon vill. Enligt mig är hon vår tids Coco Chanel, en riktig stilikon.
 
 

Senaste tillskott; Mulberry agenda

Jag har länge tänkt på att köpa en antingen Louis Vuitton eller Mulberry agenda, dock har det aldrig blivit av.. Vilket det egentligen borde! En agenda är ju så jäkla behövligt. Speciellt som mig som har två olika jobb, skola och planer med vänner att komma ihåg (är en väldigt glömsk människa hehe). Tror faktiskt att det är många som skulle behöva en sådan här läckerbit!
 
Nåja, jag är väldigt nöjd och än så länge har den använts väldigt flitigt. Innan brukade jag alltid anteckna på löspapper, datorn och till&med min inbox på fb för att komma ihåg saker. Någon som känner igen sig? Haha!

Dag 2

Andra dagen i mitt ''nyttiga liv'' och jag måste säga att jag är riktigt taggad! Imorse vaknade jag klockan 09:00 och har legat i sängen och pluggat ända sedan dess, 3,5 timmar! Det har verkligen vart förjävligt, haha! Men trots hur jobbigt det än tycks vara, finns det ingen så skön känsla som när man är färdig och kan känna sig lite duktig.
 
Nåja! Vädret är fint idag återigen. (Läste någonstans att det skulle bli 18 grader??) Det är iallafall alldeles för härligt för att sitta inne och deppa, skall snart sticka ut på en morgonprommis med vovvarna & sedan väntar en pw i solen med Felicia, avrundat med lite jobb förstås!
 

Måndagen

Idag välkomnade jag in den nyttiga årstiden! ALDRIG att jag kommer tillåta mig själv gömma mig i sommar. Det är på sommaren man skall visa upp sig & sin kropp med stolthet! Det är alldeles för bra för att gå miste om till några ovärda myskvällar i veckan. Idag har jag träffat Felicia, kändes som en evighet sedan och jag har saknat min vän. Vi tog en powerwalk i det härliga vädret och jag sprang runt med lite småfånig ångest och gömde mig för folk. Haha, man känner sig verkligen förjävlig efter några lata dagar. Men jag kunde självklart inte hålla mig ifrån att köpa några kaffedrinkar inne på ica ändå.. Mums, så goda dem är!
 
Nu sitter jag hemma och har precis skickat in en inlämning som har gått & tyngt på mig ett tag. Skönt! Tänkte bege mig ut på en kvällsprommis med vovvarna snart. Jag har nog aldrig uppskattat ett lov så himla mycket som nu...
 
Kunde inte hålla mig ifrån att sända en liten bild på min lilla älskling!! Hur söt är inte denna killen? Älskar honom tusen gånger om och tillbaka! Mamma får aldrig nog av sin lille teddy. Förövrigt passar han utmärkt i min gamla hårförlängning!

RSS 2.0