IT'S FRIDAY BITCHES

God morgon! Jag har precis vaknat, att ha sovmorgon på fredag är verkligen guldvärt. Speciellt för mig som jobbar natt varje torsdag, annars hade jag aldrig haft möjligheten till det liksom! Skall snart göra mig iordning och sticka till skolan - men först, some breakfast! Det blir 150 gram kvarg blandat med.... Eller, det vil jag nog inte berätta, ni kommer tycka att jag är lite knasig då, ha-ha.
 
Annars då? Efter skolan vankas träning med Sara! Vi tränade boxning med mitzar och handskar igår, och tänkte göra det igen. Det är verkligen grymt kul! Jag brukar aldrig annars kunna köra sluta på mig i gymmet, men igår gick det faktiskt. Direkt efter gymmet skall jag och fira Julia som precis har fyllt 18! Stor väninna numera! Inatt vankas även jobb. Dubbelpass hela helgen för att nämna, och det ser jag fram emot!
 
Hoppas ni får en fin fredag!

Supertaggad!

Halloj! Är supertaggad för det kommande idag. Skall träna Body-pump och lite gym med Filippa, sedan tänkte jag även ge mig in på ett pass Kettlebells (trots att det gick rå-dåligt sist, var nära på att slunga in klotet i några äldre damer...). Men, skall försöka undvika det denna gång också!
 
Annars väntas vinmys ikväll med tjejerna och sedan skall jag jobba inatt. Blir nog en bra torsdag!
 

Soffläge efter träning!

Godkväll alla nära, kära och människor därtill! Hur är läget med er? Med mig är det primus-ballerinus. Idag har jag haft en slapp skoldag - vi har så mycket egna arbeten nu för tiden, det känns som att vi nästan aldrig är helklass. Jag är en utav de personerna som sällan befinner mig i skolan då (när vi inte behöver), personligen tycker jag att det är så mycket roligare att plugga på ett café med en smarrig latte därtill. Sedan kanske det inte är så lätt att skriva ett stort och krävande arbete om arbetslösheten i Sverige där, men när det gäller textskrivande - så är det en helt perfekt arbetsplats! Man får så mycket inspiration utav det som finns i allmänheten, skyltfönster, media och alla människor. Det gäller bara att ta till sig det. Släppa murarna och låta fantasin flöda...
 
Bortsett ifrån det har jag varit hemma och lagat mat - det blev wokade grönsaker innan träningen! Av någon anledning kan jag ibland tyckas bli en liten vegetarian. I skolan äter jag alltid vegetariskt och sallad från salladsbuffen, jag tycker att det känns mycket fräschare. Jag skulle aldrig äta korv och det är väldigt sällan jag äter köttfärs. Men bortsett ifrån det, älskar jag förstås kött också! Såsom oxfilé. Mmmm...  Förövrigt gick träningen väldigt bra idag. Jag och Cornelia körde Body-combat tillsammans, och nu väntar jag in Paradise hotel!
 
Hoppas ni haft en bra lill-lördag. Vad ni än haft för er! Puss & kram!
Eftersom man inte kan få varken för mycket av kärlek eller komplimanger, tänker jag nu berömma mig själv! Vet ni en sak som jag definitivt gillar med mitt utseende? Mina nyckelben är synliga, mina ben är starka och har väldigt lätt för att bli tighta. Vad gillar ni med er själva?
 
 
 

Dags för skola!

God morgon! Jag är uppe med tuppen och tänkte alldeles strax åka till skolan. Är det bara jag som tycker att det är mysigt att åka i en varm buss på morgonen med högsta musik i hörlurarna? Speciellt när det är ruggigt och kallt ute! Idag tänkte jag bocka av lite trist plugg och sedan träna; spinning och bodycombat.
 
Förövrigt, inte länge kvar till helgen nu! Bara två veckor kvar till min fest och inte ens en månad kvar till jul - finns mycket roligt som väntar. Dessutom är ju julen så himla mysig.
Såhär ser jag ut idag. Kan konstatera efter att ha undvikit plattången sisådär en månad - så är beroendet och vanan helt borta. Och för att inte tala om håret, det har blivit helt fantastiskt på så kort tid. Har egna fina och naturliga lockar nu och håret glänser utan en plattång till hjälp. Nöjd!
 
