GOD JUL!

Till alla nära, kära och övriga därtill! Min julafton har haft precis samma början som alla andra år. Mamma förbereder en mysig julfrukost i godan ro (lite likasinnad som mig - i godan ro..), pappa stressar hela hushållet och förtydligar (skriker) ständigt om vad kl är och att snart behöver vi minsann åka! Det slutar som vanlig ordning med att alla blir ovänner, och att inga vill följa med, det slutar med att jag rättar till problemet (japp, jag!) och lite buttra åker vi alla iväg tillsammans. Vilken underbar början på julen, inte sant?
 
Men hellre lite kaos då och då, än inget alls! Annars har vi haft en mysig dag hemma hos Eva & Lenny, min farmors syster. Ätit mycket god mat, efterätt och efterkaka. Även spanat in deras nya ferrarri! Påvägen hem åkte jag förbi min väninna för att lämna en liten klapp, är nu hemma och skall äta ännu mer julmat. Undra om man kommer känna sig så fin imorgon, utekväll till ära??.. Kommer känna mig som en äkta julgris! Men det är väl passande på juldagen kanske. Kommer tyvärr inte kunna motstå allt julgodis ikväll... Snickers och marsipan är ju FÖR gott! Speciellt för att kunna motstå!
 
Nix nu är det dags för mig att hjälpa till lite med maten. Kan erkänna att jag ligger lite efter med julklappsinslagning.. Nåja, hellre lite sent än aldrig. Hehe.
 
Hoppas ni alla haft en superfin jul. Skänker även en tanke till de som inte får äta någon god mat, eller har möjlighet att göra magarna mätta. Det borde alla få, speciellt en dag som denna, med massor av kärlek och uppskattning därtill. <3
GlidarWilliam!
Prinsessa Stella & Prins Herrman. <3
 
 
 

Julstress

Alltså vilket kaos det är på stan! Lite väl mycket hets över presenter kan jag nog tycka. Det var en tjej på stan som berättade för mig att det är över 1700 familjer i Karlstad som inte har råd att köpa julmat och presenter till sina barn. När många andra av oss köper klappar för flera tusentals kronor! Man kan gott skära ner på presenterna lite och hjälpa dem som behöver, är det någon gång under året vi inte skall vara egoistiska så är det i alla fall julen. Det llla jag bidrog med idag var att skänka småpengar till alla hemlösa på stan...
 
Jag köpte inte en enda julklapp på stan idag. Det enda jag köpte var faktiskt alkohol, ha-ha! Men likväl som man skall vara givmild på julen, likväl har man också som skyldighet att gå ut på självaste juldagen! Skämt åsido, men hemvändarfesten är ju faktiskt något speciellt. Alla människor som vart bortresta, studerat, alla kommer hem för att fira.
 
Nu är det dags för mig att börja slå in lite paket. Detta år har jag paket, väldigt fina paket förvisso, utan innehåll! Eller ja, det är tomt inuti men kommer bli en händelse framöver. Är lite trött på alla materiella gåvor, roligare och mer betydande att skapa ett fint minne tillsammans. Kom ioförsig på att jag har lite klappar till mina vänner och björnen man bor med!
 
PS. Finns det något bättre att ligga i en varm soffa, nyduschad med morgonrock + tofflor, till en öppen dörr med frisk luft utifrån. Underbar kombo det där.
 
 
 

Utkast: Dec. 22, 2014


Utkast: Dec. 20, 2014


Underbara fredagar!

Hej mina vänner!
 
Jag har precis kommit hem ifrån jobbet och skall snart återvända dit igen (är ni förvånade..?) blir ett 17 h pass idag på Rimi. Annars så har jag sprungit på stan och fixat lite ärenden i form av begär.. Jag har nämligen blivit totalförälskad i en skinnjacka, och är man det, finns det i min värld ingen fråga om saken, den skall bli min. Problemet är bara att den är i Stockholm och jag i Oslo, det finns bara en 34a, och jag har bara tillgång till en ''vip-sale'' tills idag. Var givetvis väldigt bekymrad över detta då pengar som jag överför till min väninna i Stkhm inte blir överförda förräns på måndag...
 
