KRÄFTSKIVA!

Halloj! Igår firade vi Sofia hemma hos henne, sedan tog vi en taxi till Jaguar - ett halv år sedan man var där typ?? Väldigt länge sedan! Så det var på tiden att gå dit, klubben bjöd på bubbel för att Fia fyllt år också, gulligt tycker jag.
 
Idag vankas kräftskiva och en utekväll, imorgon personalresa med Ankdammen! Och nu, så är det dags för mig att bege till bussen.. Vill ju inte missa sista helgen i Värmland!
 

Bästis födelsedagskalas!

Hej! Idag har jag jobbat mitt sista pass på ankdammen för sommaren, så sorgligt.. Snacka om vad jag kommer att sakna - i mitt tycke, Karlstads bästa resturang! Nog om det. Efter jobbet gick jag till Johanna som fixade mitt hår tills ikväll, blev så himla fint! Jag är alltid lika nöjd efter att Johanna har gjort mitt hår. En riktig stjärna är hon. Nu sitter jag hos min manikyrist och fixar även naglarna! Snacka om att jag kommer känna mig fräsch ikväll, ny frisör, nya naglar, nya kläder och världens bästa födelsedagsdrottning som skall firas! Denna kvällen kommer bli helt underbar. Ett perfekt avslut på denna underbara sommar i Karlstad! 
Haha har varit så stressad idag.. Har fortfarande arbetskläderna på mig.. Jaja, kunde vart värre! 

En annorlunda längtan...

Här ligger jag hemma i soffan & slappar, med längtan efter att gå och jobba! Jajemensan, det är inte alltför sällan jag kommer på mig själv tänka, grubbla och längta efter att börja jobb. Kanske kan anses lite annorlunda, men hur underbart är det inte? Det viktigaste här i livet är trots allt att vara lycklig, då är det minsann viktigt att älska sitt/sina jobb också! Med tanke på all tid man lägger på arbete! Förstår faktiskt inte de människorna som orkar gå till ett jobb, varje dag - och tycka att det är riktigt tråkigt. Det är verkligen att kasta bort dyrbar tid i sitt liv! Man lever bara en gång, då är det viktigt att våga.
 
Annars då? Igår träffade jag min kära och saknade filippa (!!!!!!!) som jag inte träffat en gång under hela sommaren, så att krama denna underbara lilla människa, mycket & hårt var väldigt behövligt! Vi tog några glas vin på en uteservering, ok jag skall vara ärlig, jag blev (nästan) full på 1,5 glas vin. Förmodar att jag tappat min Viniga förmåga som jag hade förut..... Innan sommaren..... Nåja, billigt blir det ju i alla fall!
 
Imorgon väntas ett lunchpass på Dammen, sedan frisören, manikyristen & tillsist hästviken hos Fia, för middag & mingel:) det ser jag fram emot!
 
 

Fullt upp!

God morgon! Gud, jag har verkligen lärt mig att gå upp tidigt., numera vaknar jag självmant både 05 & 06, är livrädd över att jag försovit mig dock varje gång.. Ha-ha. Har lite morgonmys framför tv;n, tänkte snart börja fixa mig lite inför jobbet. Ikväll vankas ett annat jobbmöte, inte riktigt som de brukar vara, utan ett mer självständigt jobb som jag sysslar med när jag kommer att ha tid eller känner för. Känns spännande då jag inte fått ett sådant här erbjudande förut. Berättar mer senare! Hoppas ni får en fin dag! 


Marni necklace

Älskar mitt nya smycke från Marni. Deras design är så pampig! Halsbandet kommer göra sig så elegant till en simpel vit blus eller en rundurringad klänning. Talan om perfektion är nära... 


Till mig själv, för mig själv!

Jag har haft en riktigt toppendag. Varit på två lyckade intervjuer, som än en gång har ledit till lite förändring.. Har bestämt mig för att byta riktning än en gång! Ni måste tycka att jag är den veligaste någonsin när det kommer till jobb (vilket jag förtillfället tycks vara), men snart skall det bli lite ordning och reda i stugan har jag tänkt. Jobb nr 1, jag kommer att tjäna mycket bättre och med mycket bättre förmåner, det är trots allt en del i varför man vill jobba i Norge. Jobb nr 2, här har jag möjlighet att binda stora kontakter och utvecklas inom det jag verkligen vill - de fina smådetaljerna i servicen. Nog om jobb för idag, jag är så nöjd i alla fall! Intervjuerna har gått jättebra, kanske ganska givet med tanke på att jag fick jobben, haha.. Dessutom är jag så längtansfull, det känns så kul! Och det är en viktig känsla att ha i mitt tycke, hur skall man annars orka. Annars då? Jag belönade mig som vanligt med lite shopping. Skall visa er imorgon! Nu skall jag kika klart på Million dollar listening med Fredrik stjärnan Ekelund, sedan sussa gott! Längtar efter att jobba på Karlstads bästa resturang imorgon! Ja, Ankdammen givetvis. :-) 



Frukost i bussen!