 

FETT BRA

Träningen idag var suverän! Helt suverän! Fasen så jag saknat denna träning, boxning. Visserligen så var jag fruktansvärt klen & osmidig efter några slappa år på fik och shoppingrundor..... MEN viljan sitter fortfarande kvar, och det är det jag älskar med boxning, bara man kämpar, kämpar och kämpar så går det grymt! Och även om man inte är i toppform kan man alltid göra sig totalt slut (jag lämnade gymmet med inte en gnutta energi kvar), och enligt mig finns det inte många sporter som man blir lika triggad utav som denna. Jag som nästan alltid är glad, blir så förbannat jäkla aggressiv på träningen!! Ursäkta svordomen, ville bara beskriva med lite tydligare känsla, he-he.
 
Om jag skall vara ärlig så var jag så trött i slutet att jag nästan spydde, tur att inte en sådan olycka inträffade åtminstone! Ha-ha... Och som ni märker blev jag väldigt taggad nu. Men helt ärligt, det var så länge sedan jag körde boxning - och hade helt glömt bort hur mycket jag saknat det. Jag saknar att bli totalt slut! Känna kämparglöden ända in i ryggmärgen! Aggressionerna!! Energin! Glädjen! Så jag ringde Jennifer och vi SKALL börja igen!
 
 
Tja, det var väl det jag ville ha sagt med detta inlägg! Förövrigt har jag för första gången i mitt liv fastnat i en svensk b-såpa: Paradise hotel! Faktum är att de riktigt skickliga på underhållning, filurerna kan minst sagt sin grej (sex, skitsnack, skvaller och komiska kommentarer)! Eftersom de gör min kväll snäppet roligare - så diggar jag dem. Nu skall jag fortsätta kika på serie numero två: Sex and the city! Hörs imorgon & sov gott ni kära!
Jag försöker bli lite bättre med min frukost och lunchvanor. Eftersom jag inte ätit frukost (något enstaka undantag) sedan 4 år sedan tillbaka, även samma med lunch - är det otroligt svårt att börja göra det igen. Även om jag vet att det är himla viktigt, har det blivit en vana att inte göra det (som är otroligt svår att ta sig ur). MEN! Eftersom jag alltid ''dricker'' mycket, kaffe skulle jag aldrig klara mig utan på morgonkvisten, tänkte jag testa med diet-shakes som frukost. Självklart inte lika bra som vanlig frukost, men det lär ju vara bättre än bara kaffe! På så vis lurar jag även min lilla hjärna, med tanke på att båda diet-drycken och kaffe är flytande.
Kvarg tänkte jag börja med ibland på lunchen! Ica-basic var det märket som innehöll lägst kalorier vad jag såg, och det tackar åtminstone inte jag nej till.. Näh, dags att bli tight som satan inför studenten nu!
 
 
 

Träningstime med Fille!

Alltså jisses, vilken ''ta mitt liv-träningsvärk'' jag har! Jag och Filippa tränade: Grit styrka igår, och det märktes att det var länge sedan sist, minst sagt! För FY-Fabian vad slut jag var och vilken träningsvärk jag har än idag!
 
Om det inte vore för att jag knappt kan röra mig, så är det förstås lite skönt. Nu skall jag kila upp ur soffan och åka till stan! Skall sola och träna boxning med Felicia ikväll. :-) Hoppas ni haft en bra dag!

måndagsmys

Godkväll! Har antagit Felicias lya ännu en kväll. Vi har allt börjat återkomma till våra sleepovers-rutiner nu igen, bra det! Den här veckan har jag mycket skoj planerat. Födelsedagsmiddag för en väninna, julbak med chicas, jobb, sleepovers, träning och förstås lite plugg - men inte överdrivet mycket på den fronten, tur nog! 
 
Skall även boka London till efter jul, längtar redan ♥
 
Nu skall vi sätta på en film! Ha det gott så länge mina vänner!! :-) Life's fine! 
En bild från helgen! Jag och MIN fina Emma! 

''Familjerna bakom våra garderober''

 
Louis Vuitton grundades år 1854 av Louis Vuitton. Den första Louis Vuitton-butiken öppnades i Paris på; Champs Elysees, 1914 - det var den största butiken i hela stora vida världen som sålde koffortar och researtiklar. Idag ägs företaget utav konglomeratet LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), som ägs utav Bernard Arnault och hans familj. Arnault har en förmögenhet på 29 miljarder dollar, vilket också gör honom till top 10 rikaste i världen och den rikaste mannen i Frankrike.
.
 
