Fredag!

Veckorna bara svävar förbi! Jag har verkligen börjat förstå människor som tycker tiden går fort. Det gör den verkligen. Det är fredag och jag skall hem till Karlstad en sväng. Skall på ett möte vid lunchtid. Gud, efter att ha gjort mina optimisttabbar på just denna form av möte (försovit, struntat i att komma m.m) var jag så fixerad att vakna av väckerklockan - tror till och med att jag drömde om att vakna i tid (haha), och för en gångs skull visa lite proffsighet - att jag, jag vaknar givetvis halv fem (04:30) och kan inte somna om. Så det blev en kort sömn för mig idag. Jaja, jag har ju inte försovit mig iallafall.
 
Är det bara jag som tycker det är grymt häftigt hur hjärnan egentligen fungerar? Kan säga er att jag sover nästan alltid dåligt när jag har någonting extraviktigt, eller en enkel sak som om att jobba tidigt. Även om jag har ställt 5-6 alarm, vaknar jag aldrig av dem.. Nej, för då har jag redan vaknat sedan två timmar tillbaka ändå, av mitt egna psyke. Som en väckarklocka inombords!
En glad bild från studenten. Cornelia, Fia, jag och Olle! :-)
 

Det blir bara bättre

God morgon! Jag vaknade precis. Ätit lite frukost, skall snart ta mig till gymmet tänkte jag. Idag är det jag och löpbandet som gäller! Var förövrigt och tränade med Marius igår, vi körde boxning.. Gud vad länge sedan det var sist, och det märks verkligen på min träningsverk idag kan jag säga er (lol). Så skönt men ändå inte!
 
Skall hem till Karlstad imorgon en snabbis. Har blivit mycket på sistone, men har några viktiga ärenden som måste göras.

Inte en knop

Min lediga dag. Och jag har, inte gjort en enda knop. Gångerna jag rört mig är när jag förflyttat mig från soffan till sängen, eller när chokladdrycken behövdes fylla på och kylskåpet kallade. Allt detta inom sisådär 5 kvadratmeter. Även om jag faktiskt sovit hyffsat bra på sistone (brukar sova betydligt mindre) - var jag så himla trött idag. Från att ha duschat, sminkat och tänkte ta tag i dagen, blev jag helt plötsligt (döds)trött och gick istället raka vägen till sängen. Tackade nej till ett jobbpass, och powernapade istället någon timme.
 
Nu har jag kollat på film, tänkte sticka in till stan snart för ett träningspass. Vi skall göra pannkakor till middag, så lika bra att förbränna någon kcal!

Prioritera livet

Jag har precis haft ett långt och så behövligt samtal med Filippa. Vi har pratat om våra liv, problem, känslor, mål, relationer och resor. Ett viktigt samtal med en väldigt empatifull vän, ni vet, en sådan vän man bara känner att sekunden munnen öppnas, förstår hon vad som menas. Utan att någonsin döma. Filippa är nog en utav de få vännerna jag känner att jag kan berätta precis vad som helst, utan att känna skam. Hon ser mig för precis den jag är.
 
Sådana vänner växer definitivt inte på träd, det har jag förvisso alltid vetat, även om jag inte alltid agerat så. Förra året tyckte jag verkligen inte om mig själv. Vilket jag heller inte hade gjort på en lång period. Jag ogillade mig själv för den jag var, för vad jag kände, och tänkte ofta på hur många fel jag hade. ''Fel'' och problem jag aldrig skulle berätta för någon (förutom vänner som denna klippa), jag ville inte mig själv det bästa och det visade jag genom att strunta i mig själv, och valen jag gjorde. Alla de viktiga sakerna jag struntade i att prioritera, och de idiotiska sakerna som jag verkligen prioriterade. Jag kunde avsky mig själv så mycket att endel av mig önskade att något hemskt skulle hända mig. Jag tyckte ändå inte att jag förtjänade något bättre.
 
