VÅRHELG

Godkväll ladies and gentlemen! Ännu en fullspäckad helg har förbrukats. Blandad med det mesta, det har varit nattjobb, modevisning, fikor, lunchar på soliga staden, shopping och lite mingel och lite fest! Och allt detta till strålande väder.
 
Är det inte riktigt otroligt att man verkligen kan bli lycklig utav ett visst väder?! Lycka i livet är faktiskt helt gratis, därför kan jag tycka att det är patetiskt som svensk - att klaga på vädret och fortfarande bo kvar, flytta då förfasen! Det skall jag göra senare i livet och ha soliga, tillfredställande dagar på heltid!
 
Jag är så dålig på att visa kläder jag handlar. Fick faktiskt med mig en hel del hem i lördags! Idag skulle jag förövrigt ha pluggat, men har varit alldeles för trött - som jag alltid ursäktar mig med; man är ju trots allt bara människa''.. Nix. Skall slå på en film och somna till nu. God natt!
Provade nya loka ''Crush'', som innehåller 14% fruktsaft. Nyttigare än vanlig läsk och ubergod!
Fika på en improviserad liten uteservering! Med Ida och Fia :)
Strosande på stan med favvo!
Middag, godis och mys i mängder med älsklingarna Emma & Filippa, innan jag gick och jobbade!
Hur lyxigt är det inte att få håret fixat hos frisören? Vi fick det fixat inför modevisningen, men min frisyr hållde i sig - och jag körde den utekvällen till ära! Skall bli mer gånger. Tänk er håret fixat, tidningen i handen och ett glas Champagne därtill. Eller vilket vin som helst. U n d e r b a r t.
Visst blev det fint!
Prommis påväg till mingel hos Ida!
Blev nattkäk på Max efter klubben.
Och denna kväll då. Den har spenderats i sängen med en vält popcornskål över mig själv, är nog lite trött trots allt..
 
 
 
 
Meja och Jennifer. Så fina!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The perfect dress!

Nya bandeuklänningen, väldigt inspirerad utav Herve Léger! Dessutom inte bara utseendemässigt lik - passformen tycks nämligen vara identisk, jag menar det, identisk. Léger är känd för sina slimmade bandeuklänningar - som framhäver det bästa på varje enskild kvinnas kropp. Det gör även denna kan jag konstatera! 


Mot skolan!

God morgon! Jag skall strax promenera iväg till bussen för en lång dag i skolan. Ikväll skall jag till Indiska med Meja o Jennifer för att prova kläder inför modevisningen vi skall gå (lite oseriöst) under bergviksdagarna. Imorgon är det fredag och det vankas jobb, på lördag modevisning och på kvällen mingel hos Ida innan en utekväll! Helgen är som vanligt planerad! 
Såhär ser jag ut idag! En stram hästsvans i håret. Visst syns det att jag solade igår förresten?? Tycker att jag fått rikligt med färg!! 

STUDENT 2014

Idag kom det kärlek på posten! Gissa? Nämligen den vita lilla mössan. Mössan lite påmind utav Emil Lönnebergas egna, vars skärm både kan sågas och hånas. Trots det, är den bland det bästa jag fått hem i brevlådan, ett materiellt bevis på att - slutet är nära. Slutet i skolan. Jag kan inte finna ord till hur mycket jag längtar till att kasta mig ur den förbannade skolbänken, börja jobba (mer än nu), satsa på mig själv och leva livet till fullo. Efter 14 år är man ganska trött på plikter, och ärligt talat - jag tror inte på ett liv med plikter, jag tror på ett liv med viljor. Det är så jag vill leva och det är så jag skall leva. Med det jag älskar, om jag så skall behöva vara fattig eller rik. Ok, fattig finns inte på kartan.. Jag har allt för många materiella viljor som frestar mig i livet!
 
Förövrigt har vi sinnesjukt mycket uppgifter i skolan. Gymnasiearbetet skall in nästa vecka, psykologiinlämning, entreprenör, årsredovisning med UF, affärsplan, nationella prov, matte.. Ja det är mycket som skall betas av innan studenten! En rolig sak som skedde idag däremot; jag fick ett samtal från Ankdammen, att jag fått sommarjobbet! Har numera två jobb bokade i sommar. Det borde räcka! :-)




 

BÄSTA dagen på länge!