Chanel

Ägare: Alain och Gerard Wertheimer, barnbarn till Pierre Wertheimer som fick fart på Chanel med Coco på 20-talet. De äger också vingårdar och tävlingshästar.

Vilka är de? Chanel är helt privatägt och de 60-åriga bröderna styr företaget. De är superhemliga, ger aldrig intervjuer och avslöjar aldrig något om Chanel. New York times citerade för några år sedan en privat kommentar av Gerard Wertheimer:    – Vi är en diskret familj, vi talar aldrig. Det handlar om Coco Chanel, och om Karl Lagerfeld. Om alla som arbetar på Chanel. Inte om Wertheimers.

Alain och Gerard Wertheimers, ägare utav Chanel och vingårdar
 

Gap, Banana republic, Old navy med flera. Ägare: Familjen Fisher. Äger 34 % av Gapaktierna och har tre av tolv styrelsestolar. Vilka är de? Paret Fisher öppnade sin första Gapbutik 1969 i San Francisco som sedan växte till USA:s största klädkedja.

 

Gucci, YSL, Balenciaga,  La Redoute med flera. Ägare: PPR grundades av François Pinault och äger i dag bland annat Gucci, YSL, Puma, Stella McCartney och postorderföretag som La redoute, Ellos och Josefssons. Vilka? PPR:s vd är Pinaults son, François-Henri Pinault. François Pinault och LVMH:s Bernard Arnault är fiender sedan Arnault försökte köpa Gucci för några år sedan.

François Pinault, äger YSL, Gucci, Stella McCartney, Balenciaga med flera

Zara, Massimo Dutti med flera. Ägare: Amancio Ortega Gaona äger nästan 60 % av Inditex som äger Zara, .Bershka, Massimo Dutti med flera. Vem? Gaona började tillverka badrockar 1963 med sin fru, 1975 öppnade de sin första klädbutik som sedan växte till kedjan Zara. Aktiv inom Inditex och bor i sin uppväxt-stad Corunna. Har bara gjort ett framträdande de senaste decennierna – när Inditex börsintroducerades 2001. Han ger aldrig intervjuer. Det sägs att dottern Marta ska ta över sin fars jobb. Inditex gick nyligen om Gap som världens största klädförsäljare.

 

H&M och Weekday. Ägare: Familjen Persson äger 34,6 % av H&M, Weekday, Cheap Monday, Monki. Aktieinnnehavet är värt ca 104 miljarder kr. Vilka? Erling Persson grundade H&M 1947. Sonen Stefan Persson var vd 1982–1997, sedan dess styrelseordförande. Han är Sveriges rikaste med en uppskattad förmögenhet på 127 miljarder. Erling har åtta barnbarn, alla delägare. Stefans son Karl-Johan Persson, 34 år, blir i juli ny vd för H&M. När det blev offentligt fick han frågan vad han säger till dem som anser att han ärvt vd-posten.     – Det klart att min familjesituation har spelat in, men jag ser den som en styrka. Genom mina dagliga samtal med min far och farfar genom åren har jag fått en bra H&M-utbildning. Jag har ett starkt ägarintresse och ser långsiktigt på företaget.

Stefan Persson, Sveriges rikaste man, förmögenhet på 127 miljarder kronor och ägare av H&M

 

 

 

 
 
 

GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE

Godkväll raringar! Jag har haft en strålande helg. I fredags hade jag, Felicia och Johanna middag hemma hos Johanna. Vi köpte lite smått och gott till rätter och resultatet blev helt amazing! Har faktiskt inte tänkt på vad gott det är med olika köttsorter.. Är det tapas man kallar det? Vi myste och pratade & sedan stack jag iväg till jobbet!
 
Lördagen till ära vankades det äntligen en träff med min KÄRA Filippa! Kikade runt på stan lite med henne och Ida. Därefter åkte vi hem till Filippas lilla (inte så liten) lya, sminkade oss och tog ett glas vin! Vi hade bokat bord på Alfies men vi klarade förstås inte att passa tiden ändå, ha-ha.. Sådana som oss skall nog inte boka bord trots allt! Ungefär 45 minuter sena, men jag försöker intala mig att vi är fina och fint folk kommer trots allt sent! Skämt åsido.
 