Det här året har fått mig att tänka om. Gränsen får nu vara nog. Jag har tillåttit mig själv att blivit illa behandlad, jag har struntat i de som behandlat mig väl, jag har velat omges av de som behandlat mig illa. Jag har haft en glad utsida, men på lång sikt har jag varit allt annat än glad. Sakta men säkert har jag lärt mig att öppna upp mig, blotta mig, slänga den förbannade stoltheten i väggen och bara vara - vara svag, vara trasig, sårad, men även ibland glad och nöjd, stolt över mig själv. För vad jag vågat göra, och steget jag vågat ta. Jag har fått insikt om mitt liv.
 
Det här året kommer nog bli det tuffaste någonsin för mig. Men jag kommer kämpa. Tills jag är där. Och när jag är där, kommer jag vara starkare än någonsin.
 

Att finna sin passion

Jag tänker varje dag på vad jag skall satsa på i livet, vad jag skall offra blod, tårar och svett för. Men ändå fortsätta. Vad som komma och skall bli mitt kall här på jorden. När jag var yngre hade jag tusentals drömmar som jag skulle kunna lära mig brinna för, desto mer. Nu är det verkligen inte så. Hur mycket jag än tänker, testar och funderar - så har jag inte upptäckt något som får mig att; vilja, vilja det något mer än annat. Det är mer ''det här skulle jag kunna testa på ett tag''. Helt OK.
 
Men jag har definitivt inte funnit något där jag känner äkta passion. Som jag ständigt tänker på hur mycket jag älskar, hur jag vill förbättra och utvecklas med det. Det finns vissa människor som inte finnar sin passion, vad dem brinner för i livet, och älskar att göra - istället går dem till samma 8-5 jobb varje vardag, gör vad dem skall, som en robot ungefär. Dem gör inte mer än behövligt, kämpar inte, vardagen rullar bara på med uppgifterna jobbet kräver. Det är ett mardrömscenario för mig, att slösa bort livets så många dagar. Av 5/7 delar befinner vi oss på jobb i livet (om man tänker de vanliga arbetsdagarna), hur kan man ens då tillåta sig själv att slösa bort dem på något man inte trivs med? Kanske till och med hatar?
 
Och desto äldre man blir, blir det såklart svårare att byta jobb och plats i livet. Man kanske har barn, familj och hus, det blir krångligare att byta situation. Vilket man kan förstå, men jag känner de som gjort det, de som inte har ångrat sig. Även om det känns tufft, krångligt och vågat. Ett enkelt citat som; ''man lever bara en gång'' - om det finns en möjlighet att situationen blir bättre och lyckan större. Då är det värt att ge allt.
 
En sak jag vet är i alla fall, även om jag inte funnit min passion i livet ännu - så tänker jag fortsätta, leta, titta, tills jag finner den. Jag kommer aldrig att sluta.
 
Do what you love, love what you do.

20-års kalas för underbara Sara!

Godkväll alla nära och kära!
 
Ikväll var jag bjuden på 20-års kalas för Sara. Kan ju erkänna att kvällen inte hade den bästa början, då jag lyckades gå vilse hela 30 min på Våxnäs..... Alla som bor i Karlstad borde förstå att det är ganska faccinerande gjort, av så få områden så finns, som man vart på så många gånger.. Ja då lyckas man givetvis gå vilse! Kan nog erkänna till mig själv att generna som småortstjej finns i ryggmärgen. Lokalsinnet har aldrig vart på topp.
 
Nåja, gick och irriterade mig själv på mig själv, för att jag gått vilse och för att jag nästan frös ihjäl. Tyckte som vanligt nog väldigt synd om mig själv, även om jag försökte tänka ''det finns förfasen folk som inte ens har ett hem i världen Emma'', men inte ens det klockrena argumentet funkade. Jag tyckte fortfarande lika synd om mig själv.
 
Väl på festen hade Sara fixat det så tjusigt! Det blev mingel, småplock och inte så goda drinkar (ärligt talat) ok Saras bål var god. Men annars, usch vad jag hatar sprit. Jag får kväljning av bara doften av sprit. Till och med tanken. Så jag som hade tänkt göra drinkar, då jag tyvärr inte hann köpa något vin, drack inte speciellt mycket, satt mest och äcklades av glaset jag hällt upp! Haha. Bitter man kan vara ibland. Kvällen var trevlig, träffade många vänner jag inte träffat på ett bra tag - så himla roligt. God mat och världens bästa sällskap förstås!
 