Jag har haft en helt underbar dag! Utan överdrift, helt, helt, helt underbar! Något som jag verkligen inte trodde när jag försov mig imorse, stressade ihjäl mig (men tydligen överlevde ändå..) och upplevde det förbannat gråa vädret utanför! Men skall jag säga er en sak? Är det något man behöver lära sig som människa, ja då är det minsann att ta vara på dagen! Jag börjar bli otroligt duktig på detta! Eller det har alltid varit ganska lätt för mig.
 
Anlände till skolan, utan mynt i fickan - vilket resulterade att jag fick avstå mitt dagliga skolkaffe (dem tar ej kort), men! Sedan kom jag ju på att klassisarna har förstås köpt kaffe, så jag lånade lite kaffesurplar ur deras koppar! Ha-ha. Maten i skolan var inget vidare, så vi tog en lunch på Mat & Muffins i stan istället. Det var riktigt gott, men lite väl små portioner kanske. Efteråt blev det en given kaffe på Carli med Johanna & Meja, också väldigt mysigt! Trots att det smattrade av regnet utanför kunde vi inte låta bli att dagdrömma inför sommarens uteserveringar, kaffe, glass och vin i solen - samtidigt som man filosoferar på människor som går förbi och avlyssnar andras samtal. Alla gör sånt, den som inte gör, ljuger! Det är jag helt säker på.
 
En till liten saknad filur som jag stämde träff med förut var Julia! Herregud, det var verkligen länge sedan vi sågs, med andra ord på tiden! Vi tog en kaffe, snicksnackade om saker vi missat och spanade in i butiker. Jag hittade faktiskt en väldigt fin (läs; tight) klänning som jag köpte! Skall visa er den sedan och inviga den till helgen tänkte jag!
 
 
Nu på kvällskvisten har jag varit på solariet och bättrat på brännan inför helgen. Tänkte fixa iordning någonting att äta, har inte ätit sedan lunch - bara druckit massor av kaffe! Inte helt fel det heller visserligen. Kaffe är livets dryck.
 
Jag älskar dessa <3
Ha-ha, jag har försökt intala mig själv att dessa passar på mig.. Jag ser ju f*rj*vligt ut! Visserligen himla rolig ut också, men vet inte om jag vill bli betraktad som rolig utseendemässigt?! Hehe.. När jag frågade gubben i butiken om de ändå inte satt bra, vred han bara på huvudet och svarade; tja, du är ju lite bredare i ansiktet...
Mitt nya favvofik i stan; Carli! Efter att ha provat deras gudomliga kaffe. Rekommenderar alla att testa det!
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don't worry be happy!

Godkväll vänner & ovänner! Haft en alldeles uberbra dag idag. Gjorde nämligen min första dag på Indiska idag! Det gick jättebra och alla anställda känns redan som vänner. Annars har det inte hänt mycket, skulle jobba till 14:00 men stannade frivilligt kvar till 16:00, är man workoholic? Ha-ha. 
 
Det har varit lite uppdatering på min bloggfront - men som jag har erkänt är jag ju faktiskt världens dagdrivare.. Och har en tendens att bli inneboende hos mina vänner! Förflyttar mig från ställe till ställe. Gillar att ha sällskap och vara sysselsatt på heltid förmodar jag. Helgen till ära har i alla fall inneburit fikor, lunchar, fönstershopping, jobb, middagar, myskväll och ännu mer jobb. Har haft en toppenhelg kort sagt! Som i vanlig ordning. 
 
... Däremot har den varit ganska ''lugn'' emot vad helgerna brukar att vara... Ja, i ärlighetens namn, jag avstod en fest (hör och häpna, hör inte till vanligheterna)! Och fasen vad jag längtar till helg med en utekväll med tjejerna och gott vin!! 
Det snöade förra veckan till min, ok, vår allas stora besvikelse!!! Men, förhoppningsvis sista gången innan vår!! Vilket är himla härligt!
Haft underbara pratstunder med min andra halva. 
 
Deltog i nattinnebandyn med tjejerna! Sista någonsin.. Blev i alla fall en riktigt tonårsfest med vidriga spritdrinkar (hur fasen kunde man dricka sånt som fjortis??) 
Åkte till stan med mamma och pappa för lunch! 
Blev bjuden på 19-års middag hos Alicia! Hon dukar ALLTID så ljuvligt fint!
Alla var vi galna i denna wonderbara tapas.. Även en ren som fia var tacksam över vad som befann sig på bordet!!
 