Middagen blev njutbar... Med underbart sällskap, mina favvosar; Emma, Ida och Filippa! En klassiker på Alfie är plankstek - så självklart blev det en sådan (och lite vin förstås)... Sedan gick vi vidare till nästa restaurang (man måste ju skifta lite) för ett annat glas vin innan klubben. Kan påpeka att Glada Ankan skiljde sig lite ifrån de andra krogarna här, MEN det var helt klart en väldigt rolig kväll ändå! Och man skall alltid testa nya saker här i livet!
Jag och min älskade väninna <3
Jag och en av mina favoriter, Ida <3
A lot of love <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

H&M

Affären som jag föredrar främst på stan måste vara h&m. De har allt från poppigt och rockigt till tjejigt och enkelt. Kortsagt; det finns något för alla! Och det tycker jag är beundransvärt bra. Karlstad har ju trots allt inte så många butiker - så man får ta vara på de som finns. Faktiskt sällan jag handlar kläder här överhuvudtaget. 
 
Men igår hittade jag lite smått och gott! Allting till sanslöst billiga priser. En klänning som är lite lik Victoria Beckhams kollektioner (den vinröda). Framhäver det bästa på kroppen. Kvinnlig men ändå proper. 299 kr. 
 
En byxdress i fint material, ni vet kostym-material ungefär. Sitter jättebra på och framhäver midjan - samtidigt som den är lite oversize nedtill! Otroligt tight i bysten (så kan ej ha bh) och även resulterar i en platt byst. Men i ärlighetens namn så har jag blivit lite mer för det nätta och naturliga! Fint att ha stora bröst också förstås - men då kan man faktiskt inte bära upp en byxdress som denna lika elegent, det blir mer utmanande, tyvärr! 
 
En kjol ifrån Gina tricot. Har en likadan fast lite längre. Denna är lite kortare och passar utmärkt till fest - med instoppad blus, linne, kavaj och listan kan göras lång. Ett måste i garderoben i mitt tycke. 129 sjuka kronor! Värt.
 
Sedan en ny foundation från apoteket. Återkommer om den är bra - eller inte! 
 
Nu skall jag fixa mig iordning inför kvällen. :-) 
 
 
 
 

Veckan som gått

Hej kära vänner! Lite uppdatering här på sistone - vilket beror på att jag varit en alldeles för upptagen liten kvinna för att hinna med helt enkelt. Jag har som vanligt jobbat mycket, haft utvecklingsamtal, prov och muntliga framföranden i skolan samt lite inlämningar på det förstås. Skolan är allt annat än lungt just nu! Att 3an går fort kan jag instämma om - men att det skulle vara ''chill'' är jag ytterst tveksam på.... Men åt andra sidan, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Som man säger. Förmodar att vår tur, den kommer också. 
 
Bortsett ifrån detta har jag förstås inte undvikit mina vardagliga rutiner. Såsom sisådär tre fikor per dag, espresso's mumsigaste take-away cappucino innan skolan, stäm med vänner i form utav shopping och tillsist lite vardagligt fördrivande runt karlstads gator och torg i hopp om att finna någon intressant att samtala med! En typisk lite pinsam fast sann - Emma syssla det, he-he. 
 
Här är lite bilder ifrån veckan! 
Veckan började som vanligt med en cappucino påväg till skolan. Vad skulle man göra utan denna magnifika dryck?! En stor cappucino, toppad med lite mocka - är min egna specialare. 
Självklart blev det några sleepovers hos Felicia under veckan! F var övertaggad på fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal (?) och jag var taggad över att delta i en fotbollskväll, för första gången i mitt liv! Vi åkte till Johanna och Amanda med pizza o förstås lite tjejsnack när fotbollen blev tråkig..
Påväg till skolan.
Och fika, det är ju en självklarhet - varje dag i veckan. Speciellt under vinterhalvåret. 
Kvällsmys med brorsan och lite godismutor därtill..
Invigde även Karlstads nya cafe, Mollys cafe. Jättegoda macarones och den underbara franska stilen, men annars inget speciellt. 
Fina Meja. 
Gårdagens look! 
Alltså det här! Jag har aldrig, någonsin, varit ett fan utav ikea - fruktansvärt stort och långtråkigt. Vem bryr sig om en stekspade för 39 spänn i mitt tycke? Miljön är enligt mig inte frestande. MEN, maten är ju fasen gudomlig. Att jag inte insett det tidigare, ha-ha! Tvingade in, mamma, farmor och Eric för att äta med mig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fem återstående veckor

God morgon kära ni!
 
