Ny dag och nya möjligheter!

God morgon!
 
Tog en sovmorgon idag. Tänkte sticka ut på en springrunda nu och sedan plugga lite körkort. Har bestämt mig att oavsett dag - skall jag alltid läsa minst en halvtimme per dag. Lite senare övningsköra med mamma, jag hoppas verkligen om jag ger mig f*n på detta att ha körkortet inom två månader! Det är mitt mål.
 
Annars då? Väntar en rolig kväll ikväll. Filippa kommer till Karlstad, så jag skall givetvis ut med henne, Amie och Hanna (? tror jag hon hette) ikväll! Blir nog några glas vin ute först och därefter vidare mot Koriander för middag och mingel. En perfekt tjejkväll kommer det bli! Länge sedan jag hade en sådan!
 
Imorgon har jag faktiskt två roliga möten angående jobb inbokade. Roliga jobb! Så det får inte bli för många drinkar ikväll.... Ena mötet börjar nämligen 10:00...

Körkortsplugg

Goddag alla vänner!
 
Första dagen spenderad hemma i Värmland. Känns på något vis lite konstigt. Jag blir så lätt rastlös här hemma, det händer för lite saker, eller rättaresagt, det händer ingenting alls. Idag har jag tränat två gånger, varit på sjukhuset och tagit blodprover, städat och tänkte nu plugga på lite körkort - måste vara den 19-åringen som pluggat minst av alla på detta.. Jag har inte ens tänkt på körkort förut, hur viktigt det än tycks vara
 
Ikväll skall jag möta upp Maya, Diana och Bella på stan, det blir lite vin och givetvis efterlängtat snack! Som jag saknat dessa tjejer.
 

Hatar hejdå

God morgon!
 
Jag sitter i bussen påväg hem från Oslo. Det är alltså sista resan från Oslo, nu har jag ingenting mer att göra i Norge längre. Jobbet är uppsagt, Robin har åkt till Serbien och jag, ja är påväg hem till Karlstad. Låter inte alls så roligt, och det är det inte heller.
 
Igår, precis efter att jag missat bussen hem till Sverige, satt mig på ett cafe för att sura några timmar - ringde Robin, den typen som sade att han skulle åka till Belgrad igår visade sig att det var dygnet efter.. Givetvis till min stora lycka! Så från att ha världens sämsta dag blev jag istället överlycklig över att ha chansen att få spendera sista dagen med min lilla Björn. Vi gick till en prisbelönt indisk resturang och åt, men eftersom vi kom precis när den öppnat var vi de enda gästerna, haha. Som krydda på moset beställe Robin in så stark mat att han knappt kunde äta det, det ville han förstås inte erkänna själv.. Men det märktes tydligt då han fick magont senare, snacka om att överskatta sin styrka när det kommer tll kryddor.
 
Sedan gick vi upp till lägenheten som vi spenderat sista halvåret i, kändes väldigt tomt och ensamt helt plötsligt - jag blir lite sorgsen när jag tänker på alla filmkvällar vi haft och skrattiga stunder tillsammans. Eller alla ''löjliga'' utskällningar jag fått... I det stora hela har vi ändå haft ett väldigt bra halvår tillsammans, trots hur hektiskt det varit och fort allting gått.
 
På kvällen blev det bio, och eftersom kvinnorna bestämmer över sådant här i världen, blev det givetvis Fifty shades of grey! Robin tyckte detta skulle vara lite pinsamt då enbart 5% var killar på bion, när vi kom till bio tror jag faktiskt att Robin var den enda killen. Haha! Hur som haver, jag tyckte filmen var bra och väldigt nytänkande. Någon sådan sexistisk film har i alla fall jag aldrig skådat. Men det skall finnas plats för alla typer av fantasier.
 
Nu har jag precis satt mig på bussen till lilla Grums, alltså det är tredje felaktiva bussbiljetten jag beställt på ett dygn. Som tur var busschaffisen snäll och tyckte lite synd om mig (vilket jag förstår), och släppte in mig ändå, hehe. Att säga hejdå till en person jag träffat nästan varje dag i ett halvår nu, var inte alltför lätt kan jag säga er. Fick tårar i ögonen så fort han gick på bussen. Önskade att jag hade en likadan biljett i handen och var påväg till samma destination som honom, med honom. ♥ Som tur är ses vi väldigt snart igen!
 
Nu är det dags för mig att ta tag i sakerna jag har att göra hemma. Såsom körkort och plugga upp matten. Jag fick somsagt jobbet i Stockholm, men jag tror jag väntar med det ändå. Jag vill ha alla dessa måsten avklarade, tillsdess får det bli ett resturangjobb i Karlstad.
 
 

Nya destinationer!

God kväll!
 
