Perfektion

Ok, här talar vi utan tvekan om perfektion utan minsta lilla fel. Manikyristen jag var hos idag, var den bästa jag besökt hittills. Eftersom mina naglar växt ut så pass mycket struntade vi i tippar och Yulia lade enbart på förstärkning (på min egna nagel) utav akryl och målade på fransk-manikyr med främsta noggrannhet.
 
Resultatet blev fräscht, naturligt och lyxigt. Det såg inte alls lika tillgjort ut som det brukar och det känns mer äkta, förmodligen för att det kanske är det också! Slutligen valde jag två dekorationer, inget svårt beslut att välja Chanel kan jag konstatera. Nöjd!
 
Bortsett ifrån det har jag jobbat och slitit. Hunnit med en arbetsintervju och imorgon vankas ännu en! Wish me luck.

Mysig tisdagsafton

Godkväll!! Jag har haft en utav de bättre kvällarna på väldigt länge, med mina käraste! Himla behövligt att bara prata om allt mellan himmel och jord - pinsamma som känsliga incidenter och allt där emellan... Allt skall nämnas och inget glömmas! Sådana här kvällar livar verkligen upp vardagen.
 
Annars då? Tjejerna åkte precis hem och jag skall snart sussa tänkte jag, jag som trodde att jag skulle bli rastlös på lovet?? Lika fullbokad som i vanliga fall & som jag velat! Imorgon har jag tid för naglarna klockan 10:00 och sedan vankas ett dubbelpass på både Sibylla & Mcdonalds från 12:00-00:00!
 
 
Denna gång bjöd jag på ceasarsallad till huvudrätt och marrängscvish (stavning?) till efterätt! Trots opassande kombo är det rätter jag aldrig tröttnar på...
 
 

Utkast: Oct. 29, 2013


Höstlov

Ännu en helg är förbi och det är dags för höstlov. Ärligt talat har jag inte ens tänkt på att det är lov? Det som man alltid annars brukar sukta efter! I fredags hade vi mingel & middag hos Ida innan vi fortsatte mot nöjesfabriken & dess årliga halloweenfest. Eftersom det var länge sedan jag var ute (är inte ute så mycket i denna vinterperiod) hade jag otroligt många att catcha upp med! Trots att det var cirka 3000 personer kändes det som att jag kände hela festen, haha! Ioförsig brukar jag ha en tendens att inbilla mig sådant...
 
I vilket fall som helst var det riktigt lyckat! På lördagen snabbade jag mig in till stan (trots trötthet) för att jobba med UF-företaget. Efter UF-företaget vankades ännu mer jobb! Denna gången i baren på Löfbergs lila. Kan nog säga att någon drinkexpert är jag icke, men tyckte ändå min lilla service-talang kom fram & det var väldigt roligt. På kvällen åkte jag hem till Felicia för att mysa med lite gottigt därtil. Mötte därefter upp mamma, Carl, Moa, Maria & Camilla på en restaurang för lite dryck.
 
Imorse blev det ännu en tidig morgon, ännu en med way för lite sömn! Tvingade mig upp och var modell på en modevisning för Bergviks-köpcenter. Nu är jag SÅ fruktansvärt trött så ni kan inte ana, jo ni kanske kan ana? Gällande mitt skrivande, torrt, tråkigt och felaktiv grammatik. Ingen bra kombo!
 
Nu tänkte jag vila lite och sedan förstås kika på Sveriges bästa serie, solsidan! Hoppas ni haft en fin helg också.

Gotta LOVE living!

Hello my dearest! Idag har jag fixat och trixat med vårt Nybakat & Klart. Vi skall ju ha vårt första försäljningstillfälle inför allmänheten imorgon (bortsett ifrån vår skola då).. Så hela dagen har bestått utav bakning och massor utav kakor till det, förstås. He-he.
 
Nu har jag fixat till även mig, och är redo inför en alldeles suverän kväll med tjejerna! Ser ni vad jag föreställer?? Ha-ha, mitt egna lilla tema! Eftersom jag går ut så ''sällan'' numera så vägrar jag att förfula mig själv, trots att det är maskerad. Näh, skall man festa så skall man vara tjusig!
 
En societets-dam från 30:talet! 
 
 

HURRY HURRY

Hallå! Tänkte uppdatera lite snabbt om dagen. Haft en lång skoldag (men ändå soft), handlat åt företaget och tillsist vart modell för indiska/scorett. Alltid roligt att prova! Nu skall jag iväg och knega ett nattpass. Imorgon är det fix & trix med företaget och sedan väntar det en efterlängtad halloween-fest! Men först, middag & mingel med tjejerna!
 