Men trots det blev det en tidig kväll för mig, åkte hem redan vid 11. Jag har insett att jag kommit över den perioden med fester, hitan och ditan. Det är inte min grej och har nog egentligen aldrig vart! Tycker det är roligt att gå ut, prata med nya människor och mingla i barer. Men att ramla runt packad på ett dansgolv, oavsett hemmafest eller krog är inget jag frestas till att göra.
 
Nu blir det filmkväll. Imorgon skall jag baka bullar med farmor och på kvällen myskväll med tjejerna!
 

After Work med pappa & hans vänner

Hejsan!
 
Igår var min första tanke när jag kom hem; hemmakväll! Så jag handlade lite smågodis och dricka. Men, sedan skulle ju givetvis min kära fader på AW i CCC - och det kan man trotsallt inte motstå. En hemmakväll kan man ju ha vilken dag som helst. Hur som haver, det blev mingel på CCC först och otroligt mycket folk var på plats. Träffade många intressanta människor, inte lika många som jag kände dock - då målgruppen var cirka 40 år äldre.
 
Sedan tog vi några drinkar/bärs/viner på Guldapan, och slutade på Pitchers. Kort summerat, en väldigt trevlig kväll jag inte upplever alltför ofta.
 
Idag mår jag sådär.... Brukar aldrig må dåligt efter en utekväll, men har faktiskt blivit lite tröttare på sistone. Pappa har lagat elefantöra (utbankad oxfile) med pommes och pepparsås. Så allting känns genast lite bättre. Skall snart göra mig iordning och sedan åka till min vän som fyller 20 år idag!
 
 

Världen utan internet?

Gud vad tråkigt det skall bli att åka buss 3 h tänkte jag förut, utan iphone och internet. Inte en bok eller musik har jag heller. Men, så klev jag på bussen och kom i underfund med att; Swebus har ju internet! Vilken lättnad och vilken lycka! Dessa tre kommande timmar kändes inte alls lika farliga nu.
 
Det är egentligen sjukt hur beroende vi är av teknik i dagens samhälle, vårt vardagliga liv funkar inte utan internet. Det är egentligen iite skrämmande hur mycket onödig tid vi egentligen spenderar på tekniken, iphones, datorer och spel. Sedan min mobil blev stulen förra veckan - har det givetvis varit väldigt jobbigt, jag har kännt mig både låst och handikappad. Men sedan kommer vi till den delen med teknik som är så onödig, jag har spenderat noll tid på facebook, instagram, twitter och mail - i jämförelse med förut. En enkel sak såsom att ständigt byta låtar när jag är ute och går, har nu varit helt omöjlig. Istället har jag tittat förtjusande ut över staden med öppna ögon. Ett par ögon som andra gånger varit fast i en iphone.
 
Jag måste också säga att jag har inte heller varit lika stressad. Jag är en person med lite adhd-symptom, som skall göra hundra saker samtidigt och allting skall gå fort, och allting skall ske här och nu. Då kan ni nog tänka er hur en hemmakväll för mig kan se ut; youtube, facebook, film, skrivande - sedan kommer jag i underfund med att en ansiktsmask kan nog vara lite behövligt för stunden, medan jag gör allt detta, och garderoben är faktsikt lite stökig, lika bra att börja med den också. En vanlig lite rörigare kväll för mig.
 
Så utan mobil och alla beroendeframkallande frestelser (som varken är speciellt underhållande eller givande), känner jag mig faktiskt lite lugnare! När jag får hem den nya mobilen skall jag absolut tänka på detta, och sätta upp regler till mig själv. Dra nytta av mobilen och använda mobilen för dens syfte. Googla om jag undrar något, ringa för att prata och smsa om jag behöver fråga. Allt annat skall skes i betydligt mindre grad.
 
Våra liv är extremt underlättande med tekniken, internet är ett underbart och fantastiskt verktyg. Vårt liv däremot, är inte internet.
 
