VILKEN VÄNDNING, 2015!

Goddag!
 
Först måste jag bara säga, herre jisses vilken vändning det här året har fått. Från att vara bland det sämre till att bli ett helgrymt år - faktiskt till det bästa året på länge. Jag njuter liksom av livet, gör vad jag känner för och trivs med vänner, jobb och livsstil. Helt underbart faktiskt. 
 
När jag åkte till Stockholm i mars för en intervju så kände jag det inombords - det här är en stad jag kommer trivas i. Det kändes på direkten som hemma. Men jag beslutade mig då att vänta med flytten tills alla saker inombords mig var lösta, jag vill inte påbörja en ny stad och ett nytt kapitel som trasig inuti. Jag flyttade hem över sommaren och jobbade i Karlstad. När jag flyttade i slutet av Augusti var jag helt ivrig av längtan, det kändes så rätt!
 
Gjorde dock misstaget att flytta in hos en skitstövel - som jag lämnade lika fort. Sämsta beslutet var att ta in den människan i mitt liv, och det absolut bästa beslutet i hela mitt liv var att lämna honom! Jag är ju en ärlig person och döljer inte vad jag tycker, oavsett blogg eller verklighet. Flyttade ihop med Erika som visade sig bli en riktig fullträff. Vi klickade på direkten och det känns inte som att vi någonsin kommer bråka. Sedan flytten till Erika har det blivit många middagsbjudningar hemma med vänner, vingliga festkvällar och såklart myskvällar med allt för mycket godis - håller vi varmt om hjärtat! Igårkväll schasade jag iväg Erika (ett litet tag iallafall) och hade middag hemma med Sunny! Vi hade en jättetrevlig kväll, Sunny hade precis berättat för mig att han inte var så förtjust i skaldjur - vad tror ni jag fixar som den lilla retsticka man är? Skaldjurspasta med alla havsdjur ni kan tänka er! Haha, det var blåmusslor, kräftstjärtar och lax.. ;-) och givetvis mycket grädde. En pasta som inte är krämig är defintivt ingen pasta enligt mig. Om han gillade det eller enbart åt för att vara snäll är en annan femma.. :-) 
 
Idag har jag jobbat hela dagen, tog en liten välförtjänt paus nu. Snart skall jag hem och packa iordning för ett nyår med tjejerna i Gbg! Jag och Erika tar bilen till Karlstad ikväll och sticker till Götelaborg imorgon. :-) Jag tror att 2016 kommer bli ett fantastiskt år. Det har alla odds med sig och jag har redan smygstartat lite. Därför med all rätt - många Champagneflaskor att tömma på nyår! 
 

Toppenhelg!

Hej allesammans!
 
Jag har haft en jättefin jul med otroligt mycket mat (givetvis) som också resulterat i att jag är mer lik en julgris än människa. Men det är väl det som hör till, inte sant. :-) Igår bjöd jag mina vänner på mingelkväll hemma, innan vi skulle göra stan (råkade bli lite för mycket göra stan, men mer om det sen). Mamma hjälpte mig att fixa olika snittar, minivästerbottenpajer, sallader och lite annat festligt. Min bror och hans vän var väldigt rara som ställde upp som värdar, välkomnade och serverade champagne till mina gäster (vänner) som kom! Champagne går ju alltid åt. 
 
Väl på nöjes, som, som i vanlig ordning var smockat med människor blev det ett x-antal shotrundor i baren. Ärligt talat, det var nog där vi hängde hela natten. Jag brukar faktiskt dansa vanligtvis. Sedan hade man förstås lite otur också, såklart har någon lodis stulit mitt Hermesarmband. Köpte det för sisådär två månader sedan så det sved ju lite. Men det är ingen fara herr tattare där ute, jag köper ett nytt ändå! Och du får mindre bra karma i framtiden! Så försök att glänsa medan du kan, lär inte vara alltför länge.
 
Idag har jag pch Felicia varit med Erika på en väldigt smarrig jullunch hos mamma Eva! Sedan åkte jag och Eva och kikade i lite butiker medan de andra låg och var döda av baksmällan i soffan. Nu har jag intagit soffläge hemma och det är vä-ääldigt skönt kan jag säga er. :-)
 
Hoppas ni alla haft en fin jul & god fortsättning!

Julaftonsnatt & John Mayer på repeat

God kväll kära vänner!
 