Nu måste jag kila. Har en tendens att missa bussen.. Hoppas ni haft en suverän dag också med mycket i gärningen!

Utkast: Oct. 23, 2013


Marc by Marc Jacobs

Ingen nyhet att Marc Jacobs levererar på sina fantastiska kreationer! Är det någon designer som kan det där med att vara tuff, personlig och chic samtidigt, är det utan tvekan Marc Jacobs. Dessutom älskar jag att han erbjuder två märken: ''Marc Jacobs'' som är lite dyrare och ''Marc by Marc Jacobs'' som är dotterbolaget och lite mer anpassat till de som inte har lika stor budget men fortfarande vill ha en unik design. Helt rätt! Det skall finnas något för alla.
 
På så vis skapas det inte heller lika många kopior som det annars görs med dem flesta designers. Vilket jag tycker är så synd, man kan förstå att inte alla har pengar att lägga på designer-ting, men samtidigt är det en person som skapat detta, just för att det skall vara exklusivt. Hade jag haft ett föredrag i skolan som jag kämpat med och direkt efter jag framfört det, hade det kommit en annan elev med exakt samma föredrag - hade jag blivit så ledsen. Andra skall inte tjäna pengar, hyllas, för någon annans jobb. Dessutom är det en smutsig bransch med hemska arbetsförhållanden, och det är ju knappast något man vill stödja.
 
Min kära vän Kelly skall till USA under höstlovet, och då passar man självklart på att spana in lite designer-sidor extra! Ifall det tycks finnas något hon skall köpa med. Vissa designers är trots allt billigare där!
 
Ok, har aldrig ägt ett skal till min iphone ens - jag tycker att Apples desing är så stilren och tjusig ändå. Däremot måste jag säga att jag fastnade för dessa från Marc by Marc Jacobs. Coola!
 
 

Inställd lektion

Idag gick jag upp sex, jag har stressat hela morgonen innan skolan, precis som i vanlig ordning - fick jag även rusa till bussen i regn och rusk. Jag ville inget annat än att ligga kvar i sängen! När jag väl kommer till skolan, då får jag självklart reda på att vi har inställd första lektion.
 
Det här kan seriöst vara bland det värsta jag vet! Ställer man in en första lektion som lärare är det deras ansvar att meddela oss. Och kanske inte låta eleverna stå och vänta tills man inser att det inte dyker upp någon! Näh, fy-katten vilken dålig stil det är. Lärare skall föregå med gott exempel och det gör (vissa) definitivt inte om inte ens de själva sköter sig med lite hyffs och faktiskt meddelar att han/hon inte dyker upp! Det är självklart för alla elever att man skall höra utav sig om man blir sen, då skall det vara självklart för lärare också.
 
Sedan förstår jag förstås om det skulle inträffa en gång och hänt något. När man däremot aldrig hör av sig när man ställer in en lektion, tycks eleverna inte vara så viktig för denna lärare och agerar helt egoistiskt! När det väl gäller elever är det så viktigt med närvaro; leva som man lär, borde (vissa) tänka på! Det är inte så roligt att åka buss i en timme för att komma till ett klassrum utan lärare...
 
Nåja. Detta var min roliga start på denna ruggiga dag. Tänkte plugga lite på skolarbete vi inte fått ännu, men tyvärr tycks jag vara för irriterad och ha allt för dålig självdisciplin nu, ha-ha. Tur att jag och Meja skall fika sedan i alla fall!
 
 
 
 

VECKANS ATT GÖRA

Halloj!
 
Jag har så galet mycket att ta tag i under denna vecka, och när jag har mycket att göra, antecknar jag precis överallt! Fästisar på datorskärmen, skisser i kalendern, egenskickade meddelanden till mig själv på facebook och tillslut här.... Vad skall jag säga? Är man glömsk så är man!
 
* Köpa månadskort till bussen
* Betala studentresa
* Köpa biljett till halloweenfesten och utklädnad
* Gå som modell för indiska/scorett på torsdag med Johanna
* Jobba natt på Sibylla på torsdag
* Gå som modell för indiska/scorett på fredag
* Baka med UF-företaget tills lördag på fredag
* Delta i halloweenfesten på fredag
* Jobba med Nybakat & Klart på lördag - morgon & förmiddag.
* Jobba i baren på Färjestad  på lördag (hur nu det kommer att gå...)
* Delta i halloweenfest numero dos!

Utkast: Oct. 20, 2013


Dålig fredag med dålig energi

Usch... Gillade inte denna dag. Ni vet, dagar då man gömmer sig för folk man känner - för att slippa prata och vara social, irriterar sig på allt och alla och ja, dagar då allting bara känns helt meningslöst. Precis en sådan dag har jag haft idag, och det värsta utav allt är - när man har sådana här dagar utan anledning! Man vet inte varför man känner sig så nedstämd, och det är så sorgligt på något vis.
 