Emilia och Alicia! Så fina!
Sushimys med Johanna och Filippa
Min lilla glidare!!
Antar att det var kallt förut?? Kolla min händer, helt blåa! Det sjukaste är att jag tappat känseln helt i händerna, känner knappt kyla eller värme. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saker som gör mig glad

Saker som gör mig glad
* Fräschet. Känna mig snygg.
* Värme, sol, solarium och varma bad. 
* Stolthet, vara nöjd över mina handlingar. 
* Städer fulla av människor.
* Känna utan att tänka. 
* Skratta. 
 
Förbättring
Vara nöjd med mig själv, slippa inre skam
Vara sann mot mig själv
Förstå vad jag tycker
Sluta imponera på andra, imponera på mig själv. 
 

@ SKOLA

God morgon! Sitter på textkommunikationen och har precis slutfört ett manus till median. Kommer nog bli en helt ok film som skall spelas in! Även om teknik inte är min starkaste sida. Ämnet jag valt är klasskildringar i samhället, lika barn leka bäst - så filmen skall visa hur vi låter pengar styra våra liv och där även relationer. Jag tycker att det är grymt fel, pengar är ett verktyg - till att uppfylla mål, hjälpa människor och köpa saker som man vill ha. Sorligt att man låter det bli så mycket mer, än vad det faktiskt är!
 
 
Annars då? Det snöar ut och jag anlände till skolan som ett blött snömonster. Har känt mig finare. Men, det finns värre saker trots allt! Nu skall vi äta, sedan vankas plugg och träning med Filippa ikväll!
 
 

Kvällspass!

Hejsan! Här kommer en liten uppdatering ifrån bilen med Jennifer. Min chef frågade ifall jag ville jobba kväll idag på LLA, så självklart hoppade jag träningen för det! Vem missar chansen att jobba liksom?? Annars så skall jag hem och slappa till en bra film. Bra tisdagskväll! 
 
 



Lunch!

God morgon! Sitter på psykologin och kikar på film, vi ser på A Beautiful mind, som handlar om Schizofreni, de psykiska sjukdomarna måste verkligen vara värst - att inte vara medveten om att man är sjuk!  Hade ett säljframförande med min entreprenör-lärare förut, tyckte det gick bra! Skönt att ha det ur vägen åtminstone.
 
Nu är det dags för lunch med klassisarna, det jag älskar med min skola är att vi alltid har så god lunch! Idag är det salladsbuffé och falafel. Älskar det båda, speciellt vegetariskt i skolan. Sedan skall jag träna, skall försöka få med mig Filippa så det blir roligare! Annars inga planer. Bara njuta av att solen är så underbar! Att världen är underbar.
 
Ha en fin dag!
 
 
Vad tycker ni om denna som studentklänning? Är den inte lite ''Emmig''?? Från Busn

Nuremberg

I mitt gymnasiearbete skriver jag om ''Hitlers propaganda under andra världskriget'' - alltså hur Hitler propagerade för att få människor att lyssna på honom och tro på honom, hade han inte varit en otroligt skicklig talare hade han aldrig lyckats med det han faktiskt gjorde.
 
Jag är en person som alltid, alltid och ytterligare alltid, är ute i sista minuten - så det största arbete under hela gymnasietiden, är förstås inget undantag! 14 dagar kvar tills det skall vara inlämnat och jag har precis börjat. I ärlighetens namn. Tur att det är så intressant! Och utan att sätta ord på fruktansvärt och sorgligt. Det är svårt att tro på vad som hände, trots att man sett det på film, läst, hört om det så många gånger - det är för omäskligt.
 
I alla fall, det jag gjort och skall fortsätta med under veckan är att kika på filmer och dokumentärer om Hitler och hans propagerande. Igår kollade jag på Boktjusen (rekomenderar) och idag kollar jag på Nuremberg (handlar om de 22 åtalade nazisterna efter 2:a världskriget, de med mest makt under Hitler, bla Herman Göhring). Även om inte allt handlar om Hitlers propagerande, är det viktigt att granska alla detaljer från alla vinklar i mitt tycke - för att förstå det så mycket som möjligt och lyckas med främsta arbete. 
 