 
 

En annan sida av stan

En annan sida av stan. Som jag precis lärt känna. Sidan då man sitter på ett cafe, tittar ut bland alla stressade människor, njuter av den vackra belysningen runt omkring, med en omgivning så vit, som jag inte kan något annat än att beundra. Oslo har mycket vackert att erbjuda också, förbi alla hinder och frusna hemlösa - det gäller bara att öppna ögonen, på nytt.
 
Jag har verkligen fått upp mitt intresse för att skriva igen. Under dagarna sitter jag på cafeer och skriver på datorn, under kvällarna på kvitton på jobbet, anteckningsböcker hemma och hemligheter i dagbok. Så fort jag får möjlighet så skriver jag. Det är inte ens alltid viktiga saker. Det är liksom allt ifrån bugdget, komma-ihåg-listor (även till ännu oviktigare saker såsom shoppinglistor..), texter, tankar och bloggande. Så fort jag får möjlighet börjar jag använda pennan eller tangenterna. När jag var mindre älskade jag att skriva, uttrycka både åsikter och tankar på ett block. Sedan har skriva alltid varit min favoritsyssla under alla studier, men det var länge sedan jag skrev så mycket som jag gör nu, här i Oslo.
 
Och det är jag väldigt tacksam över. Det är som att en gammal sida, som varit lite undangömd, plötsligt kommit fram igen. Det känns som att jag gör något värdigt av min tid och inte bara slösar bort den. Dessutom, hur befriande är det inte att uttrycka sig, släppa tankarna ner på pappret, och samtidigt bevara det man velat säga, eller skriva så att säga. Skriva är makt, tala är makt. Så kommer det alltid att vara.
 
Nu är det dags för mig att kila till jobbet. Imorgon tog jag ledigt, så det vankas ett tidigt och svettigt träningspass - sedan helg!
 

Cola zero på både det goda och det onda

Jag är en (som jag kallar det) drickoman - och dricker väldigt mycket läsk. Nästan varje dag, och under vissa perioder varje dag. Det är inget jag tänkt sluta med, för jag känner inte att jag lider speciellt av det, det är det jag unnar mig i vardagen, min vardagslyx helt enkelt.
 
Men, jag har alltid fått höra från folk till höger och vänster; ''du kommer bli tjock av det där, du kommer att gå upp i vikt, du tror bara att du inte gör det, det innehåller visst socker, det står bara något annat på förpackningen och ja, listan kan göras väldigt långt på ord, fraser och meningar angående min spännande värdering till detta.
 
Saken är det att jag alltid druckit lightprodukter, dels att de är sockerfria (så jag går faktiskt inte upp i vikt) och dels för att jag tycker om smaken desto mer. Tycker att cola zero, pepsi max, är godare än coca cola till exempelvis.
 
Hur som haver, det är givetvis inte bra att dricka för mycket sockerfri läsk heller, för den innehåller ju iställer sötningsmedel, i form utav; aspartam och acsulfam, aspartam ger ungefär 4 kcal per gram, medan acsulfam inte ger några kalorier alls. Dessa ämnen är så söta så för en burk cola zero, behövs det inte ens ett gram aspartam. Ett glas lättmjölk innehåller mer kcal än vad en 1,5 liters cola zero flaska gör. Så lite kcal som cola zero (i detta fall) innehåller är nästan mätbart med kolsyrat vatten. Så med andra ord, i praktien kan man dricka hur mycket sockerfri läsk som man klarar utav - utan att gå upp i vikt.
 
Däremot är sötningsmedel otroligt sött och beroendeframkallande, vilket kan leda till att man har svårare att stå emot andra sötsaker i vardagen. Det sliter på tänderna, och det kanske värsta utav allt; det är cancerframkallande (som nästan allting tycks vara) numera i världen.
 
Så kort och gott för alla sockerfriadrickare, ni behöver inte oroa er för viktuppgång åtminstone.

Lill-lördag

Då var det lill-lördag. Just denna vecka går otroligt sakta, i jämförelse vad de brukar göra.. Förmodligen för att jag bestämt mig för att bli nyttig och enbart äta onyttigt på lördagar. Kan ju erkänna att jag bröt det lite idag, med några rutor av Lindt choklad. Men dem är ju åtminstone mörka + att det är lillördag + att jag skall straffträna 30 min extra sen. Hade inte tänkt att träna idag, men nu får det bli så. Som man bäddar får man ligga.
 