Nåja. Vi sålde bra med Nybakat & Klart idag i alla fall. Jag är ledig från jobb och tänkte gå ut, men bestämde mig istället för att ha en hemmakväll med Jennifer. Vi skall alldeles strax till gymmet och träna, sedan skall vi handla massor utav godis - som det förövrigt är extrapris på idag, ha-ha! Godisfynd missar jag aldrig.. Dessutom är det en perfekt ursäkt till att faktiskt få handla godis då man inte borde, frågan är om det är bra eller dåligt?
 
I vilket som, idag är det bra! Behöver få lite energi och bli glada, vanliga Emma igen!
 
 

NYBAKAT & KLART UF

God kväll & natt härliga vänner! Kom precis hem ifrån stan. Har varit en hektisk - men rolig dag, idag! Skall inte klaga! Tänkte tillägna detta inlägg till mitt och några kära vänners UF-företag, som vi driver i år tillsammans!
 
Vi bakar egna bullar med absolut största möjliga kärlek & omsorg som ni kan tänka er! Då ni som läst min blogg - säkert även läst om mitt självförtroende gällande bullbak och dess talang, kan nog förstå hur magnifika dessa är. Jag är en ärlig människa och hittar aldrig på, dessa bullar är helt fantastiska på alla sätt och vis och ni som inte tester våra bullar kommer garanterat att missa en utav de godaste bullarna ni någonsin smakat. Eller några utav de godaste bullarna.. När ni smakat dessa bullar kommer ni inte att få nog, så det blir nog några flera!
 
Bullarna rekommenderas förstås inte till ett hälsofreak - då de även kan vara bland de onyttigaste ni finner på marknaden, fulla av smak - här har det inte snålats på ingredienserna vill jag lova! Kortfattat, stora, goa (som den värmlänning man är) och fulla av kärlek. Tro mig! Ni kommer att älska våra bullar!
 
Vi säljer enstaka bulle & saft för ynka 10 kronor! Imorgon befinner vi oss på Sundstagymnasiet och säljer ifrån klockan 10:00 på morgonen - tills det tar slut! Kan gå fort! ;)
 
MEN. Vi kommer även att erbjuda prenumerationer, då vi kommer att leverera bullar (vanilj eller kanel) rakt till er dörr varje söndag! Service är viktigt för oss. Dessa prenumerationer kommer att kosta 100 kronor totalt per månad. Då får ni även 4 påsar bullar (5 stora i varje) och de är alltid nybakta och färska!
 
PS. Gilla oss på facebook - Nybakat & Klart UF, för senaste info & de bästa erbjudanden!
 
Vi syns imorgon och tills dess - får ni ha en superhärlig skönhetssömn! Det skall jag ha!
En bild på mig som suktar efter en ''liten'' bulle... Mums!!
 
 
 

Dagens mig!

Om det är något jag lärt mig under alla shoppingrundor - är det utan tvekan att vill man ha något, då skall man köpa det på direkten! Oavsett pris! För fasen vad man skulle ångra sig annars! Det var länge sedan jag hittade något och bara kände på direkten: det här skall jag ha! Vilket jag gjorde med denna kappan. Jag totalt älskar den. Jag skulle döda för den. Ok, inte döda, men ni förstår vad jag menar. Min kärlek till denna skapelse är stark!
 
Idag har jag på mig: Kappa/Monaco Club, Skor/Zara, Kostymbyxor/Stockholm, Blus/Haust
Japp ni ser ju hur jag ser ut. Inte värst fin på dessa spegelbilder. MEN, hur underbart sitter inte kappan på mig? Helt ärligt måste jag nog säga att jag ser lite elegant ut trotsallt, dessutom lyckas jag gömma undan klackarna på skorna - vilket gör att mina ben ser både längre & smalare ut. Lycka är!! ;-)
 
 
Nu skall jag handla och fixa med företaget! Fika med Julia och ikväll jobba natt. Ha en bra dag!
 
 
 
 

A BIZZY LADIE

God kväll kära vänner!
 
