Tacozzzöndag!

God dagens!
 
Jag har haft en lugn söndag, och som vanligt inte gjort allt för många knop. Det är trotsallt helg. En sak jag gjort däremot, som inte skett på väldigt länge - tagit en löprunda! Sprang till Erikas cafe för en cappucino, och sedan hem igen. Blev en runda på 5 km, alldeles lagomt för mig, med noll kondis alls. Men ärligt talat, så skönt det är! Jag tycker att det är riktigt tråkigt att springa på löpband på gym, men att springa utomhus, och faktiskt komma någonstans, ha ett mål - det är bara härligt. Kolla på hus, människor - unga som gamla, kära, inte alls kära, och så fortsätter det ungefär. En liten upplevelse skulle man kunna säga.
 
Ikväll skall jag och Erika ha tacosöndag med Johan och hans kompis! Blir både trevligt och gott, och vad passar bättre om inte - tacos, på en söndag?!
 
 

Rinnande helger :-(

Satans vilka fina helger, och satan hur snabbt de tycks rinna iväg. Min dröm när det kommer till jobbvardag vore att vara ledig fredagen, eller måndagen - en fyra dagar lång jobbvecka vore det ultimata ju. Inte helt omöjligt heller. En ganska fin plan ändå.
 
Annars då? I fredags hade vi en liten ''avskedsmiddag'' för Johanna, som tar sitt pick och pack till Asien i några månader. Många mysiga middagar och galna nätter - kommer nu bli väldigt tomma utan vår partydrottning. Som tur är dröjer det inte allt för länge, innan hon är tillbaka. Där (med andra ord här) hon hör hemma, hos oss! Vi tänkte laga middag, men vi blev helt ärligt lite lata. Några familjepizzor senare, och problemet var löst. De andra gick ut, medan jag och Sara stannade hemma i sängen, pratade, såg på film och somnade lite lulliga. Det var en väldigt skön fredag, och behövlig.
 
Igår hade Erika sina arbetsvänner över, jag och Erika gick och handlade och tänkte egentligen bara köpa lite snacks till vinet. Det blev såklart inte så, några kassar senare och det blev en försvenskad tapas på bordet. Handla hungrig är svårt ibland alltså. Vi hade en trevlig kväll, sedan gick jag och Sunny och tog en drinkrunda på Scandic Anglais. De har ju ett perfekt ställe om man är sugen på något ''mitt emellan'', hälften fest och hälften bar, ungefär.
 
Idag har vi chillat järnet, lunchat med Sunny hemma hos hans bror. Jag och Erika har underhållit oss denna kväll genom att titta på Sunnys korpmatch (notera, väldigt underhållande). Gossarna kan allt. Temperamentet är det inte fel på heller, hehe. Nu har vi lagat tacos, lite enkel söndagsmiddag sådär - och nu, givetvis filmdags! Eller seriedags, har hittat en underbar serie som jag älskar. Men mer om det någon annan dag. :-)
 
God kväll på er!
 
 

Få eller förbruka energi under helgerna?

Tja, ja, av att tänka på alla skojigheter som ständigt händer får man förvisso en hel del energi. Men på söndagskvistens kvällskvist, ja då är jag minsann helt död. Vissa, jag kanske borde säga normala, smarta människor - låter i alla fall ta igen sig en dag under helgen.
 
Det händer inte i min kalender, som förvisso var obokad, men som alltid blir spontant fullbokad. Så kan det vara! I fredags hade jag och Erika middag med systrarna Duell. Som sedan resulterade i vitvin, rödtjut och lite skumpa (såklart). Tog sedan en taxi in till stan, ett glas på Taverna och spenderade natten på Spyan. Inte min favvoklubb riktigt, men sällskapet jag hade var åtminstone toppen - så vad mer kan man begära? Jag och Sara tröttnade efter ett tag och som de hungriga individer vi är, gick vi såklart till närmsta matställe. Då var vi nöjda igen. :-))
 
Morgonen var jag helt död, och jag sov ärligt talat ända tills det var mörkt, kl var typ 16:00 då. Antar att detta behövdes. Är man en trött krigare, så är man. Jag och Erika hade planerat bio under kvällen, men ändrade istället våra planer till några glas vin och stand up Comedy med Måns Möller. Vi hängde där hela kvällen med Sunny, hans broder och deras vänner. Och vilken trevlig kväll det blev! Stand up Comedy var fasen bland det bästa jag varit med om!! Inte för att jag varit med om så jäkla mycket kanske, men ni hajar. Grymt roligt, att mänskliga varelser lyckas få ut sig så mycket roligt ur deras enkla lilla mun, ja det är fascinerande tycker jag. Och uppskattat förstås. Lever nog några år extra efter den kvällen. Jag vill ju bli gammal, så det klagar jag inte heller på.
 
Idag har jag hängt med Sunny och hans mamma på lite köpcentrum och ätit snabbmat. Var helt slut när jag kom hem förut, men fick såklart i mig lite mat ändå. Det får jag ju alltid. Nu skall jag faktiskt ut på en kvällsprommis, sen sovas, mätt och belåten!
 