Jag har precis tagit mig upp ur soffan och tänkte nu bege mig ut på en liten PW med vovvarna. Ikväll tänkte förövrigt jag och Felicia äntligen ta upp vår traditionella söndags-sleepover! Det har blivit väldigt lite sleepovers på sistone, tillskillnad ifrån förra året, då jag typ var inneboende hos Felicia.
 
 

Myshelg

Igår invigde jag och Fia helgen med några glas vin på Casanova. Resulterade i en mycket trevlig kväll - med ack så mycket skratt och behövligt snack! Som i vanlig ordning med oss. Efteråt stack jag till jobbet för att beta av ett nattpass med härliga vänner!
 
Lördagen har till sin ära, spenderats hela dagen i sängen. Ok, jag har förflyttat mig till soffan några gånger i behov av variation.. Samt godissug som ledde till en cykeltur till Ica! Nu ligger jag återigen i soffan med ansiktsmask och kikar på tv-program vars namn jag ej minns. Senare är det dags att beta av ännu ett nattpass!
 
Min fina!
 
 

EN FLITIG DAG

Hej världen! Har hunnit gjort några nödvändiga saker idag för en gång skull. Först och främst - jag har tagit mig själv i min lilla krage och bokat övningskörningskurs (vad det nu heter för att man skall få övningsköra?) tråkigt nog fanns inte tider förrän i början utav december, men men! Det är bokat i alla fall. Jag har planer på att börja plugga och övningsköra för fullt i december för att sedan ta körkortet i januari, när jag frågade mamma om hur lång tid hon trodde det skulle ta - svarar hon: mja, strax innan sommaren kanske! Förmodar att hon och jag har olika definition på hur fort det skall gå... I mitt tycke, skall det gå fort! Återstår att se vems svar som vinner.
 
Annars då? Fixat ett nytt bankkort och även fått en liten lektion på Nordea om hur man skall gå tillväga med internetbank samt på mobilen. Mycket möjligt att jag är den enda i min ålder som inte har koll på sådant här, nu har jag det åtminstone! Dessutom gjorde jag en riktigt smart grej - som jag tänkt att göra länge. Varje gång jag får lön (för min del den 25:e) dras det automatiskt av en summa pengar som går direkt till ett sparkonto jag öppnade idag! Behövligt för min del då jag aldrig sparat ett öre i mitt liv. I ärlighetens namn, lite pinsamt.
 
Tillsist har jag testat att fika på Kardemumma med Meja, riktigt goda latte:ar med personal som det märktes - var utbildade till baristor. Allt för sällan jag får en alldeles perfekt latte eller cappucino när jag beställer på stan, som är krämig från början till slut. Det var en underbar smakupplevelse kan jag konstatera! Sedan mötte jag upp Filippa för träning och skratt som i vanlig ordning, och en liten fika-belöning på donken som avslut på denna dag. Bra dag!
 
 
 

LONDON BY CHRISTMAS

Visserligen är inte jag en utav de studenter som börjat få ''den efterlängtade avsluta-skolan-känslan'' ännu. En sak som däremot fått är definitivt resfeber... Allting jag kan tänka på är hur jag vill upptäcka världen, provsmaka olika rätter utomlands, träffa spännande människor och utforska olika kulturer. Jag har till och med börjat drömma drömmar om alla resor som väntar och som jag vill göra! Det är det här jag längtar efter!
 
Under jullovet har jag bestämt mig för att åka till London! Jag tycker att det verkar HELT fantastiskt. Jag älskar dialekten, människorna - ok, har inte träffat någon britt.... Men, så jag tänker mig dem - älskar jag dem! Shoppingen förstås och kulturen verkar helt magnifik. Att det är Europas största huvudsak säger ju något!
 
Vad säger ni mina vänner???
 
'
 
 
 
 
 
 

Min första gymnasiedag!