My godness vilken lång dag. Idag har vi haft provskrivning i 3 timmar och jag satt precis hela tiden ut. Att skriva ett PM i tre timmar framför en datorskärm med både nervositet och press på sig är absolut ingen höjdare. Dessutom tyckte jag att texterna som vi skulle utgå ifrån - var så svårtolkade. Vi skulle skriva en uppsats med inledning, huvuddel och slutsats (slutsatsen - där man får tycka och komma fram till något). Huvuddelen skulle vara objektiv och det svåraste utav allt var att skriva en informationsdel baserat på enbart åsikter - de texterna som vi fick använda oss utav innehöll nämligen enbart åsikter. Åsikter är inte kunskap, åsikter är olika människors anseenden om vad som är rätt och fel. Vilket också gjorde uppgiften lite klurig i mitt tycke, en informationsdel skall enligt mig inte vara baserad på källor där människor tycker saker - det skall vara rent fakta!
 
Nåja! Ni kan nog förstå lättnaden när jag lämnade prov-rummet. Enorm var den! När jag kom hem gjorde jag iordning varmchoklad och gick sedan på hockey med Hanna, Sara och Sofie. Trevligt! Tänkte snart somna till tv:n, är helt slut. Imorgon väntar en lång dag dessutom! Lång skoldag, möte med Nybakat & Klart, shopping med företaget samt bak med företaget inför fredagens sälj. Sedan skall jag catcha-up med Julia och till sist jobba natt på det! Förstår ni vad jag menar, när jag säger att jag har fullt upp nu?!
 
God natt och sov gott!

Svar på bra fråga!

Hej finis, tänkte om du kunde tipsa lite om hur man bär sig åt för att få deltidsjobb när man är 16-17, det känns verkligen inte som det går och jag vill verkligen jobba, när började du jobba och har du några bra tips?

 
Nämen hej goding! Ja självklart kan jag det. Jag har jobbat till och från sedan jag vart 14 år, så ålder är absolut inget problem - bara något man tycks ursäkta sig med. Visserligen kanske du inte kan söka jobb hos de stora kedjorna såsom H&M, gina tricot och liknande - de har strängare regler som måste följas.
 
 Mitt första jobb blev på min mammas affär, gick superdåligt då jag alltid delade ut fel växel (usel på matte) och kunderna ringde tillbaka och hade ångest över att de fått för mycket pengar tillbaka, ha-ha. Scandic jobbade jag extra på som frukostvärdinna, genom att ha tjatat & gnatat på min mamma väldigt länge - gick inte så bra, jag tog efter de andra ungdomarna på jobbet & när de tog det lugnt - gjorde jag också det, dessutom var det aldrig någon som sade till mig, då jag var ''infixad'' folk vill inte bossa över någons barn.
 
 Sedan har jag alltid trott på mig själv och haft en himla massa självkänsla när det gäller jobb, jag har alltid velat jobba - då att tjäna pengar innebär självständighet, vilket också är en grym känsla och frihet. Jag älskar att kunna köpa vad jag vill (nästan) och vara en utav de i min kompiskrets som faktiskt har mest pengar. Som 15-åring åkte jag till NWT och begärde en arbetsintervju, då jag ansåg mig själv som behövlig på den platsen - jag var ju för liten och de tyckte visserligen inte att jag var lika passande - som jag själv ansåg mig att vara. Men! Jag försökte & jag trodde på mig själv! Himla viktigt för att ta sig någonstans.
 
 När jag började gymnasiet var jag återigen utan jobb - mitt absoluta mål var då att få ett jobb. Ett år senare har jag inte ett jobb - utan tre. Vad jag har gjort? Jag har skrivit ut CV, personliga brev i mängder, mailat och frågat, ringt och frågat om chefer och tider - berättat om mig själv och varför jag är så passande för just det jobbet. Mitt främsta råd till dig är att GÅ in till jobbet och sök, alltså i verkligheten! Det är mycket lättare att framföra sin bästa sida i verkligheten, få en kontakt, än att lämna ett cv när en chef inte är där eller på nätet i en inkorgshög. Man vill inte bli en i mängden, man vill bli den som får jobbet & då gäller det att framhäva sig själv! Jobbet på Mc fick jag helt spontant då jag tjuvlyssnade på en arbetsintervju, begärde att jag sedan skulle få prata med tjejen som intervjuat en annan kille (jag ville minsann visa att jag var den perfekta!) personalen ville inte låta mig prata med henne - ''då hon hade fullt upp'', tillslut fick jag det, eftersom jag var envis och bestämd. Intervjuaren (som är restaurangchefen)  kom tillbaka med ett leende på läpparna, jag hade visat det som krävdes för att få jobbet - våga, vara trevlig och FRAMÅT! Jag fick en intervju och jobbet på direkten.
 
 Jobbet på Sibylla gick jag in, återigen spontant och sökte, efter några dagar messade min nuvarande chef mig och jag fick komma och visa vad jag gick för - jag fick jobbet.
 