Sitter förövrigt på Espresso House nu. Mitt nya favorit-Espresso är det som ligger bredvid Nationaltheatret. Cafet är på två våningar, det kryllar av studenter med macbooks och mammor med barnvagnar. Det är ett sådant liv här! Jag älskar att känna lite puls omkring mig, njuter inombords och får ro i kroppen av det.
 
Själv har jag suttit med min mindre fina skoldator och skrivit en krönika. Som jag tror blev ganska bra, trots att det var länge sedan jag skrev och fick kritik (är nog lite ringrostig) - men det är vi alla ibland.
 
Nu är det dags för jobb! Är extra glad idag då jag precis fick ledigt på fredag (kan åka till La suecia ännu tidigare)
Ha en fin kväll!
 
 

TISDAG

God morgon! Jag hoppade upp ur sängen redan vid 06 imorse, för att gå på ett cykelpulspass. När jag gick i skolan var jag alltid morgontrött, det är jag verkligen inte nu, visst kan jag sova gott och ligga och dra mig i sängen till 12 på förmiddagen också. Men jag kan lika gärna hoppa upp halv 6 på morgonen och vara precis lika pigg för det. Absolut ingenting jag lider av längre. Nåja, efter ett cykelpass hade jag tid med min numera PT, Omar, jag berättade om mina mål med träning och hälsa i privatlivet.
 
Kändes väldigt bra. Jag handplockade faktiskt Omar på gymmet, direkt jag såg honom visste jag att det var honom jag ville ha. Tuff, pushande, inte för komplicerad men ändå himla jobbig. Perfekt för människor som mig, som gillar att kämpa och ha en riktigt tuff trännig - men inte för komplicerad, orkar inte med träning med teknik i form av raketforskning! Det kan vara jäkligt jobbigt ändå. Omar kommer ifrån USA, så inte nog med grym styrketräning (kan knappt gå nu..) blev det även lite språkträning på köpet! Inte fel i mitt tycke. Så nu skall jag nog börja med Omar några gånger i månaden, det är ganska dyrt, men jag ser det som en viktig investering i mig själv.
 
Nu har jag precis ätit frukost/lunch blev tortillinipasta och kycklinglår! Skall ducha och göra mig iordning för ett jobbpass nu. En bra början på en tisdag.

Dille på knäcke

Alltså jag och mina dillar. Jag får alltid dille på saker och ting, och då kör jag bara på det - tills jag tröttnat totalt då förstås.. Ett tag åt jag alltid soppa på lunchen, sedan hade jag en annan period då jag bara åt nudlar, och nu har jag övergått till knäckebröd med tonfisk på lunchen! Så himla gott! Testade ett nytt knäckebröd idag, som innehåller musli. Det är ju som att äta godis. Nyttigt godis.
 
Skall snart återgå till jobbet, ser fram emot att sluta! Har varit så himla trött idag trots att jag druckit (mängder) av kaffe. Inte alltid den drycken hjälper trots allt. Idag får det bli en tidig kväll.
 
Förövrigt ser jag fram emot helgen som fasiken. Skall ha sleepover med min kära Fia, fira vår Sara som fyller 20, övningsköra och bara ta det allmänt skönt. Ser fram emot ledighet och egentid. Behöver det!
 
 

Underskatta inte dig själv.

God dagens! Hur har er måndag varit? Min har varit väldigt bra ärligt talat. Jag har jobbat, jobbet gick väl som vanligt bra - men var ganska segt (att sitta i kassan är nog egentligen för stilla för en person med mig, har alldeles för mycket energi). På både gott och ont förstås. Hur som haver, efter jobbet gick jag till solariet, och jag vet att det är farligt att sola, men ibland får man faktiskt göra det - med tanke på att allt mer eller mindre farligt här i livet, och inte bara det att man blir brun, piggare med lite D-vitamin (min dåliga ursäkt hehe) det är SÅ underbart med värme för en frusen själ som mig. Det är som en 20-minuters solsemester!
 