Klockan har slagit tolv och det är inte vilket datum som helst, nämligen den 24e december, julafton! Vi alla vet vad julafton betyder, när släkten samlas, familj & vänner sprider och omfamnar varandra med glädje & kärlek (lite extramycket), man äter den svenska traditionella maten (i Sverige är det ju typ samma på både påsk och jul, hehe) - och den är så god, inte just för maten i sig, utan att känslan man har till denna mat, som man äter sisådär två perioder om året, ja den ligger oss varmt om hjärtat. Just för att man kopplar den till familjen som samlas, umgås, skratta, mysa, skämma bort varandra rejält och bara va' helt enkelt.
 
Men julen ser givetvis inte ut såhär för alla heller. Julen är en period då man antingen känner sig extra omgiven av närhet och kärlek, eller tvärtom, dem som inte har någon att fira julen med, möjlighet att äta god mat med nära och kära eller få en liten klapp av tomten och känna värmen i huset. Julen är en period då ensamma känner sig extra ensamma. Jag såg en annons på blocket då en familj bjudit in två behövande att fira jul hos dem. Det tyckte jag var riktigt fint och rörande. Ingen kan göra allt, men alla kan definitivt göra något. Vi vet aldrig vad livet väntar eller kommer att erbjuda oss. Man måste tänka på varandra. Och inte bara tänka utan faktiskt göra. Jag är exempelvis väldigt duktig på att köpa cheeseburgare och dela ut (haha låter lite komiskt...) eller överblivna frukostfrallor från jobbet o ge bort.
 
Bortsett ifrån dessa tankar, ligger i sängen och myser med mig själv & John Mayer i lurarna. I veckan har jag hunnit med middag på Riche med tjejerna, julshopping in i sista sekund och nu är det bara lite förberedelser kvar att fixas. Har köpt en perfekt klapp till min väninna som jag är ganska säker kommer göra henne galet glad! På fredag skall jag ha mingel & middag hos mig innan Nöjes väntar! Men först - släkten imorgon :-)
Fick så fina rosor levererade till jobbet
 
Blev mycket glad då jag trodde det var en hemlig beundrare - men icke sa nicke, mamma och pappa vart det
Skumpa och råbiff på Riche, vad mer behövs en måndag
med ett järngäng av tjejer dessutom <3
en annan middag på tures, bästa råbiffen
jag har blivit förälskad i erikas jacka, den sitter ju perfekt (i mitt tycke)

3e Advent!

God morgon kära söndag!
 
Haft en hektisk vecka - men nu börjar det efterlängtat lugna ner sig! Ynka tre dagar tills hemfärd för julen, skall bli så mysigt och skönt.
 
Gjort det som skall göras klart på jobbet, gett cheferna som går på semester lite klappar. Nu är det bara alla 411 resterande klappar kvar till familj o vänner, men det går väl snabbt. Tur att det är kul. :-)
 
Veckan har som i vanlig ordning inneburit myskvällar hemma och flera middagar, i onsdags var jag och Erika på Grand Hotels julbord. Helt underbart gott! Vi delade på en flaska skumpa och blev såklart lite lulliga, haha. I torsdags gick vi vår favvoresturang med stans bästa råbiff (enligt mig) och enligt Erica stans bästa köttbullar, Tures givetvis. Pappa Cerniz och familjevännen Elisabeth var såklart med, efter några trevliga timmar ledde en flaska vin till en annan flaska vin.. En annan flaska vin till drinkar och shots. Det blev en liten krogrunda för mig och Erika, efter Tures en sväng till Riche, och slutligen Strandvägen 1 där vi träffade några härliga att avrunda kvällen med.
 
I fredags följde vi med Johanna på 30-års fest för Collage, det blev middag, drinkar och shots (givetvis shots). Sedan gick vi till Amba och slutade natten på Bergmans. Väldigt trevlig natt/kväll!
 
Igår kväll jobbade jag på en privatfest, när jag kom till festen trodde jag att jag kommit till en ambassad - det visade sig vara ett hem. Haha, då kan ni nog ana hur häftigt det huset var. Kvällen gick bra, och avslutades i en efterlängtad soffa med mina bästa vapendragare, Erika & Johanna!

Myskväll och julförberedelser!

Godkväll kära vänner!
 
Dagarna går verkligen så rykande fort, och inte minstnu i juletid. Det bästa med julen är ju faktiskt tiden innan julen! Jagenar alla förberedelser, belysningen som lyser upp den ruggiga kvällen, gräddiga lattes inne på uppvärmda fik, choklad, lussekatter, pepparkakor, glögg (mums), att vara frusen ute och möta kontrasten i en varm lägenhet full av tända ljus (Nu råkar vi tyvärr ha lite problem med värmen i lägenheten, men till er andra som kan njuta av detta).
 