Förövrigt, första nyttiga dagen är gjord - jag kör mitt egna race när det gäller sånt här, lyssnar inte på kärringklubben a la viktväktarna, LCHF, Paolo Robertos kolhydratsdiet och allt vad som finns. Kanske funkar för andra, men för mig funkar mitt egna vis bäst! 
Tog en kaffe på stan med mamma förut innan det blev cykelpuls! 
Efter ett varmt bad blev det några köttbullar, stort glas citronvatten (älskar) och en gullig Herman som sällskap!
c
 

IDAG

Idag så började jag mitt nyttiga liv inför sommaren och studenten! Skall småäta mindre, äta mindre och äta bättre (tro mig det är inte så lätt när man jobbar inom snabbmat..) och förstås träna mer! Vill gå ner ca. 5 kg och tighta till delar av kroppen, så det skall jag göra nu! Tro det eller ej men jag ser faktiskt fram emot denna period. Däremot tänker jag inte köra någon diet som avslutar hela mitt liv, det skulle inte funka för mig, jag kommer liksom fortfarande gå ut ibland och ta ett glas vin ibland. Men då tränar man bort det! Vill man så kan man!         Förövrigt jag bestämde mig för det här idag! 
Påväg in till stan med mamma! Skall sola och träna :-) 

Lära att älska!

''För när du accepterar dig själv precis som du är, när du lär dig att älska det som är du, inifrån och ut, det är ju först då som du, på djupet, kan älska andra människor på samma sätt''

OH what a beautiful morning

Söndagen här då! Ännu en helg i vår mysiga lilla stad spenderad. Hade en superkul kväll med god mat, trevligt sällskap och kanske lite väl många glas vin (men vem kan motstå...???) hos Felicia i fredags. Jag tror donnan fick ett bra födelsedagsfirande också! Slutet av natten spenderades som i vanlig ordning hos Filippa på efterfest (si sådär 50 pers). Jag blev dock trött och sluddrig ganska fort, så det dröjde inte innan jag intog ett otroligt eftertraktat sängläge. Om huset var proppfullt däremot brydde jag mig inte om, he-he.
 
Vaknade upp pigg, allert och utvilad dagen därpå (tillskillnad ifrån alla andra festdårar, som förövrigt redan vaknat!) - hur som haver, jag vaknade upp i rättan tid, då det serverades våfflor i köket! Hur gott? Nygräddade våffor - dagen efter en utekväll - skönt häng och skinande SOL. I just got to love it! Lite senare mötte jag upp några andra väninnor för en frossar-brunch på Scandic. Också helt underbart. Slutade med att vi dagdrev lite på stan tills jag fann Helena och Maya på Waynes för lite mer mysande! Jag som tänkte hinna åka hem innan jobbet, det blev inte riktigt så, vi hade trevligt och timmarna flög rättare sagt iväg. Ni vet hur det kan bli ibland.
 
Efter några timmar på Waynes trallade jag vidare till Donken för lite mat där också (hela min dag har bestått utav mat) - men mötte faktiskt upp Filippa, Ida och två killkompisar till dom! Där satt vi ytterligare några timmar, skrattade, åt och snick-snackade. Mitt i allt detta kom även Olivia och Filip som skulle på bio, så trevligt. När jag väl tänker efter, fasen vilken dagdrivare man tycks vara.
 
Nog med sängliggande. Vädret är strålande, jag skall fånga dagen!! Hörs sen.
Lite bilder från helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YES

Jag fick jobbet! Nu har jag precis varit och handlat med moder & fader, si så där en timma i en Ica-butik. Snabba sig är definitivt inte deras grej, trots att jag säger att jag har bråttom, ha-ha. Skall hem och fixa mig iordning lite nu! Tänkte bara uppdatera en snabbis. Puss o kram!
Idag har jag på mig; jeans från Lee, kappa från Club Monaco, väska från Louis Vuitton och UGG Australia på fötterna! 

Le mot världen så ler världen mot dig!

God morgon! Jag vaknade precis upp hemma hos farmor, fixat iordning en god smoothie och satt på tv & dator. Jag älskar att ha ljud runt omkring mig när jag är ensam - även om jag inte lyssnar på det, tycker att det känns mer sällskapligt och trevligt! Någon som håller med? Solen lyser in genom fönstret och allting är så ljuvligt idag. 
 
Inte nog med att jag fick ett otroligt glädjande samtal igår! Jag och min kära väninna Johanna, gick lite oseriöst ''catwalk'' för indiska under Bergviksdagarna, hur som haver, de ringde mig igår och frågade inte bara om vi ville medverka igen - utan tillade även att jag gjort ett superbra intryck och undrade om jag ville jobba för dem i sommar! Gärna sade jag förstås på direkten. En gammal chef sade till mig en gång: ''gör alltid ditt bästa, oavsett vad det handlar om'' och det tog jag till mig på direkten. Man vet aldrig vad nya möten har att ge, men gör man sitt bästa oavsett vad som gäller - kommer man aldrig att ångra sig. Så som (många) av mina vänner säger, att jag skulle ha tur inom jobb, knappast! 
 