Hoppas ni haft en superfin helg, det har jag. <3
En bild från Ryska postens galafest i November, jag och Rakel :)
 
 
 
 
 

HELG!

Gud vad underbart med HELG! Trots att denna vecka varit kort, ynka två arbetsdagar - men ändå, en mjukstart kan behövas ibland. Det har ändå vart full rulle på kontoret.
 
Jag har försökt återställa mig hela dagen med - mängder av te, ingefära och citron. Halstabletter och inget spring i korridorerna (ibland blir min rastlösa sida lite övertagande..) haha, skämt åsido. Men har tagit det hyffsat lugnt. :-)
 
.. Så nu väntar det jag suktat efter hela dagen, en riktigt god middag, med mina underbara vänner, och givetvis med massor av vin därtill. Ingenting som saknas ikväll med andra ord! Två Alvedon & jag är snart igång.
 
Ha en sådan fin kväll & helg!

Kroppen time:ar som vanligt in det här med krasslighet..

Japp. Första dagen från ''semestern'' gjord (semester och semester, har småjobbat lite men vart ledig från mitt ordinarie) - hur som helst, första dagen gjord, jag landade perfekt tillbaka på kontoret en torsdag, nästan helg, fick en mjukstart, lugnt på jobbet, vad mer kan man tyckas kräva? Ja, det vore väl en förkylning mindre.
 
Jag tycker det är så skumt detta med sjukdomar hit, och sjukdomar dit. Kroppen vet minsann precis när den skall bryta ut. När det skulle vara någorlunda rimligt eller helt vansinnigt dålig timing. Som nu då, vaknade upp med världens värsta nackspärr i måndags - som inte tycktes gå över. Jag skojar inte, och överdriver definitivt inte, när jag säger att jag traskade omkring som en zombie på stan med huvudet på sned. Eller ja, hela jag var på sned. Det var nog bland den värre smärtan i mitt liv, hur jag än gjorde så gick det minsann aldrig över. Köpte upp hela apoteket för ingenting. Kämpade för ingenting. Varje andetag var verkligen en misär, nacken är ju trotsallt kopplat till allt i kroppen. Man blir mer eller mindre förlamad.
 
Hoppas ni har lite förståelse nu, efter mina gnälliga ''lätta på hjärtat, spalter'' - precis när detta gått över (nästan igår) så råkar jag idag ut för värsta förkylningen. Alltid skall det vara något. Jag har skällt på min kropp ett X-antal gånger idag och frågat hur fasen denna kropp tänker, men stönig som kroppen är; inget svar.
 
Men detta skall förstås inte hindra mig att ha en toppenhelg. Sjuk som frisk. Det var ovanligt lätt idag på jobbet (det brukar ju ta emot lite efter ledighet om ni förstår vad jag menar) - men näh, det var faktiskt skönt att komma tillbaka och träffa alla härliga kollegor. Som jag för några veckor sedan längtade bort ifrån (notera semesterdags).
 
Imorgon kommer Sara och Ellen över på middag, drinkar och vin! Skall bjuda dem på en smarrig potatisgratäng och baconlindad fläskfile med inbakad fetaost. Längtar redan, både efter mat och vänner!

Första måndagen 2016!

Goddagens!
 
Då var årets första måndag här. Herrejisses vad tiden kan gå fort. På tal om ett nytt år, jag kom faktiskt på att jag tänkte inte ut några nyårslöften iår. Tycker att det känns lite klyschigt, även om jag ångrar mig lite nu i efterhand. 
 
Mina planer iår är i alla fall, plugga upp matten - kurser som jag behöver för att kunna studera mäklarlinjen, börja spara i aktier och fonder - lära mig mer om aktier (tycker ändå att det verkar ganska intressant), bli mycket bättre på att spara pengar (är faktiskt värdelös på den ekonomiska biten), skaffa bättre självdiciplin, åka till London och köpa en utav mina drömväskor - Chanel boybag, börja spara pengar till handpenning av lägenhet. 
 
Försöker också skaffa ett jobb som fastighetsmäklarassistent, tror det kan vara bra - inför utbildningen och roligt! Då får man en inblick i branschen redan nu. Jag har en känsla av att det kommer hända extremt mycket grejer detta år. Hoppas det stämmer! :-) 
 
Nu skall jag göra mig iordning lite snabbt, läsa en bok (om jag orkar, lyckas alltid bli så rastlös hehe) och sedan bege mig till Stockholm!
 
Här kommer lite bilder ifrån helgen som varit, denna helg kommer jag att leva länge på. :-) 
Den här bilden är ju verkligen vidrig på mig. Men Amanda blev minsann bra på den, och Erika ser otroligt nöjd ut. Jag ser också ganska nöjd ut. Bilden sammanfattar ändå lördagskvällen i Karlstad ganska bra - fulla, glada och njöda av livet! Spenderades med underbara vänner och lite för mycket alkohol.. Opps. 
 

NEW YEARS EVE AND SOME DAYS ASIDE

Gott nytt år alla härliga människor, djur & levande partiklar därtill!
 