En vanlig dag i klassen. Maria har precis gått igenom en nytt arbete, det är ett reportage - och verkar faktiskt riktigt kul. Men, det gör faktiskt de flesta skrivuppgifter i mitt tycke. Skriva är makt, det är viktigt att kunna och för att få sin lilla gnista i sina texter - är det avgörande om man gillar det eller inte.
 
Plötsligt kommer Andrea in med en bunt elever. Det är 9:or som gör ett gymnasiebesök hos oss. Jag får genast en tillbakablick - tillbaka då jag gjorde min första gymnasiedag. Herregud, det är nästan 3-år sedan nu! Vart tog tiden vägen? Jag känner mig lika ung och ny som jag gjorde då, trots att jag idag är äldst på skolan.
 
Hur förväntansfull man var då. Något jag såg fram emot inför gymnasiet var absolut det egna ansvaret. Äntligen skulle det inte vara ett gnäll ifrån läraren om man bestämde att äta lunch på stan, eller enbart gå till Ica på rasten (det var det faktiskt i högstadiet).. Och nog är det i mitt tycke, en av de främsta friheterna på gymnasiet ännu - jag älskar att åka in till stan på raster och luncher, den där latten är ärligt talat så god att ta utanför skolan.
En ''lite'' mindre Emma påväg att göra sin första gymnasiedag, 2011. Utseendemässigt har det nog inte skett en sådan stor förändring, he-he.
 

Housewife of sundays

Hemmasöndagar i all ära. Söndagar spenderas på bästa sätt med främsta mys i form utav bra serier, tv-program och förstås godsaker, inför uppladdning av den kommande veckan. Urusel, det är vad jag har varit på sistone - i min vardag. Det är för länge sedan jag kände mig stolt över mig själv, utmanade mig själv, kämpade och slutförde något. Jag saknar det, och jag skall ta tag i mig själv.
 
Sanningen är den att dessa år har varit riktigt tuffa för mig, visserligen tycks alltid något ständigt vara tufft i ens liv - men det tuffa blir inte bättre såvida man inte bekämpar det, gör något åt det. Vilket jag inte gjort, jag gräver alltid mina bekymmer under mattan och där stannar dem, inuti mig själv och så fortsätter jag le inför allmänheten som den charmiga lilla tidsoptimisten man tycks vara.
 
Men som sagt, ord har ingen betydelse utan handling! Idag skall jag gå och lägga mig i tid (tvinga mig till söms om inte annat), gå upp i tid - komma i tid, äta frukost och mer hälsosamt i vardagen, träna mer (då jag inte ätit innan gymmet har träningen gått skit på sistone, ingen styrka eller energi alls), skriva upp läxor & inlämningar direkt jag får dem, så jag inte glömmer bort dem, sätta upp mål och sträva efter dem, vara strikt mot mig själv och andra om vad jag känner för och inte, och vad som bör göras. Säga upp mig från Donken. Alltid en början.
 
Cookies framför solsidan
 
 

Utkast: Nov. 09, 2013


TERANI COUTURE

Vissa designers lyckas sannerligen skapa något alldeles perfekt. Då menar jag det, trots att det kan anses ''inte finnas något perfekt'' här i världen - kan ni då förstå, hur nära perfektion dessa skapelser är? Jag blir minst sagt berörd hur vissa människor kan skapa något så ofattbart unikt.
 
Denna helt otroliga fest/aftonklänning fann jag på blocket. Den kommer ifrån märket Terani (som jag förövrigt inte hört om förut) - men, som jag också fastnade för på direkten! Kunde förstås inte motstå att kika in på deras hemsida, några av deras klänningar är så fina, eleganta och fantastiska på alla dess sätt - men några, tycks även vara lite väl detaljfyllda för min smak, inte helt lyckade. Vilket jag också tycker är ett bevis på äkta design från alla håll och kanter, designers skall våga. För att kunna lyckas måste man också misslyckas.
 
Det här är konst.
 
 
 Festklänningar

Aldrig varit så jobbigt att vakna

Hallå och god morgon! Fy vad jobbigt det börjar bli att gå upp på morgonen nu. Det är kallt, mörkt och ruggigt. Inte ens inomhus tycks det vara varmt längre. När jag vaknar vill jag bara somna om igen, det är liksom inte så jobbigt som det brukar vara att gå upp - det är som ett litet krig mot två delar av mig själv, där vinsten är att gå upp och förlusten att sova kvar.
 