Så ikväll har jag gjort knäck och Daim! Samtidigt som jag vart händig nog att laga mat till gummorna, det blev friterade pommes (nyttiga som vi är) fläskfile och min favoritsås såklart, nämligen rödvinssås. Eftersom det bara är tisdag en gång i veckan blev det även tryffel & parmesanchips till förrätt. Mums, de är så goda att de skulle kunna bli en storsäljare på restaurangen själv. Ett tips till alla krögare där ute att införskaffa. ;-)
 
Sedan städade givetvis Erika upp kaoset jag lämnade. :-)
 
Nu är det dags för någon film att kika på till söms, imorgon skall vi på julbord på Grand Hotel! Längtar redan efter alla köttbullar, prinskorvar och inte minst, mängder av sillar. Älskar sill.
 
Bild från förra veckans julbord med Apotek hjärtat, inte helt otippat anföll jag dessertbordet först, av alla, hehe.
Idag gjorde jag Daim!
Erika skicklig på att parkera:)
Hann givetvis gosa och smygfota mina modeller hemma i kd
Det blev världens roligaste förfest på erikas hemmaarena i lördags
Här hade vi trevligt:))
Erika och bästisen till familjen, jag förmodar att det inte bara är äpplet som icke faller långt ifrån trädet.
 Blev tacos hemma innan jag åkte tillbaka till Stkhm i söndags
Här ser det ju hyffsat kontrollerat ut.. Hur det alltid tycks sluta med kaos i matlagningen har jag faktiskt inget svar på, hm.

Idolfinal, sena nätter, långa dagar & tidiga mornar.

Det är så min vardag sett ut ett bra tag nu. Bortsett ifrån idol-finalen då, den har ju bara varit en gång. Såklart. :-)
Jag kan ta allt i tur ordning då, och försöka vara lite strukturerad för en gångs skull!
 
Det är tidiga mornar och kyliga prommisar till t-banan under vardagarna. Varje gång jag går upp och gör mig iordning till jobbet - är det alltid samma visa, jag flyger upp ur sängen, kastar på mig jeansen, skorna (till och med skorna ja) och klickar på lite mascara - för att sedan hoppa duns i säng igen. Slumrar om i sisådär 30 min tills jobbet och även kylan påväg dit kallar. Jag avskyr nämligen att vänta på saker och ting, föredrar hellre att andra väntar på mig - blir väldigt orolig annars, undrar om det hänt något eller så. Nu gäller detta förvisso jobb denna gång, men det är ungefär samma där.
 
Väl på jobbet rusar dagarna iväg - i rekordfart, och då menar jag rekordfart. Jag är inte bara kontorsassistent/receptionist utan jag har även börjat bedriva en lunchresturang på jobbet (skämt åsido) - men det blir väldigt mycket luncher, fix och trix, när jag får bestämma. Dels för att jag gillar det, alla är väldigt matglada och det viktigaste - tiden går undan och man känner sig himla behövd på jobbet! Det måste ändå vara den absolut bästa känslan, att känna sig behövd.
 
På kvällarna har vi myskvällar och lagar goda middagar, vardagslyx är för oss viktigt varje dag! Varje dag måste man låta ha sin egna lilla guldkant - därmed väldigt ofta (ungefär alltid) göra precis vad man känner för. Tvivla inte. Med det menar jag att det också blir en hel del vin, AW:s och mycket dansande. Helg för oss har inga specifika dagar. Det tar man när man känner för! Men det är alltid jobb dagen efter och ibland lite slitsammare. Tur man gillar sitt jobb väldigt mycket. Det får mig att alltid vilja göra lite extra, att alltid kämpa när man känner för att ge vika. Vi alla har väl sådana dagar.
 
Denna vecka har jag haft otroligt mycket att göra. Jag har knappt varit hemma - vilket lett till att jag längtat hem väldigt mycket faktiskt. Till vår lilla lägenhet:). Jag har tagit dubbelpass, jobbat dagar för att sedan jobba kvällar och nätter, varit på julbord med jobbet, födelsedagsfirat en väninna, varit på idolfinalen och hejat på de grymma finalisterna (go Amanda - kan erkänna det blev mest hejande från baren hehe). Varit på bios och trevliga dejter. :)
 
Nu är jag hemma i Kd-Town över helgen, ikväll tagit det väldigt lugnt - skall möta John Blund snart, måste ta ikapp lite sömn och ladda upp inför imorgon! Imorn skall Erika övningsköra med mig, skall givetvis visa upp mina skills. Göra henne stolt. Sedan skall vi hem och fixa hos fam Cerniz, där styrs det nämligen mingel, smått & gott kvällen till ära! På natten ut och göra stan. På söndag baka, fixa julklapp till jobbet. :-)
 

RSS 2.0