Sitter inne på Anker vandrarhem & hotell och surfar på datorn. Har precis haft ett klassiskt samtal med filippa, det är långt, välbehövligt, peppande och alltid lika underbart! All kärlek till denna människa. ♥
 
Annars då? Jag har haft en slapp dag med ett kort arbetspass, planerat en avskedsfest nästa helg med norska vännerna och som pricken över ett litet i fick jag precis besked om jobbet i Stkhm, det är mitt! Fick precis följe med min vän Pac hem från jobbet. Pac kommer från England och jobbar också här!
 
Nu skall jag slita på några sista dagar här i norge. Om det inte vore för ensamheten är det helt ok, hotell, hotellfrukost, jobb och upprepning! Skall bli så skönt att läma Norge, fastnade faktiskt aldrig för detta land. I mitt tycke är det sjukt smutsigt. Och visst finns det väl fina & mysiga områden som där jag bodde, men helt seriöst, jag har aldrig någonsin sett så mycket droger och så nerknarkade människor i hela mitt liv. I början tyckte jag bara att det var extramt sorgligt, ett utav världens rikaste länder och onödiga problem som dessa, snacka om att på riktigt kasta bort sina liv! Det finns förfan människor som svälter ute i värlen. Nu blir jag bara riktigt förbannad av att möta detta vidriga problem varje dag. Det är ganska jobbigt att gå runt lite småförbannad också kan jag erkänna.. Hehe.
 
Känns som att det bara blir gamla bilder på denna blogg. Men här kommer en bild från balen, konstigt nog saknar jag inte skolan ett dugg! Jag gillar det fria men ibland tuffa livet. På sistone har jag haft jäkligt många motgångar. Men det blir alltid bättre!
 
 

Tiden som Norgebo förbi!

Godmorgon!
Min morgon startade ju sådär, min väckarklocka hade bestämt sig för att inte ringa (?!!) hur ofta försover jag mig?! Det händer inte. Riktigt jobbigt då jag missade den bussen jag skulle med. Men nu sitter jag här, äter frukost i lugnan ro och tittar ut på snöovädret utanför. Vackert på något vis ändå.
 
En glädjande nyhet var när jag kikade in på mailen och hade fått ett riktigt roligt sådant.... Jobbet jag velat ha i Stkhm var jätteintresserad av att ha mig ändå, det är ju alltid en självförtroendekick med sådan respons.
 
Men inget mer med jobb idag. Nu skall jag ut på en långprommis med vovvarna och Olivia. Ikväll blir det nog lite träning! Konstigt nog har jag haft ont i mitt hjärta ända sedan igår förmiddags? Vet att det inte hör till meningen, men kom att tänka på det nu. Ont gör det.
 
Till helgen väntas mycket roligt! Skall träffa Filippa som kommer hem till Karlstad på Torsdag, på lördag fira Bella på Barbros brygga i Arvika, hon fyller 20. Ser verkligen fram emot denna helgen! Jag minns i gymnasiet, då hade vi liksom middagsbjudningar på 20 pers nästan varje helg. Ganska sjukt!
Jag och Alicia på middag hos Emilia för något år sedan.
 
 
 

En strålande vecka!

Ha-ha, ja det dröjde ju inte speciellt länge innan jag bokade en resa och är påväg till Robin. Trots att vi inte ens varit ifrån varandra en vecka komiskt nog, hehe. På torsdag flyger iallafall jag till Belgrad och stannar där en vecka!
 
Förutom att träffa min saknade lilla björn, ser jag verkligen fram emot en ny stad. Allting jag läst om denna stad är fantastiskt nog positivt! Det skall tydligen vara en stad med en otrolig mix av historia och modernitet. Sedan skall det tydligen vara väldigt billigt vad jag läst, och vad jag hört ifrån Robin (åt mat för 30 spänn) och vad jag hört från andra vars serbiska löner ligger på ca 3000 kr per månad, måste det nog vara billigt i detta land! Helt sjukt vilken skillnad. 3000 kronor i lön på en månad, det är inte ens hälften av en shoppingrunda för mig liksom. Sedan skall tydligen människorna vara väldigt gästvänliga emot turister, och det är ju alltid en fördel.
 
Bortsett ifrån det, så känns det skönt att börja en vecka med ett nytt och roligt jobb! Det här kanske låter otippat från er, men FAN vad skönt att vara hemma ifrån Norge!
Fin bild på Robin och hans vän, Robin med en serbisk trattmössa på huvudet! Klär honom utmärkt!

Dags för jobb!

Godmorgon!
 
Klockan är halv sex och jag är uppe med tuppen. Är faktiskt lite trött då jag jobbade inatt (trots att jag är van minimalt med sömn), det väntas ett pass från 07-18:00 för mig idag! Ett långt sådan med andra ord. Förövrigt så har jag fixat med alla<3dag present, men det är verkligen inte lätt! Sprang runt hela Oslo S och jag fann inget som tycktes intressant nog, sedan stängde förstås butikerna, lol. Så det fick bli något helt annat istället.
 