Det handlar om vem man väljer att vara inför andra. Jag väljer alltid att visa upp mitt största, bästa och gladaste jag inför nya människor. Och det har lönat sig 100 gånger! Nu skall jag in till stan för en fika med det kommande jobbet. Ikväll vankas födelsedagsmiddag för Felicia + utgång. Perfekt fredag!!
 
Hoppas ni får en perfekt fredag också! 
 

Helgplaner!

 Jag är en spontan person som alltid, alltid, alltid gör vad jag känner för. Jag undrar om det beror på att jag är lite omogen (?) alltså att alltid göra vad som är roligast för stunden, och ja ta det så kallade viktiga sysslorna någon annan gång! Det man bör göra, det gör jag tyvärr väldigt sällan.. Men i min teori, blir man också lyckligare av det, att jämt och ständigt leva i stunden - nästan alla säger det, men det är fasen inte många som gör det. Jag är en som gör det, se & lär för här har vi en äkta livsnjutare...
 
Jag är en spontan person, men jag har alltid den kommande veckan + helgen planerad. Just bara för att ständigt hålla mig sysselsatt och ha något roligt att blicka fram emot. Däremot resor långt fram över och träffar som skall ske si  sådär 100 år senare - är absolut inte min grej. Jag tror inte på det, förstår det inte. Planerar man så långt framåt hinner man ju liksom ändra sin känsla, och chansen är otroligt stor att man inte alls känner för att göra det som man faktiskt planerat i den stunden! Korta planer är bäst.
 
Mina helgplaner ser i alla fall väldigt ljusa ut1 Som vanligt längtar jag som katten tills helgen. Vi är alltid lediga på fredagar, vilket är himla beundransvärt. En extra helgdag! Skall tralla runt på stan och kika efter present till gängets lilla b-day ladie - födelsedagsmiddag vankas på fredagskväll hos Felicia F och därefter såklart en utekväll! Sleepover hos Filippa, och lite mys dagen efter med väninnorna! Och ännu mer myzz på kvällen tills nattpasset börjar. Låter det inte suveränt?! Längtar efter glada tjusiga väninnor, musik, dans och massor av vin!
Jag och Olivia hos Maja i fredags! Maja och Angelica hade fyllt år.
Jag och Olivia, återigen!
Jag nyvaken i en soffa hos Maja. Om jag får säga det själv ser jag ganska ok ut efter en utekväll!! Kan även med glädje tillägga att jag aldrig varit bakis. Jag mår alltid prima ballerina. Så när mina vänner klagar på att det mår dåligt tycker jag alltid att de är så mesiga... Har nu kommit i underfund med att jag har ju aldrig mått dåligt efteråt, det kanske är därför jag aldrig känt medlidande (ha-ha)!
 
 
 
 

Att finna den sista orken!

Till plugget. Ja, det är vad jag håller på med för tillfället. Ni vet sådana där uppgifter, som är så kluriga, att man inte kan förstå hur man skall komma fram till den förbannade lösningen. Låter som matematik, men det är psykologi jag talar om (hehe). Kan bara inte ställa mig in ämnet från detta perspektiv, hur mycket min lilla hjärna än tycks jobba!!
 
MEN. Jag skall inte ge upp ännu. Tog faktiskt en liten paus från plugget precis (ok, har tagit många pauser under kvällens gång) - men, ni vet ju att det är mitt lilla måtto! Nytta med nöje, det är nyckeln för ork mina vänner! Och mitt nöje blev förstås ett hemmaspa såhär på nattekvisten. Nyrakade ben (förstår inte tjejer som inte orkar att raka benen? Jag gör det typ automatiskt, och med nöje...), ansiktsmask och ett hår bäddat i inpackning. Ljuvlig känsla!
 