Brunare och fräschare trallade jag hem för att hämta träningskläderna. Tog t-banan till gymmet och gick på ett power step pass, avslutade med lite intervaller på löpbandet. Och gud vad härligt det var att träna idag! Jag brukar tvinga mig till gymmet ibland, men jag tycker aldrig riktigt att jag presterar, är pigg men ändå orklös och klen. Det har förmodligen berott på att jag inte ätit mat under dagarna, även om man vet att mat & träning går hand i hand - är det lätt att skapa en dålig vana och ljuga för sig själv. Och när man väl har den där dåliga vanan, ja då är det inte så lätt att ta sig ur den. Även om man vill.
 
Idag har jag ätit både frukost och lunch. Träningen gick suveränt, jag har underskattat mig själv, jag är inte i så dålig form trots allt. Väntar på att Robin skall komma hem så vi kan göra middag! Imorgon är det tidig morgon med cykelspuls och PT pass. Det ser jag fram emot!
 
Den här kvällen får det bli en filmkväll, men innan dess - körkortsplugg!
 
Hoppas ni alla haft en underbar dag. Det blir som man gör det till.

Gör livet värdefullt.

Visa tacksamhet
Var glad
Ledsen
Skrik, gråt
Visa känslor
KÄNN
Fylld med empati
Älska dig själv
Var stolt
Var sann
Ärlig
Gör fel
Rätta till dina fel
Utmana
Kämpa
Längta
Lyssna innifrån
Tänk klart
Var stolt
Älska dig själv.

Just miss it

 Ligger i soffan och lyssnar på ''Take me to the church'' med Hozier. Fyfabian sådan grym låt, jag blir råpeppad av att bara höra melodin. Får inte nog. Den får mig att tänka på att ibland är livet tufft, men forstätt kämpa, det kommer lösa sig. Det gör det alltid.
 
Har haft filmnatt med mig själv och sitter nu och kollar på gamla bilder. Det är galet hur mycket man kan sakna personer och stunder. Det värsta utav allt är att jag inser inte hur mycket jag saknar vissa personer förrän jag träffar dem, pratar med dem eller en simpel sak som ser en minnesvärd bild, med likaså minnesvärd stund. Lite hemskt det där att man kan stänga ut sig själv från sina riktiga känslor, och förvandlas till en robot, som bara överlever, lever utan att leva.
 
Men så skall inte mitt 2015 bli. Eller en dag till i mitt liv. Oavsett om vi lever på olika ställen skall jag inte sluta kämpa för de jag bryr mig om, och jag tänker inte nöja mig med ett samtal en gång i månaden - nej, det skall bli fysiska träffar. Med riktiga kramar och närvarande passionsfyllda skratt!
 
De kommande helgerna kommer det ske mycket roligt. Fira min kära vän som fyller 20, besöka vänner i både Stockholm & Göteborg. Även hembesök till familjen och vovvsarna förstås.
 
Nu är det dags för skönhetssömn inför imorgon, såvida det inte är för skent... Nåja. Alltid värt att ge det ett försök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett glas rött, en dator, en söndagkväll

Jag älskar söndagar! Det är verkligen enda erkända dagen i veckan som man kan ta det hur lungt som helst på, softa järnet. Jag menar, tar man det lungt en lördag, finns det så många frestelser där bredvid; såsom att gå ut och äta, festa, hänga med vänner, ja allt. Och väljer man att ta det lungt, har man ändå den känslan inom sig, att man kunde minsann gjort något roligare, eller att man missar något. Söndagar duger som dem är, gårdagens mat, en klassisk filmrulle och massa mysande i soffan! Det finns inga krav och det är himla skönt.
 
Ogillar dock att alla affärer och matbutiker är så gott som stängda på söndagar. Men åt andra sidan, man tar det iallafall lungt som man bör göra denna dag.. Igår hade vi Annika här på besök, det startade som en vinkväll med god mat - men ledde därefter till en filmkväll, förstås! Robin valde film, första filmen var bra, men andra var som i vanlig ordning kanske inte den mest sevärda, intresseväckande att se på. Nåja, man kan inte vara bra på allt här i världen, och Robins brist är ibland att inte kunna erkänna fel såsom dåliga filmval (lol). Kort summerat var det en väldigt trevlig kväll som vanligt med det sällskapet!
 