 Mitt jobb på Färjestad fick jag genom att söka på nätet och sedan komma på arbetsintervju - för att sedan provjobba och återigen fick jag jobbet! Jag är absolut ingen mästare och det finns många människor med mycket mer erfarenhet än mig, men något jag lärt mig att man kan komma otroligt långt på - det är faktiskt att vara positiv och visa himla massa vilja. Vill man lära sig så gör man det, helt enkelt. Göra sitt bästa är också alltid viktigt. Anledningen till att jag har haft ganska lätt med mina jobb är just därför, jag är en otroligt glad tjej som nästan alltid är positiv, funkar med många människor och visar att jag vill lära mig. Med ett leende på läpparna och självsäkerhet!
 
 Att kunna prata för sig är så himla viktigt - jag minns i sommaren till 2an då jag fick provjobba i en bar! Kan ni förstå det? Det förstår inte jag själv, faktiskt! Jag kunde ingenting om någon form av alkohol och hade aldrig vart på en krog. Kan ni ana hur min bartender-kväll gick? RÅ-dåligt! Kunderna kunde mer än mig, men kul var det absolut! Då var jag 16 år.
 
 Lycka till och jag är säker på att det kommer att gå galant för dig! Alla måste vi börja någonstans! Kram!
 

Inspiration - fastna inte inne i vinter!

Okej, jag kan med all sanning säga att jag trodde ALDRIG att jag skulle skriva detta. Victoria Secrets i överlag har aldrig varit något för mig, speciellt inte den där showen som visas årligen på tv?! Som alla hyser agg över! Jag har tidigare tyckt att hur kan man mena att det är en modeshow? Det dessa tjejer visar upp är underkläder för flera hundra-tusen, som inte ens finns i själva butikerna att köpa & som pricken över i:et är det förstås pimpat med lite vingar. Väldigt fint och sexigt, det kan jag instämma med - men mode?! Visserligen är det kul att sticka ut, men en tjej med änglavingar och lite krims krams på bh:n har jag aldrig sett någon springa runt med på stan.
 
Men! Bortsett ifrån det är ju dessa underklädesmodeller himla bra inspiration. Fastna inte inne i vinter och bli fet för-fasen! Rör på dig, bli smal och stark! Och må bra! Jag dör så snygga människor det finns! Det här har i alla fall jag tagit till mig lite, och skall försöka sova mer - bli piggare (alltså inte bara bli pigg pga kaffe) och träna mycket mer!
 
... Självklart är det fint med alla möjliga sorters former! Smala som tjocka, formiga som raka. Allting beror ju på vad man själv trivs med. Jag tycker liksom att Victoria Beckham är brutalt-snygg, samtidigt som Jennifer Lopez är minst lika vacker. Däremot blir man alltid piggare, snyggare och fräschare av att tänka på dessa vardagliga saker, såsom frisk luft, träning, sömn och kost.
 
 

Tidsfördriv på stan

Gah! Vad hösten är vacker! Efter entreprenören åkte jag och Johanna till stan för en liten återställare, a la fika - förstås. Som jag sagt tidigare, är det kallt skall det vara mysigt! Och den juligaste/mysigaste drycken är absolut en chai-latte, som jag fått en liten dille på.
 
Nu sitter vi på filosofin och skall snart sluta. Har mycket att göra idag, skall träna med några vänner efter skolan, plugga på ett prov i svenska vi har imorgon och kika på favvoprogrammet, hollywoodfruar!
 
Fina Johanna! Älskar när man får hela caféet för sig själv! Vilket inte sker alltför ofta på Mitt i City, dock är det värt att gå dit ändå - när det gäller kaffedrinkar är det ytterst viktigt för mig att de görs utmärkt, ha-ha.
Så härligt ute!
 
 
 
 

Mys-söndag!

Hej och hå! Jobbade natt igår och eftersom mamma inte hann skjutsa hem mig innan hon började jobba - fick jag nöja mig med den ack så underskattade sovplatsen, bilen! Skämt åsido. Att somna i en bil med kladdigt smink efter ett svettigt arbetspass och tighta kostymbyxor är verkligen ingen hit... Men vad gör man inte för att jobba?!
 
När jag vaknade upp imorse (inte alltför fräsch) åkte jag & mamma och handlade godis, ok, främst jag som tvingade mamma att köra till godisbutiken.. Ville ju ha belöning för min tappra övernattning, ha-ha!
 
Annars idag har jag bara legat i sängen. Varit riktigt slapp idag! Pratat lite med Felicia och stämt av lite helger & kommande planer. Nu skall jag baka bullar med farmor, för det skall jag säga er, det är jag alldeles briljant på! Och mysa hela dagen lång (och lite plugg). Den officiella söndagen, helt enkelt.
 