Just det! Jag är en tvättäkta drickoman, som jag så fint kallar mig själv... Kan nämligen dricka hur mycket som helst, jag menar det, hur mycket som helst. Kan liksom hälla i mig 1l vatten på några sekunder utan några som helst problem, och på grund utav att jag ofta är väldigt törstig, och sugen på att dricka något! Trots att jag tycks vara en riktig sucker för pepsi max, vin och andra goda drycker - kan man ju inte alltid dricka det. Såsom nu, halv tolv på en onsdagskväll - eller kan och kan, känns bara lite onödigt. Något som jag älskar är i alla fall iskallt citron-is-vatten ur ett stort vinglas. Mmmmm.... Jag är även en sucker för att dricka ur vinglas, känslan av lätta, tunna kanter gör sig god på läpparna + att det känns bara lite finare, vilket jag gillar. Prova!  
Kan passa på att visa er lite utav mitt nya smink som jag köpte häromdagen. Anledning? Fick tvångsångest om jag inte köpte denna ögonskugga till min arbetsintervju dagen därpå.. Min magkänsla sade bara, köp den - annars får du inte jobbet! Ha-ha, har ni också sådana tvångsproblem ibland?! Mina kan dock bli lite oekonomiska... Fast visst är färgerna fantastiska!! Chanel har alltid bäst, alltid!
 
 

UNDERBART

Jag finner inte ord till hur underbart det här vädret är! Skulle jag leva i ett soligt land skulle jag vara lycklig på heltid, tur man har en livstid på sig! Soliga människor är lyckliga människor, hehe. Dagen till ära har spenderats i skolbänken, haft en riktigt härlig skoldag med världens energi = sov cirka 10 h inatt så kanske ej konstigt! Har gått och blivit världens sömntuta... Men sova, det är fasen guldvärt! Att man inte tänkt på det förut?! Alla dagar man sprungit runt som en zombie i skolan med 3 h sömn i kroppen. Händer inte mer! Nu skall jag hem och slutföra en psykologiinlämning och sedan ta en åter tidig kväll. Hoppas ni har haft en fin dag❤️ 


Låt det bara vara såhär

Ja, det är en känsla jag har saknat att känna. Längtan. En sådan där ''jag vill aldrig att ögonblicket skall ta slut'' - längtan. Då menar jag inte heller att det behöver handla om oförklarlig kärlek och den delen. Nix. Bara att livet är så jäkla underbart och jag vill ha det såhär, ett bra tag till... och sedan ännu lite till!
 
När man var liten och åkte på småtripper med familj och vänner, till Liseberg och gick på uteservering med ''spännande'' människor på kvällarna, sommargrillfester med familj och vänner - man var liten och tvungen att lägga sig tidigt (men vem fasen gjorde det? Jag heter Emma Torstensson och var en liten dam med vilja, och dispans från andras bestämmanden - även då!) Eller när tonåren kom och man verkligen började smyga ut på kvällarna till fester man icke borde befunnit sig på. Men, man gjorde det ändå. Och det var HIMLA kul. Min farmor hotade att ringa polisen en gång minns jag även, alltså för att jag smitit ut och var med ''olämpliga'' personer. Eller de killar som min kära fader har mordhotat, då han tyckte dessa gossar var alldeles för gamla.. Tjejer vet vad jag menar!
 
När jag tänker efter har jag faktiskt haft otroligt roliga år. Som liten och framförallt i tonåren. Jag ser ofta tillbaka på alla minnen och skrattar, ibland blir jag även lite irriterad, det är i vilket som minnesvärda stunder. Något jag är nöjd över är att jag faktiskt alltid stått upp för mig själv och vem jag varit. Jag gick på en skitskola i Grums med några bra vänner och en hel hög av socialfall därtill. Utan att låta nedlåtande, men jag har aldrig blivit så dåligt behandlad utav folk i min ålder som på jättesten, när man själv bara ''funnits'' och inte gjort dem något. Men nu, några år sedan har jag ju förstått, det är ju avundsjuk allt har handlat om!! Och det är kanske givet!
 
Och nu. Gymnasietiden som har varit den absolut bästa i hela mitt liv. Aldrig förut har jag träffat så underbara, roliga personer som jag dessutom kommit otroligt nära. Dessa personer får mig att vara den person jag vill vara, och det älskar jag att känna. ''När jag bodde i Grums''.. Haha var jag nära på att skriva! Gör ju det än, kom jag på! Var i alla fall det enda man fick lära: tro för-fan inte att du är någon. Efter några självständiga gymnasieår och 1000 kontakter rikare säger jag enbart fuck that!! Tro är det viktigaste och jag/ni har ju en huvudroll i våra liv, och hur viktig är inte en huvudroll?! Vi är viktiga och vi förtjänar att hålla huvudet högt som attan! Keep being proud!
 