Men! Till min stora lycka, efter att ha pratat med en engelsktalande italienare på Hugo Boss, berättat min sits och hur allvarligt detta skinnjacke läge faktiskt är.. Det är inte varje dag man finner en perfekt skinnjacka trots allt! Denna kloka herre hänvisade mig till butikschefen och efter lite fjäskande, ok han var en ängel från början, så är nu skinnjackan undanlagd till på måndag + jag har tillgång till rabatten! Hur snällt är inte det!
 
Nej nu är det dags att sticka. Har lite bråttom, eller väldigt bråttom (som i vanlig ordning dessvärre..) Chao!

Trött, tröttare, Emma

Godkväll!
 
Har haft en sömn på ca 3 h inatt och därefter ett jobbpass på det. Var mellan gränsen att somna på jobbet - eller vara övertrött och superpigg, till min stora tur blev jag givetvis övertrött & superpigg.... Ni som känner mig blir nog inte förvånade! Energi är åtminstone inte så sällsynt i min lilla värld!
 
Efter jobbet så trallade jag runt på stan lite. Jag gillar att strosa runt själv, man får liksom syn på saker som man annars inte skulle stannat för, eller upptäckt. Köpte ett nytt nattlinne, ansiktsmasker, smycken & en bra bok.
 
Nu ligger jag i lägenheten och håller på att förbereda en liten födelsedagsmiddag med väninnorna, det kommer inte bli så stort som jag haft förut.. Nu är det bara mina främsta favoriter och det ser jag så fram emot! Blir så mycket mer intimt, nära och djupt med en mindre grupp och bättre vänner. Har tagit en varm dusch, lagt på ansiktsmask, tänt lite ljus och satt på mig mina nya mystofflor. Vad mer kan man kräva utav en torsdag?? Och ja, detta slår faktiskt en utekväll idag, som från början var planen.. Men Emma tackade faktiskt nej, hör & häpna!
 
Blir en tidig kväll idag. Imorgon väntas ett 16 h långt arbetspass, så det gäller att vara utvilad. Ha det gott.
 
 
 
 

Femtonde december

Hejsan.
 
Gud så trött man kan vara ibland. Jag ligger i sängen och är helt död, blir definitivt en tidig kväll ikväll. Idag har jag solat, shoppat, tränat och fikat med Sara. Hunnit med ganska mycket! Har även hunnit missa två bussar på raken..... Pinsamt nog så är detta inte första gången. Jag har nämligen en tendens att alltid ta förgivet ''bussen kommer ändå alltid försent'', en dålig gammal vana! Jaja, ingen skada är ju skedd i alla fall.
 
NU; dags för en film och kvällsmys med vovvarna. Perfekt avslut på en måndagskväll.
 

Viloläge i flickrummet

Godkvällens!
 
Tänkte summera helgen lite kort då. Rolig, o-avslappnad, skrattig, händelserik, god & kärleksfull. Tillbringat en helg i Stockholm med mamma och några familjevänner i deras minstsagt bedårande lägenhet! Alltid skönt att komma bort lite. Jag behövde verkligen en paus från Oslo och denna slitiga vardag tror jag. Ibland känns det som att jag bara jobbar, men glömmer bort att leva i Oslo.. Det var ju förvisso det som var tanken från början, men ändå.
 
Hur som haver, i fredags var vi på en sådan vacker luciakonsert, flickorna sjöng helt fantastiskt och miljön den likaså i Hedvig Eleonoras kyrka - tror jag fick min första julkänsla för iår där faktsikt. Vi avslutade kvällen på en italiensk resturang, då var en pizza med +mozarella & vin givet för min del! Hade ju trotsallt redan förätit mig på choklad i bilen, så varför inte fortsätta?!......
 
Lördagen trallade vi runt på stan. Jag sökte jobb för fulla muggar, och ja, en lördag är förmodligen den sämsta dagen man kan söka jobb på. Men what to do! Inga chefer var på plats, men jag passade på att snicksnacka lite i butikerna, bad om tips, kontaktadresser till de ansvariga, kunskaper som behövdes & tjänster som skulle bli lediga. Hade faktiskt turen att träffa på en butikschef till ett flertal olika butiker, som även sökte en anställd till nästa år, jag tyckte att vi klickade så jag hoppas absolut på det bästa. Blev förövrigt ingen shopping för min del, kändes fel att shoppa i butiken där man precis sökt jobb, he-he.
 