Från flicka till kvinna, från pojke till man

krönika, kåseri

Sju år i grundskolan, tre år i högstadiet, tre år i gymnasiet och totalt 13 år i skolan. Fem dagar i veckan, från 6-års ålder till 19-års ålder, befinner vi oss i skolbänken. Vi delar allt ifrån sorg och glädje, tårar och skratt, gräl och ångest, till vardagliga saker såsom en simpel pratstund, om de nya jeansen, senaste festen, eller den absolut svåraste uppgiften, som vi någonsin fått (en känsla som tycks komma och gå).

 

Men, det händer så mycket mer. Vi börjar som små barn och slutar som vuxna kvinnor och män. Under denna tid har vi blivit uppfostrade, om hur vi skall bete oss i grupper och klara oss i livet. Drömmar och mål har växt fram, individer har formats, grupper har skapats. Desto äldre man blir, desto mer personlig blir man som person, har jag kommit i underfund med.

 

Ni minns när man var liten, man kunde umgås med vem som helst. Man blev världens bästa vänner – lika hastigt som man blev skarpaste fiender. För att sedan, återigen, bli allra bästa vänner! Det var killbasiller och mängder av grodor, samtidigt som någon liten tjej hade turen att få en prins på skolan. Trist nog blev prinsen ganska hastigt en groda, återigen. Man kan tycka att man skiftade lite mellan sina känslor, från kärlek till hat. Det gick lite hastigt, fast man var åtminstone inte långdragen!

 

Högstadiet kom att leda till en stor kontrast. Nu fick man uppleva de riktiga tuffingarna, det fanns ideal att rätta sig efter, man tyckte och man började ifrågasätta – just ifrågasätta, tror jag är ett ord föräldrar känner sig ganska bekanta med. Av någon komisk anledning hade de alltid fel! Återigen, det skulle testas både ett och annat. Fester, sprit, moppe och ett IG på senaste testet, var förstås lite häftigt. För att inte tala om hur spännande, och farligt det var…

 

Jag har alltid varit en tjej med lite skinn på näsan, samtidigt som jag kunde anses vara den känsliga. Det var alltid jag som räckte upp handen och det var alltid jag som ville veta mer och fråga - när de andra i klassen inte vågade. Att vara unik var något jag strävade efter, även om jag inte förstod att jag gjorde det då, har det nog alltid vart mitt egna lilla måtto inombords. Det skulle alltid vara på ett annat sätt, gjorde en annan så, då skulle jag absolut inte göra det.

 

En himla massa stönighet är en egenskap jag har att tacka för idag, att jag är där jag är. Mycket möjligt att mitt kämpe i skolan inte alltid var det högsta, att fokuset låg på något annat – men jag tycktes aldrig tvivla på mig själv. Ville jag något – lät jag heller aldrig något hindra mig. Gymnasievalet blev en lätt match, en helt ny skola med bara nya människor. Det var så häftigt! Jag kom till gymnasiet med självsäkerhet på topp, vilket ledde till många, många vänner och en otroligt rolig tid.

 

En jobbig tid också, aldrig förut har vi, ungdomar, fått anstränga oss så mycket, det var och är skola, och vi är vana att bli behandlade som barn! Nu blev vi helt plötsligt vuxna i lärarnas ögon. Vadå struntar de i om vi inte går på lektionen? Är det vårt ansvar? Jaha, det är vi som får lida sedan!

 

Äntligen förstod vi. Efter allt tjat och gnat i alla dessa år, förstår jag, vi, vad alla vuxna har förberett oss för, det här, vår framtid.

Det är vårt liv och vi bestämmer själva hur vi skall använda det. Artist, trädgårdsmästare, journalist, expedit, bonde, eller varför inte hemmafru/hemmaherre! Det finns ingen som säger något efter dessa 13 långa, men samtidigt korta, år. Alla har olika definition på hur ett liv skall se ut. Vi bestämmer vad som är lycka och inte, vad som är värdigt och ovärdigt. Valet är vårt.

 


EN BRILJANT KVÄLL, GRATTIS REBECKA!

God kväll! Gud vilken underbar kväll vi har haft hos Rebecka. Bara massor utav härligt tal, skratt och mysande. Sådana här kvällar går det inte att få för mycket utav! Och med tanke på att det är födelsedagsmiddagar ganska ofta, men absolut inte för ofta - kom jag på idén att börja fira varandra i halvåret. Alltså 18 år, 18,5 år, 19 år, 19,5.. & så vidare! How sounds? Hehe..
 
Bortsett ifrån det har dagen varit lugn. Min arbetsväninna kunde inte jobba imorgon, så vi bestämde att byta pass (skulle egentligen ha jobbat idag)! Men fick passet imorgon istället, vilket var perfekt, då jag för EN gångs skull - hann att stanna och avnjuta middagen & sällskapet, läääänge.
 