 
Idag har vi bara tagit det väldigt lungt. Som ni nog kan förstå. Enda gången vi rest oss från sängen var till soffan, från dörren till ica för att handla sås till maten! Blev entrecote, potatisgratäng och bea för oss idag. Imorgon skall jag provjobba + jobba på Rimi därefter. Sitter och njuter med ett glas rött & lite skrivande!
 
Ha-ha, ni kommer nog tycka att jag är lite larvig. Men en enkel sak såsom lite brummande bilar, köer, folk som trallar, ljus från affärer´- lite puls. Gör mig så himla glad! Jag älskar att känna puls nära mig, men trots det, kan det vara hur lungt som helst hemma.
Älskar dessa vattenglas jag köpte häromdagen. Vissa tycker att jag är larvig, men jag tycker att det är otroligt viktigt hur glasen och omgivningen i hemmet ser ut. Fina glas gör känslan bättre, smaken godare. Det bara är så.
Annika och Robin, så fina så:)
Jag och Annika!
Standard hemma hos mig och Robin, det är entrecote, potatisgratäng, pepparsås & grekisk sallad. Alltid god mat!
Missnöjd björn över ikeas läsk
En kväll på vår favoritpub
 
 
 
 
 
 
 
 

Utkast: Jan. 08, 2015


Härlig dag!

Haft en riktigt härlig dag idag, hunnit med mycket och det känns väldigt bra. Nu på kvällskvisten lagade jag middag till mig och Robin, blev potatisgratäng, kyckling och pepparsås (robins favorit..) och sett en skräckis till det! Förövrigt måste jag säga att jag utvecklat min förmåga att kolla på skräckfilmer, förut skrek jag som en galning (för minsta lilla) - skriker knappt någonting nu, om jag får säga det själv. Lite nöjd!
 
Nu fördriver jag lite tid med bloggläsning, skall snart sova. Godnatt!
 
Söta lilla teddy.
 

@ Espresso house

Goddagens!
 
Jag startade denna morgon på Espresso house, har suttit här från 11 och förnyat både CV & personligt brev, är ganska nöjd över hur dem blev i ärlighetens namn, tycker dem blev både unika och intressanta om jag får säga det själv.
 
Så då kan ni ju anta vad jag gjort. Ansökt om flera olika jobb, ringt och sökt jobb, faktiskt fått en hel del gjort på jobbsökarfronten. Hoppas att det går bra nu bara. Har sökt inom kontor/sekreterare/receptionist, och jag har somsagt ingen erfarenhet alls inom området, så det känns väldigt spännande och utvecklande om det går bra. Känner mig ganska fulländad när det kommer till service vid det här laget, tillräckligt fulländad så det är det dags för mig att börja nästa utmaning med massor av utveckling.
 
Nu skall jag springa till banken. En slösa som jag måste ändra om mina sparkonton lite, och göra dem lite mindre oåtkomliga. Fixa nytt bankkonto och kort, tänkt att göra ett mat/ätaute konto. Så när det är slut är det slut, kommer ha mer koll på mina utgifter då tror jag. Det är ju mitt liv och mitt ansvar, trots allt!
 
I eftermiddag möta upp en vän och ikväll träffa pappa på en fika, han skall hjälpa mig med mina gamla saker ur förra lägenheten också. Hoppas ni får en fin dag!
 
Gah vad skönt det är att skriva av sig ibland! Älskar det!
Idag har jag på mig; Jeans från Replay, Skjorta från Ralph Lauren, Klocka från Michael Kors, Stövlar Biano, Örhängen Glitter, Kappa från The Monaco Club och väska från Burberry!

6/1 2015

 
 
Tjahapp, då var ännu en kväll förbrukad på Rimi. Slutade dock lite tidigare idag, faktiskt redan vid 22 (!!), riktigt skönt för mig, som annars brukar sluta 01 på natten... De tiderna skall jag vara ärlig med att säga att jag nästan avskyr numera. Man har inte så mycket liv med dem! Annars då? Jobbet har gått bra, jag har trallat på stan och sökt två nya jobb. Inom branscher jag tidigare inte testat på, helt utan erfarenhet, så det kommer garanterat bli svårare att få dem - men det skulle vara en riktigt rolig utmaning om så vore.
 