I torsdags tog jag och Erika bilen och vände hem mot Karlstad. Spenderade en lugn kväll hemma hos föräldrarna, för att under morgondagen ta tåget till Göteborg med tjejerna. Väl på tåget var vi givetvis extremt taggade för den kommande kvällen, ihop. Vi kunde inte hålla oss (ok det var jag och Felicia som argumenterade för detta) och öppnade skumpan på direkten. Var riktigt skickliga med att smyga, konduktören märkte inget och vi var nöjda! Vad gör man inte för lite morgonbubbel och tjejsnack.. Hehe.
 
Vi strosade runt lite på stan för att kolla utbudet - inget speciellt. Göteborgs utbud med kläder är definitivt ingenting. Dåligt med designers och lite efter med trenderna i butikerna, i alla fall i jämförelse med Stkhms utbud. Förmodar att man blivit lite bortskämd! Staden är ju i alla fall urmysig. Vi gick och käkade, vrålhungriga som vi var och checkade sedan in på hotellet. Det var efterlängtat från min sida kan jag säga er, att vila benen. :-))
 
Innan vi tog taxi till Angelica för nyårsmiddagen tog vi en ''snabbdrink'' på hotellets bar. Väl hos Angelica hade hon fixat en KANONmiddag. Vilken jäkla värdinna! Sedan styrde vi taxin mot en väldigt uppstyrd lokalfest hos Angelicas vänner, men vi beslöt ändå för att fira tolvslaget inne i stan - tog en taxi tillbaka efter lite trevligheter och pussades in tolvslaget på avenyn! Vi saknade dock lite skumpa i handen, men skyndade oss därefter in till Park Lane för både drinkar och shots. Tro det eller ej, men har fått nog av champagne nu på ett tag. Nästa lördag är väl suget tillbaka, haha. :-)
 
Det slutade med en grymt lyckad kväll och natt! Tusentack mina fina vänner! Igår så tog vi det enbart lugnt, en kaffe på stan, godis och mys på hotellrummet, middag och drinkar på skybar (givetvis råbiff till middag). Sedan laddade vi klackarna för en sväng om på stan, som resulterade i att bli väldigt kort. Verkar som att det bara var vårt lilla gäng och några morsamme norske jenter på veien som var partysugna efter nyårsafton! Det kan man ju ha förståelse till förvisso. Vi satt på en bar ett tag, men beslöt oss sedan för att köpa med hämtmat och dega framför tvn resten av kvällen. Det var definitivt rätt val.
 
Idag tog jag tåget hem till Karlstad, skall på bio med mamma, Eric och farmor nu! Sen förfest hos käraste Ronja. Lika bra att dansa lite till när man ändå är igång. ;-)
 
Hoppas ni haft ett superfint nyår! Och god fortsättning!
Började nyårsafton på tåget till Gbg med det bästa sällskapet man kan tänka sig! Fina Ronja & Fina Erika på bild! <3
Vi strosade därefter runt på stan ett tag. Dessa skor har jag suktat efter ett tag, tycker Valentinos ruck stud är så jäklans håll-käften snygga! Tuffa och snygga på samma gång! Vad mer behöver ett par skor. 
Sen gick vi och tog en lunch, innan det var dags att göra oss iordning inför kvällen, drinka & åka till Angelica. 
Väl hos Angelica åt vi underbart god men enkel middag, alltså det var så länge sedan jag åt potatisgratäng (jag och erika har inte förstått hur ugnen fungerar i vår lägenhet, haha trots att det gått ett halvår). Det bästa av allt på middagen var förstås sällskapet, kunde inte tänka mig några andra jag hellre velat spendera sista dagen på året med. 
Sedan stack vi till en lokalfest. Som IFK-Göteborg laget hade! 
För att sedan ta oss vidare till Park Lane. Där dansade vi klackarna av oss, träffade trevliga norskar (stan kryllade av norskar denna kväll otippat nog) som vi hängde med ett tag också. 
Vi shotade för många shots
Hade trevliga pratstunder, om livets alla gåtor
 
Nästa dag var vi lika taggade. Vi började med middag på skybar på hotellet. Blev tyvärr besviken på extremt dålig service. Varför jobbar människor i servicebranschen om de ändå inte vill vara trevliga. I don't get it. Råbiffen var iallafall god, men lite liten för en varmrätt. Beställde in potatis till. Brukar ju alltid vara pommes till när det är varmrätt. 
Efter maten blev det givetvis drinkar! 
Sen en hissselfie
Och såhär såg jag ut, nyårsdagen till ära. Vi var somsagt sugna på en sen natt med onda fötter återigen. Verkade dock inte som att resten av gbg var det. Helt dött på stan, inte så konstigt kanske. Haha, så efter att ha blivit lite fulla tillsammans på baren på hotellet och sedan hotellrummet, kollade vi utbudet på stan - som visade sig inte att finnas denna kväll. Vi köpte hämtmat, gick till hotellet, åt, såg på film, degade till fullo, lite halvfulla i sängen. Sedan somnade vi gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0