All kärlek till er mina vänner! ♥
 
 
Finaste födelsedagsbarnet! What a ladie!!!
Ha-ha-ha-ha... Ammie var lite taggad innan festen.
Och tillsist, en bild lånad från Ammes instagram! Så fina vänner.
 

Utkast: Oct. 10, 2013


Såhär pluggar jag.....

Vem har sagt att det är tråkigt att plugga?? Ok, det har jag gjort..(den enda som skulle säga att det vore KUL är Filippa...) Synd att det blev lite dubbelmoral från min sida. Förutom det, så kan man faktiskt förena nytta med nöje! Jag menar här sitter jag med fotbad, fotmassage, ansiktsmask och pepsi max i ett vinglas (för känslans skull, he-he), och njuter för fulla muggar. MED en dator och med en precis klargjord uppgift! Att belöna sig med saker, helt under tiden av det tråkiga, underlättar alltid!
 
Nåja, nu tänkte jag lägga mig och somna till en film. Imorgon vankas en lång skoldag och även nattjobb! Samma på fredag. Men jag klagar inte, det är trist att vara o-bokad för saker & ting. Människan behöver vara sysselsatt för att känna stimulans här i livet.
 
God natt.
Ursäkta bh:n i kanten. Jag har en tendens att vara både ivrig utav mig samtidigt som jag är stökig... No good combo people
 

Uppe med tuppen!

Det här var nog det skönaste på länge. Har precis sovit 11 h! Nog om att mitt egna lilla måtto menar ''sova kan man göra i ett annat liv'' - men det är bara när det gäller roliga saker! Skulle plugga igår men jag orkade verkligen inte. Till och med på muséet med klassen höll jag på att somna. Jag tog nog rätt beslut att lägga mig klockan 19 och vakna 06 ändå, jag har helt glömt bort hur det är att känna såhär!
 
Kan inte släppa hur skönt det är att vakna helt utvilad! Visserligen blir jag pigg med kaffe, nu är jag dock pigg ända ifrån ryggmärgen och ut. Har precis gjort iordning varm choklad så skall sätta mig och plugga färdigt redovisningen innan skolan. AH vad skönt att vara utvilad!!! Idag vankas träning!
 
 
 
 

Entreprenör

God morgon! Sitter på entreprenören och har precis skapat en fb-sida till vårt UF-företag. Nu är det bara designen som behöver fixas, sedan är ni välkomna att gilla vår sida!! Vilket jag också hoppas att ni kommer göra med vårt företag. Annars då? Har en lång dag idag och massor utav plugg som väntar..
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
Bild på mig och favorit!
 
 

Utkast: Oct. 07, 2013


Shopping i Stockholm

Tänkte visa er vad jag fick med hem från Stockholm, har lyckats fota allt förutom ansiktsprodukterna jag köpte på Face Stockholm. Men bättre än inget!
Dessa pumps är jag supernöjd med! De perfekta klackarna skulle jag vilja påstå. Det är lite synd att de är lite hårda i själva skon - gör lite ont efter ett tag, men som man säger: skall man vara fin får man lida pin! Från Zara, 679 kr, värt!
Och i ärlighetens namn, så blev en ny Louis Vuitton ett riktigt spontanköp. Anledning? Det enda jag hittat var ett par klackar från Zara, och lite mer ville jag trotsallt slösa.. SÅ jag går in & köper en väska tänkte jag, sagt&gjort! Väskmodellen heter Louis Vuitton Neverfull Monogram, mellan-modellen & kostade 5700 kr.
& sen skedde det oväntade! Jag FANN min drömkappa! Som jag letat! Så fort jag & Filippa kom in i en butik började vi kika efter kappor.. Jag fann många fina, men inte någon helt perfekt - som den perfektionist man är, fick det vänta. Ni kan ju förstå att det var ett självklart köp! Märket heter ''Monaco Club'' & kostade ca. 4200 kr. Återigen den är helt fantastisk, materialet, detaljerna, allting.
 
Som ni märkte blev det ingen Prada väska. Jag tog beslutet att köpa den nästa månad istället. Eftersom jag åkte med Filippa kändes det roligare att kunna ''slösa'' på både drinkar, mat, taxi, shopping, ja ni förstår. Vilket jag inte hade kunnat om jag köpt den drömväskan, med ett pris på 14 tusen saftiga men värda kronor. MEN! Det hindrade förstås inte mig ifrån att kika & drömma mig bort i den, jag kan med all ärlighet säga att mitt hjärta dunkade snabbare när jag hållde i den. En utav mina största cravings jag någonsin haft. & skall ha!
 