 
Förövrigt var jag på stan förut och handlade en alldeles underbar ögonskugga från Chanel. Det unnade jag mig  till upptaggning inför imorgon - har en intervju som vankas!

Lunch på stan!

Fy FABIAN att det skall regna ute idag! Jag står hellre ut med -20 gradern detta, så fort man lämnar huset känner man sig liksom sliskig och ofräsch. Dessutom skall vi ju till Maja ikväll & fira henne o Angelica som fyllt år, man känner sig inte direkt festfin i det här vädret. Men! Tänker inte låta vädret hindra mig, jag har nämligen ett paraply i väskan, är man alltid redo så är man! Det skall bli en riktigt rolig dag+kväll idag - så är det bara. Nu är jag påväg till stan för att luncha och kika runt lite med Johanna. Det kanske blir ett glas vin på stan sedan också, bara för att vi kan!! Nåja, ni får ha en sådan bra dag kära vänner. Vi hörs senare. 😘👼 


NOLL I ENERGI

Hallå mina vänner! Ligger hemma hos farmor helt avdampad i soffan. Har absolut ingen energi alls, det märks verkligen att jag inte sovit mer än 3 h inatt.. Är som en vandrande zombie! Som att det inte räcker har varenda kotte som träffat mig även påpekat detta, ha-ha. Skall i alla fall in till stan snart igen för en sista lektion. Sedan tänkte jag sola inför morgondagen! Är inte bara en zombie idag utan även en otroligt blek sådan. Just det! Det positiva idag är att jag fick reda på att vi är helt lediga imorgon. Hur skönt?! 


WORDS

''När livet ger dig hundra anledningar till att gråta, visa livet att du har 1000 anledningar till att le''
 
Nu kommer ett litet nattligt inlägg. Just för att jag är trots allt en nattuggla med lite omväxling. En sak som jag har tänkt på; tiden går så fort på natten, i jämförelse med dagen. Och när man ''bara gör ingenting'' på dagen, känner man sig helt plötsligt mer ensam än vad man gör på natten?! Är det bara jag?! Det kanske är för att man finner något sorts lugn och vet vart man har folk ändå, ja i sängen. Sovandes. Tillskillnad ifrån dagen då man har som plikt att göra en himla massa saker. Nåja, lite tankar från den lilla filosof jag tycks vara ibland.
 
Min bror fyller tydligen 16 år idag (jag är usel på det där med födelsedagar tyvärr..) Så det är vad jag har att göra imorgon på stan. Leta present till en grabb på 16 bast, som förövrigt inte är min grej heller; sist köpte jag liksom en leksaksbil till honom?! Enda gången jag köpte en fifinurlig present var som liten då jag köpte en sparbössa (Eric var den sparsamma med ekonomin, jag var den slösiga fattiglappen) - denna sparbössa uppskattades förstås av min broder och det samlades mycket mynt och guldmynt inuti.. Som ni nog förstår, dröjde det inte länge innan min bror heller förstod att det märkligt nog började minska i själva sparbössan. Det dröjde inte länge förrän han förstod att själva boven, ja det var ju den givmilde presentgivaren som börjat ta lite ränta på paktetet! Eld och lågor vart i huset.
 
Annars vankas kaffemys med min kära Fia imorgon och även ett jobbmöte! Och lite skola!
 
Nu skall jag somna, sisådär några timmar för sent, till en film. God natt och glöm aldrig hur bra ni, vi är!
 

Efter regn kommer solsken!

Så sant som det är sagt! Eller skrivet i detta fall då. Jag har haft lite smådeppiga dagar på sistone, mycket stress, krav i skolan, trötthet och ja problem som uppstår helt enkelt! Idag kändes däremot allting så himla mycket bättre. Vi hade ingen vanlig skola idag - utan universitetsbesök (så ingen närvaro tas). Jag bestämde mig i alla fall för att strunta i att gå dit, hellre ha en riktigt skön dag ledig - än att kolla på något som inte är intressant för tillfället. Jag skall inte börja på universitet ännu på flera, flera år. Efter våren nu är det nog med skola ett tag för min del! Vem vill kasta sig in i en utbildning och halvprestera för något man kanske inte ens brinner för liksom?! Inte jag! När jag skall börja med något, då gör jag det helhjärtat och det skall jag brinna för. Om det så är skola eller ett entreprenöriellt sätt.
 