På kvällen blev det ännu en italiensk resturang som Maria valde. Jag tyckte den var hel-mysig. Känslan var verkligen Italilen, det kändes som att jag var i Italien när jag avnjöt den utsökta tortellinin.. Har ioförsig aldrig varit i Italien, men man fick verkligen en känsla till resturangen! En bra sådan! Träffade dessutom väldigt intressanta människor att prata med. Avslutade sedan kvällen på Sturehof & Miss Voon. :-)
 
Idag tog jag en sovmorgon. Min kära moder hoppade upp tidigt ur sängen för att hinna med lite shopping (till min stora förvåning brukar det faktiskt vara jag som gör det), men nej! Lunkade ner på stan med Moa, tog en fika och trallade sedan iväg själv. När det kommer till shopping så shoppar jag alltid bäst själv. För det första, man slipper anpassa sig efter vännens (tråkigare) butiker, man lyssnar bara på sina egna åsikter (även om man annars gör det också, är det lätt att bli påverkad när det kommer till kläder - utan att man tänker på det), för det andra, man träffar alltid så många roliga människor att prata med! Man blir på något vis lite mer iiaktaglig för omgivningen.
 
Sedan finns det givetvis inget bättre än en dag på stan med en väninna... Men en eller två timmar sjäv, har jag absolut inget emot! Skall visa er en skinnjacka från Hugo Boss till veckan. Nu skall jag sätta på en film att sussa till. Godnatt kära ni!
En bild ifrån igår. Moa, Maria och jag :-)
Jag & mamma :-)
Haha det är såhär jag provar kläder! När jag är lat! Som jag oftast är.. Drar ner byxorna och slänger på klänningen. Ibland när jag behöver hjälp eller byta storlek kan jag erkänna att jag hoppar ut så i butiken.. Ja, hoppar, inte alltför lätt att gå med byxorna nerdragna. Dum måste man se ut! Men man kan inte alltid se klok ut;)
 
Jag älskar Hugo Boss och hans design. Att klä sig med enkelhet & elegans är det finaste jag vet. Klänningen hade en klockren detalj och materialet kändes så fint.
Sedan kan jag säga er mina damer & herrar! Skinnjacka tycker jag är superläckert, och borde givetvis finnas i allas garderob. MEN att hitta den perfekta tycks vara omöjligt för mig. Åtminstone ha varit. Jag är ingen tuff brud som klär i läder och nitar. Har väldigt svårt för den tuffa stilen överlag, hur fint det än kan vara på andra, och hur man än kan matcha ner det.
 
Den här skinnjackan hade the it. Den var figursydd och kvinnlig, formade sig perfekt på midjan. Detaljerna med guldigablixtlås kändes inte bara lite småtuffa utan även eleganta. Lädret är väldigt fint, och kommer att forma ig ännu bättre på kroppen. Den kändes bara så lyxig. Hade tydlign gått ner en storlek så jag var lite extranöjd..
 
 
Avslutar med en bild från Strandvägen 1. En perfekt början för en heldag på stan är absolut med en Irish innan!
 
 
 
 

Stockholm!

Hejsan! Har precis varit hos tandläkaren för första gången på ett år, idiotiskt av mig att jag inte gått dit tidigare - är ju dessutom helt gratis året innan man fyller 20.. Hade ett hål, aldrig haft det förut! Så det kom ju i rättan tid när man måste börja betala, ha-ha. Men men! Känns skönt att allt annat var bra i alla fall.
 
Har precis gjort mig iordning. Pussat ihjäl vovvarna och druckit varm choklad, & är nu redo inför en helg i Stockholm med mamma och några vänner! Tror vi skall gå på teater eller om det var opera (?) ikväll!
 

Pretty woman!

Jag tröttnar aldrig på Richard Gere & Julia Roberts, speciellt inte i världens mest romantiska film; Pretty Woman. Det var länge jag sedan jag såg denna filmen, så nu är det på tiden. Blir film, frukost i soffan och vovvar därtill! Top notch morgon är absolut ordet.
 
Skall träffa Sara senare och kanske Sofia. Blir nog en lunch på stan. :-)
 

Alla älskar fredagar.