 
 
 
 
 
 

Hemma från en fanatisk shoppingweekend

Hallå kära darlings! Kom hem igår efter en perfekt helg i vår fina huvudstad. Vi samåkte med några vänner och sedan dess har jag och Filippa träffat Filip, vart ute och ätit gott, festat, ätit, shoppat i mängder och sprungit som attan för att få de älskade plaggen, i sista minuten. Shopping är både min bästa träning & passion här i livet! Vill man något, ja då kämpar man för det, t.ex. som en underbar kappa jag hittade, jag vägrade att åka ifrån den och tvingade med mig Filippa för att inhandla den 25 min innan t-banan gick, med ALL packning.
 
Ha-ha måste berätta en rolig sak!! Det hände förstås massor utav lustigheter, som vanligt med mig & Flippa.. Lite långt att berätta allt dock, så vi får nöja oss med det lilla! Som när jag tycker så synd om mig själv & all vikt jag får bära på, går i världens segaste tempo samtidigt som Filippa är en lite snabbare individ än mig, ja självklart kommer hon på t-banan och precis när jag skall gå på (i mitt drygaste ESSE) ja då rullar den förstås iväg, och ensam där står jag kvar. Ha-ha! Och alla gånger vi åkte FÖRBI T-centralen då vi pratade bort oss med människor i t-banan, bland annat några äldre damer som vi ansåg mycket intressanta att prata med, om klubbar & fester, he-he! Si sådär 60 år i åldersskillnad, men vad gör det? Ålder är trots allt bara en siffra, och det märktes med så hippa damer med känsla för utelivet! Eller återigen när jag klagade på ALL vikt (skojar inte, det var fruktansvärt tungt), så råkade förstås några asiater höra mina klagomål & hjälper mig med ALL packning ner, då blev jag otroligt nöjd, ha-ha.
 
Som ni nog förstår kunde jag inte ha haft en bättre helg med världens bästa Filippa och förstås hennes bästa pojkvän, Filip, vid sidan utav ibland!! Tack för helgen bästa ♥♥♥♥
Kärlek <3
Filippa frågade servitrisen som skulle duka av vårt bord - om han ville ha hjälp med det! Pratar vi om världens mest givmilda människa?? Hahah!!
Jag bär på shoppinglycka!
Filip & jag! Kaffe behövdes efter alla kalorier som vi bränt.....
Ha-ha, jag & Filippa träffade på en yoga-guru mitt på natten. Skulle självklart testa på denna ''farliga'' teknik.
 
Det här var lite bilder från instagram! Visar mer & shopping sedan. Ha det toppen så länge! Puss & Kram!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Utkast: Oct. 03, 2013


Föreläsning med Petter!

Vilken man! Vilken herre! Vilken grabb! Högsta poäng går utan tvekan till Petter som var på Sundsta och föreläste idag. Faktum är att jag egentligen inte skulle få gå på hans föreläsning, då själva Sundsta inte var inbokade på honom - utan andra skolor som behövde träna skrivteknik (komiskt nog) ha-ha. Nåja, jag smet in och missade en lektion.. MEN, det gjorde jag så himla rätt i. Jag visste att denna föreläsning skulle bli helt magnifik. Nog kan man lista ut att en välkänd hiphoppare kan tala för sig, för det kunde han verkligen. Minst sagt grym på att snacka, på sitt alldeles egna vis.
 
I ärlighetens namn är jag lite småtrött på gamla gubbar och tanter som skall prata om något de inte ens upplevt (snackar förstås fördomar!) & prata på ett sätt som att de inte har någon alls gnista för ämnet, hur äkta blir det då?! Nja, inte speciellt. Petter kom med personlighet & känsla från början till slut. Beundransvärt.
 
Annars då? Har hunnit med tre fikor med alla olika vänner idag. Snacka om effektivitet! Det måste vara det bästa med att fika, bortsett från en suverän cappucino, sällskapet. Efter att jag fikat med Olivia stack jag till Sats för att träna. Träffade som vanligt på många vänner där inne! Alltid lika kul. Stämde även Stockholmstrippen med Filippa till helgen & beslöt oss för att åka dit med Amilia och hennes syster.
 
Nej nu måste jag sätta lite fart! Skall göra färdigt en faktiskt rolig filosofi-inlämning och bildspel. Måste planera säljtillfället med Nybakat & Klart på fredag och även börja fixa lite inför helgen.. Är totalt fullbokad... Som vanligt!
 
Trots mycket om & men fick jag allt en liten bild på min sköna! Världens bästa.
 

RSS 2.0