En sak som jag blev så irriterad på häromdagen; jag pratade med en lärare och rektor om framtidsplaner (alla undrar ju över dessa, som att någon utav oss har det HELT klart? No my dears!) ''Emma vad skall du göra till sommaren?'' Jag vet inte svarade jag, jag skall jobba och tjäna massor av pengar - men det är svårt som bara 18 år. ''Ja därför är det ju väldigt viktigt att ha en riktigt bra utbildning senare!''. Visst, jag är ingen bråkig person alls, men när det gäller att yttra sina åsikter - då håller jag ingenting inom mig.
 
''Det finns massor av sätt att lyckas på, skolan är en bra grund, men inte allt och definitvt inte enda vägen att tjäna pengar på, eller bli framgångsrik! Tycker man så är man väldigt trångsynt i mitt tycke'' svarade jag. Så efter att ha kallat min rektor trångsynt lär jag nog inte vara så poppis.. Ha-ha! Det jag ville komma fram till är att jag är så himla trött på människor och vuxna med så ''himla mycket erfarenheter'' som tror att 10 år extra i skolan är enda vägen till framgång och en bra lön. Mycket möjligt att det är så för de personer som tänker på detta sätt! Så tänker inte jag, jag är en smart tjej med social kompetens som vet precis vad jag vill ha i livet! Och jag kommer att få det.
 
Det gäller bara att inse, vill man leva i sin egen drömvärld - skapa den förfasen!
 
PS. Jag har två nya jobb på ingång! Jag kommer inte att bli miljonär, men jag kommer ha kul och det är trots allt när man har KUL som man presterar!
Om några år så skall jag bli flygvärdinna på Emirates i Mellanöstern!
 

Åter till rutiner!

Hej och hå! Jag ligger i sängen och kikar på en film, IRL heter den och är en svensk film om mobbning. Det är helt otroligt vad människor är kapabla till, och hur otroligt elak man kan vara. Ibland skäms man lite över att vara en människa. MEN det värsta utav allt när det kommer till mobbning, är enligt mig de som väljer att stå och titta, ge uppmärksamhet och skratta. Måste vara det absolut fegaste och vidrigaste som finns, det kan i alla fall jag med stolthet säga - att det skulle jag aldrig, någonsin tillåta (trots mina smårädda stunder)!
 
Annars då? Första dagen i skolan efter lovet är gjord! Det är alltid skönt att återgå till lite rutiner, göra sig iordning och faktiskt ha någonting man bör göra. Ok.. Det är skönt kanske en dag! Jag trodde inte att jag skulle säga detta, men jag skulle absolut kunna leva ett liv i ledighet! Vore oerhört soft. Just det ja, har fixat och trixat lite här hemma också - mitt rum ser nämligen alltid ut som ett 3:e världskrig. Och i ärlighetens namn.... Jag gillar det lite! Det ser hemtrevligt ut i mitt tycke. Det är i alla fall vad jag ursäktar mig med, gällande stökighet.
 
Förresten! Idag börjar även nedräkningen inför studenten, enbart 99 dagar kvar (kommer förmodligen inte hålla koll, men ändå) - försöka går alltid! Och det viktigaste, vi tar äntligen studenten!!!
 
.... Och lite mer än två månader till Napa!! Här är två bilder ifrån Kos i somras!
 
 
 
 
 

 

 

FORT DET GÅR

Det här lovet har verkligen bara runnit iväg! Jag brukar fara över att bli rastlös på lov, men det har jag icke blivit.. Haft ett fullspäckat schema varje ynka dag! Att vara ledig kanske är lite utav min grej ändå! Hur som haver, tisdag-torsdag vart det jobb på LLA för min del, hade myskväll med min saknade Jennifer efteråt (en evighet sist, jag menar det!). Och just det, i torsdag blev det en utekväll efter jobbpasset också. Blev kanske lite väl många drinkar... Men, sådana kvällar måste det också bli ibland! Det var åtminstone en rolig kväll, med en efterfest till morgonen (som det skall vara i mitt tycke). Igår jobbade jag med mina kära workoholics och skall även göra det idag! Börjar dock inte förrän 9, så det blir självklart lite mingel med väninnorna innan.☺️ Hörs sen! 
Jag och Ida på jobbet! 

Anna och Ida den galna..... 😍😂
Ha-ha, gotta love those... (Va de nu är för något) things! 

RSS 2.0