Nu är det dags för mig att sticka! Ha en kärleksfull dag alla kära ♥

Home is wherever YOU are

God kväll! Ett sent inlägg från min sida. Haft väldigt fullt upp idag, fått lite viktiga grejer gjorda! Men jag håller det inombords än ett tag. Nu är jag äntligen hemma i min sköna, trånga, lilla säng. Har pussat på mina älskade vovvar miljontals gånger godnatt (ett under att de fortfarande lever hehe..), ibland ställer jag mig funderingen på hur det är möjligt att älska några små varelser så ofattbart mycket. Skulle göra allt och lite till för mina pälsbollar.

Annars då? Har lunchat med Johanna på stan, alltid lika skönt att få snacka av sig lite med en vän. Skratta åt sina bekymmer och berätta om sina irritationer. Ibland måste man bara ta ett simpelt men jäkligt djupt andetag och tänka lite positivt! Vi alla är ju bara människor trotsallt.

Köpte även ett par supercoola träningsbyxor från Stella McCartney for Adidas! Kikat på dem ett tag, men de finns dessvärre inte att köpa i Oslo. Skall visa er de senare! Bara jag som totaldiggar när designers gör kollektioner för klädeskedjorna? Främst budgetkedjorna då. Jag hatar kopior och skulle aldrig stödja något sånt! För mig är det inte bara B utan otroligt respektlöst att göra vinning på någon annans skapande, och jobb. Hur som haver, det är roligt när kedjorna har designers som designar kollektioner åt dem. Ett unikt plagg men för en sådan billig prislapp!

Förövrigt var det väldigt länge sedan jag visade shopping här i bloggen. Inte för att det är så viktigt, men åt andra sidan, shopping är ju alltid roligt! Har faktiskt gjort en hel del bra köp de senaste månaderna.. ;-)

Nu är det läggdas. Vankas jobb restan av veckan, även några dubbelpass på det!

En vän jag aldrig skulle vilja vara utan. Världens bästa Filippa!
Älskar denna mysiga bild.
 
 
 
 
 
 
 

 


Fixa och trixa!

Goddagens!
 
Har precis ätit lite frulle, granola och yoghurt.. På tal om det, vaniljyoghurten här är att dö för - aldrig smakat någon yogurt med sådan äkta och stark vaniljsmak. Och jag älskar vanlij! Annars då? Skall fixa nytt solkort och göra naglarna ho någon manikyrist här i stan, jag har fått tycke för att måla naglarna själv igen - så jäkla jobbigt att behöva göra återbesök och inte kunna fixa till själv (om det är akut) - speciellt när de växt ut, blivit för långa och bara ser fel ut. Men nu är de ojämna sedan jag gjorde det ändå i en aggressivare stund, lite töntigt ilandsproblem jag vet.
 
Skall träna med Emma senare idag, och sedan tog jag ett kort jobbpass! Lika bra! Förressten så är jag kontaktbar på samma nummer och faktiskt samma gamla mobil på måndag-tisdag igen, personalen hade hittat den inne på Zara! Vilket jag visste hela tiden.. Det var stängning och jag glömde den, trodde det var personalen som vart oärlig mot mig, men tydligen inte. Ibland har man lite tur. Skall verkligen skärpa mig hädanefter.
 
Nu; dags att kila ner på stan! Ha en fin dag!

Enkelt & nyttigt!

Det var en kock på jobbet häromdagen som bjöd på just detta; nämligen färsk salma-lax med sesamfrön och soya. Jag tyckte att det var gott! Precis som sushi fast utan ris, så med andra ord väldigt kalorisnålt!
 
Tänk vad gott detta skulle kunna vara till en vinkväll, ost & kex, väldigt lätt att fixa till och dessutom fräscht. På tal om dagens syssla så tänkte jag dra mig iväg till gymmet. Men tror det får bli imorgon istället, ursäkt? Jag har ingen musik i öronen och då är det fasen tråkigt att träna. Och jobbigt! Istället får det bli lite körkortsplugg, innan lunch på stan med Robino!
 
 

Lunch på jobbet

Goddagens! Är tillbaka på banan och det väntas mycket jobb i veckan. Var ett tag sedan jag jobbade mycket faktiskt, så har lite att ta igen kan man säga. Sitter och äter min favoritlunch knäckebröd, tonfisk + med tanke på att jag har pms så fick det bli en onyttigare milkshake på BK!
 
Jag hoppas Robin är vaken när jag kommer hem, orkar inte ha filmkväll själv.... Men det återstår att se, han är ju en trötter trotsallt!
 
 

Världens mest glömska idiot

Jag må nog vara världens mest glömska människa när jag är stressad. Och ja, förstår nog att ni undrar vad som har hänt. Men jag har glömt min iphone inne i provhytten på Zara, otroligt pinsmt av mig själv (jag vet) och jag blir så otroligt förbannad och besviken på mig själv, orkar inte ens bry mig nu. Blir bara så trött. Nu är den förstås stulen. Har bara mig själv att skylla återigen.
 
Nåja. Blir ett sent inlägg, men kände för att skriva av mig lite! Även om jag inte fick ut specieltl mycket intressant i denna lilla text.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0