Hej alla kära! Jag har precis vaknat till liv och ätit lite lax, Robin åt halvrå, typ halstrad lax igår, vilket jag inte hade en aning om att man kunde göra.. OK, man äter ju lax rå på sushi, men tanken har aldrig flugit in i mig att man kunde göra det till andra rätter, själv, hemma, ha-ha. Trots att det är ganska logiskt kanske.
 
Hur som haver. Skall ta en snabbdusch och fixa iordning mig lite. Emmsan har bjudit in för en liten julfika i hennes mysiga lilla lya! ÅH är så himla sugen på massor av pepparkakor och givetvis desto mer tjejsnack!! Ostört!
 
Ikväll vankas det ett nattpass och imorgon ett dubbelpass. Annars då? Åker till Stockholm nästa vecka med mamma, lillebror och några vänner. Jag skall faktiskt inte shoppa så mycket (har redan gjort det tillräckligt här...eller ja, tillräckligt & tillräckligt) skall söka jobb!
Outfit häromdagen. Jeans från Replay, Jacka från HunkyDory, skor från Zara, sjal från Louis Vuitton
Fina Emma häromdagen!
 
 
 
 

Long time, no see.

Goddag världen!
 
Länge sedan det blev en uppdatering på denna lilla blogg, och anledningen är just därför - att jag haft mycket frestelser att hellre göra och dessutom jobbat mycket, förstås. Men nu så! Denna morgon var jag klarvaken redan vid 08:00, trots att jag har sovmorgon de flesta vardagarna (jobbar nätter) - men beslöt mig för att ändå gå upp, fixade iordning mig lite snabbt och slängde i datorn i väskan. Blev en morgon på hotell med frukost och lite CV-skrivande! Har två CV:n att skicka in så det var behövligt. Finns det dessutom någon bättre miljö att göra det på än med en stor frukost + hotellkänslan som tillkommer?
 
.... Eh ja det finns det. Tänkte ju inte så mycket på skrivandet kan jag säga er, koncentrerade mig mer på vilket pålägg som skulle passa bra till croissanten. Hur som haver, det blev en mysig start på denna onsdag! Ibland är det så himla skönt att vara ensam. Passade sedan på att tralla runt lite på stan, sökte ett jobb och handlade lite vin.
 
Nu är jag hemma i lägenheten igen och tänkte anpassa, skriva om, ett CV jag sökte till jobbet förut. Blir RAW-choklad och franskt rödvin till! Nu finner jag absolut ro!
 
Om någon timme skall jag möta upp Emma Z, vi skall kika efter julklappar och sedan väntas jobb!
 
Ha en superfin dag alla underbara. ♥
Goda Michal agerar personal-shopper på jobbet! Han vet hur en dam skall bli behandlad han. :-)
Outfit från en utekväll på hemmaplan! Byxdress från Zara, smycke från Marni och skor från Tiger of Sweden.
Älskar mitt nya nattlinne från Lindex!
Träffade vänner som vanligt - överallt i kd-town!! Alltid lika roligt. Här med min gamla klassvän Sandra och Cornelia! Jag och Cornelia hoppade efterfesten och stack & käkade istället.. Mer lockande!
Åt som i vanlig ordning asiatisk mat, som det blir när Robin får välja..
Gick på julbord med jobbet, invigde min nya klänning fån Valerie!
Klänningen är verkligen en dröm med alla vackra små välgjorda detaljer!

Firade en födelsedagskille med färska frallor, tårta och presenter! Och ja, ansträngde mig faktiskt och gick upp ovanligt tidigt efter en utekväll. Händer inte ALLT för ofta! Hehe.
Har hunnit med några shoppingrundor innan jobb. Köpte lite enkla basplagg och en läcker kappa!
Ännu en bild från en shoppingrunda. Har blivit några sådana på sistone..

Att ''storhandla'' efter jobb - mitt i natten, händer då inte igen! Jobbigt, kallt och ensamt! I vanliga fall när jag har mycket att bära på brukar jag alltid få hjälp utav någon gentleman som tycks glida förbi, fanns inte en enda ute vid denna tiden.....
Frukost på hotell imorse!
Somsagt tanken var att skriva bättre än hemifrån..
Men nu sitter jag här ändå. Med vin och choklad som sällskap!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utkast: Dec. 02, 2014


RSS 2.0