Dagens guldklimp är utan tvekan den kommande lunchen på stan med; Johanna, Sandra och Meja! Läste någonstans att det är väldigt viktigt att finna glädjen i smådetaljerna i vardagen, helt enkelt - välja att vara lycklig.
 
Om det är något jag verkligen uppskattar är det att catcha upp med vänner på stan, bli serverad på olika resturanger och kurra in sig i filtar på mysiga fik - skratta och prata om saker som ''bara måste ske''. Dessutom träffar man alltid på fler än väntat, och tröttnar man på sin lilla vän går det alltid att fly.... Det går ju inte om man har en vän hos sig! Eller ja, jag skulle i alla fall ha svårigheter med att avfärda någon så, ha-ha. Missuppfatta mig dock inte, men ibland tröttnar man även på sina käraste... ;-)
 
Nu - dags för some food. Kina-mat idag igen! Undra om man skulle passa in i Kina? Eller någonstans i Asien i alla fall!?
 
På tal om inget, så älskar jag min hatt! Jag älskar hattar i överlag och har faktiskt samlat på mig några. Har däremot inte så många höst/vinter-hattar, det skall jag försöka investera i lite mer! Har sett jättefina från Gucci samt på Åhlens där de har fina läderband som detaljer.
 

Femte november

Julen närmar sig mer och mer! Jag kan inte förstå hur fort det har gått? Jag menar, det var precis sommarlov! Tiden bara rinner iväg. Det är knappt ett halvår kvar tills jag och alla andra 3:or tar studenten. Däremot verkar jag vara den enda sistaårseleven som knappt tänker på detta: balklänning, bil och sminkning som då vankas. Jag tar det som det kommer och i ärlighetens namn är jag ganska glad över att jag inte fått en studenthysteri ännu, jag vill njuta utav sista året i skolan utan att behöva tänka att det snart är över. Det skulle förstöra min njutning.
 
Bortsett ifrån det rullar livet på bra. Jag jobbar så mycket som det bara går - lika pengagalen som alltid.. Skolan gör mig lite stressad då vi har stora och krävande arbeten, men åt andra sidan - de skulle aldrig ge oss projektarbeten till oss elever om de inte visste att vi klarade av dem. Man skall aldrig sluta tro på sig själv! Även om den tycks vara lätt att tappa ibland.
 
Sitter förövrigt på svenska-lektionen och har precis varit ute och lunchat kina-mat med Fia, Isabelle, Frida och Ammie. Var så sjukt länge sedan jag åt det, hade nästan glömt bort hur gott det är! Nu är det dags att återgå till skolan!
Såhär ser jag ut idag. Bär den mönstrade blusen som jag fick från Indiska när jag & en väninna ställde upp som modeller för dem. Jeans ifrån Lee, förövrigt det enda jeans-märket jag äger!
 
 

En mysig helg

Här kommer lite bilder från en mysig kväll i fredags. Efter jobbet åkte jag till Johanna för en myskväll med några vänner. Kvällar man aldrig får för mycket utav! Blev massor utav smaskigheter och förstås välbehövligt snack och skratt.
 
I lördags åkte jag med farmor och pappa till gammelmormor, vi hälsade på henne & kikade runt på deras barndomshem. Sedan vankades dubbelpass för mig, ett pass i baren på Färjestad och ett nattpass på Sibylla. Jag uppskattar verkligen att jag anser mina jobb som en ''fritidssyssla'' och ser fram emot att jobba varje gång!
 
 
Bilder från Johannas blogg :-)

En tröttare söndag

Är det bara jag som är helt sjukt trött på söndagar? Det är som att all trötthet från veckodagarna samlas till just denna dag, så vilodag kan jag verkligen instämma bibeln om att det är.. Efter att ha sovit några välbehövliga timmar och förstås missat favoritprogrammen - har jag nu fördrivit lite tid med Julia i telefon, tänkte kika på Montazami-familjen på tv3play! Verkar vara en helt underbar familj i mitt tycke.
 
 
 
 
 
 
Vila i frid Johan. ♥ Många tankar går till dig och din familj idag. Det är ofattbart, ingen skall behöva mista livet så ungt. Alla förtjänar ett långt och lyckligt liv, dessvärre får inte alla det.
 
 

RSS 2.0