Imorgon är jag i alla fall ledig! Så efterlängtat och härligt samtidigt! Jag har tänkt att träna, träffa en väninna och pappsen på kvällen! Skall hinna med lite nyttigheter såsom boka tvättid och hämta grejer från förra lägenheten som legat där alltför länge.
 
Hoppas ni haft en fin dag! Nu skall jag se på film, eller spana in designerrea på nätet... Beslutsångest, så blir nog båda! Godnatt fina vänner!
 
Här kommer lite bilder från senaste tiden.
Jag och Sofia på en middag jag hade efter jul.
Åkte pulka med Sofia, Johanna och Maya! Ett måste på vintern vi numera bockat av.
Hade även myskväll med några av mina kära <3, innan jag återvände till lilla oslo!
Sedan dess har vardagen sett ut såhär.. Jag har jobbat, här i en rastlös position!
 
 
 
Har även vart inlåst på jobbet med Stig. En längre natt på Rimi.
 
 
 
Söta arbetskompanjoner:)
En tröttare söndag på jobb, kan erkänna att jag bidrog inte med så mycket! Åt mest pizza, men gott var det!
En vana jag defintivt fått sedan jag flyttade hit; äter ute hela tiden! Galet mycket, ungefär varje dag. Här indisk mat innan jobb, något jag fått dille på..Och som vanligt när det gäller mat, tack vare Robin, dille på indisk och asiatiska rätter i mängder...
Min och Robins underbara middag på nyår. En mysig hemmakväll blev det, men jag hade en otroligt lyckad kväll ändå, kunde inte tänkt mig den så mycket bättre faktiskt.
Haha, robin ser som vanligt trött ut på bilder.. En riktig teddy det där! En söt sådan förstås.
 
Första dagen på året så blev det en promenad runt om i Oslo, sedan gick vi på bio och såg Interstaller, väldigt bra och intressant film - fick mig att både drömma och tänka framåt, dock på gränsen till för lång på 3 h.
Hade även en, vad skall jag säga, blandad utekväll med Robin häromdagen.
Några bilder från juldagen!
Och en mysfrukost med min bästa kille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig!

Och återigen var det en evighet sedan ett blogginlägg skrevs. Jag älskar vanligtvis att skriva, det är befriande att skriva av sig - allt ifrån djupa tankar, till småproblem och dess roligheter (som jag delar med mig här) i vardagen. Dessutom kan jag tycka att det är alltid skönt att kunna blicka tillbaka på vad man gjort, när minnet sviktar!
 
Nyår firade jag med Robin i Oslo. Var nog första gången någonsin för mig då jag tog det riktigt lungt på nyår, vi lagade (ok Robin lagade.... han har en tendens att jaga ut mig ur köket när jag försöker ''hjälpa'' till) nästan rå entrecote (älskar det) med potatisgratäng, pepparsås, grekisksallad och min efterlängtade rödvinsås som dock blev helt misslyckad, smakade inte ens rödvinsås. Nästa gång sköter jag såsen själv, och överlåter det minsann inte till Robin. Hade det supermysigt och pratade hela kvällen till massor av vin, på tolvslaget promenerade vi till Frognerparken och kollade på fyrverkerierna! Var dock väldigt dimmigt ute, så såg förvisso nästan ingenting. Hur som haver, vi gjorde vad man skulle på nyår i alla fall!
 
Annars har det på sistone vart många hemmakvällar, spenderandes med film och hämtmat i soffan... Men det är helt ok att börja året lite småsegt i mitt tycke! Förövrigt så har vi precis ätit pepparbiff med kroketter och sallad. Nu är det dags för kvällens film nummer 2! Ha-ha, det är verkligen myslördagar för oss varje dag i veckan komiskt nog.. Men det är omöjligt att inte ha det när man bor med en stadsbjörn som jag gör, skall jag säga er!
 
 
 

RSS 2.0