God morgon! Sitter i bussen och är uppe med tuppen. Jag kommer ihåg vad jobbigt jag tyckte det var att gå upp till skolan på mornarna.. Det tycker jag absolut inte nu! Hur trött jag än tycks vara så kastar jag mig upp på mornarna, älskar livet som en fri liten workoholic! Skall somsagt på en 2:à intervju idag, för ett extrajobb jag verkligen vill ha! Tror jag kommer tycka det är väldigt roligt, och det är när man tycker att saker är roliga, ja det är då man finner orken, kämparglöden och presterar! À & O i mitt liv. Börjar dagen med min favoritdryck, vitamin water & lite annat smått och gott jag fick av några tjejer på stan?! Gulligt! 
Behöver ni förresten ha håret fixat, och vill gå till världens bästa frisör? Besök då Johanna Ferming på Jacobsson & Schmid i stan! Ni kommer inte att ångra er, det har jag aldrig gjort - och när det gäller frisörer är jag riktigt kräsen... Bara ett litet tips! :-) 

Söndag i mitt hjärta

Jag älskar söndagar. Det är så himla skönt att ha en dag i veckan, helt oplanerad, inte tvungen till något, och dessutom finns det inget annat som frestar en att vilja göra något annat än att mysa/sova hela dagen. Så är det iallafall för mig. Jag menar, är man ledig en fredag känner man sig genast tvungen att hitta på något, och väljer man att inte göra det - är man orolig över att man går miste om något. Återigen, så är det i alla fall för mig.  Jag ligger i soffan och dricker te, skall boka en resa till Oslo imorgon. Ni måste tro att jag är helt besatt som flänger runt där så mycket... Men staden är ju så mysig! Och trevlig! Har dessutom fått en 2a intervju på Rimi i Oslo. Min tanke är heltidsjobbet på Egon och ett extrajobb bredvid! Har förövrigt väldigt roliga kommande saker inplanerade. Skall berätta mer om dem när jag har tid och ork att sitta vid en dator.. Blir lite tröttsamt att bara mobilblogga. Nix, nu är det dags att sova för min del, måste vara på topp imorgon! Godnatt kära ni! 
En bild från en mysig liten kräftskiva jag & några vänner hade hos Julia:) 

Jobbigaste någonsin.....

Är att STÄDA. Punkt. Punkt. Punkt. Det
som är lite lustigt är att man springer och plockar (stort sett städar hela dagen) på restaurangen, men när det kommer till sitt eget hem blir det genast en svårighet. Knepigt det där. Skulle ni se mitt rum skulle ni förmodligen tuppa av, jag är en riktig slarver hemma, spm dessutom gärna har det lite stökigt - jag kan nästan trivas i röran ibland.. När röran blivit för stor däremot, är jag för lat för att plocka upp den... Hehe. Kort sagt, jag har städat rummet nu på kvällskvisten, då jag fick ledigt från jobbet, och känner mig lite extra duktig! Nu återstår det enbart att se hur länge det håller, förmodligen inte så länge. Annars då? Efter jobbet imorgon skall och några vänner ha kräftskiva och sedan gå ut! Kommer bli riktigt skoj! 

Min & Linas fina lattes idag på Ankdammen! 

Pw innan jobb!

Jag gillar att få mycket gjort samtidigt. Det är lite av den person jag är, många bollar i luften, ibland lite väl många förvisso, optimistisk och vill göra allt samtidigt! Men förutom att det ibland kraschar, blir jag också väldigt effektiv. När det kommer till träning exempelvis. Jag hinner inte gymma för jag jobbar för mycket, när jag tycks vara ledig någon söndag då & då, är jag inte direkt sugen på att dra på mig träningskorna. Däremot kan jag alltid gå upp lite tidigare, göra mig iordning, ta en kaffe och välja en promenix till bussen (ca 5 km), det är ändå bara härligt och känns inte som "träning" för mig, bara en självklarhet. Eller när jag på jobbet dukar av, maxar jag alltid min styrka - ber aldrig m hjälp då jag klarar det själv! Istället för att lunka in för att hämta maten som skall serveras, springer jag (förstås när ingen ser, bland gästerna joggar jag bara lire ibland hehe..). Och på så vis tycker jag att jag lyckas få in tillräckligt med träning i min vardag! På mitt jobb börjar man alltid svettig - och avslutar det likaså! 


Cheers for the freakin' weekend

Hejsan! Lite dålig uppdatering här på min ytliga lilla dagbok, men det är som det är! Jag fick ledigt från jobb i helgen och beslöt mig självklart för att ta vara på den. När man väl är ledig liksom, då gäller det att boka in sig själv på massa roliga saker, vilket inte brukar vara så svårt. I fredags väntades det födelsedagsmiddag som ledde till galej hos donnorna, Jennie & Hanna! Märks dock att jag tröttnat betydligt på denna stad, åkte hem direkt när festen började, haha. Men middagen, alla vänner & två prinsessor till det var förstås otroligt trevligt. Mamma väckte mig tidigt i lördags och frågade om vi skulle ta en tur till Göteborg, var egentligen mening att bara stanna över dagen, men väl i bilen ändrade vi oss och bokade hotell en natt! Alltid skönt att komma bort lite även om det tycks vara lite. Åt min favoriträtt, råbiff och drack massa goda drinkar & jag gick även ut själv! Lol. Ibland har man sina stunder. Inte lika roligt att gå ut själv spm med sina vänner, men ensam var jag dock inte länge, träffade massor av människor och skiftade lite gäng från gäng under kvällens gång! Det är trots allt viktigt att trivas med sig själv här i livet. 

Ett perfekt kalas! 

Amanda, jag och Sara! 



Cornelia & Johanna! så fina! 

Finaste värdinnorna! Grattis igen! 


Såhär såg jag ut! Redo för en kväll som började med drinkar på scandics uteservering m. Mamma och pappa. 
Började med mamma o pappa..
Gick sedan vidare ut ensam.. Här lite uttråkad på någon bar...
Här hade jag hittat två nya vänner!! 
Vi tog en bild ihop, givetvis.. Jag tröttnade på hänget och trallade från klubben som den rastlösa individ jag är.. 
Vaknade upp tidigt på morgonen och njöt av en efterlängtad frukostbuffé! Tips till er alla som skall bo på hotell i Gbg, scandic crown är helt nyrenoverat & helt sjukt fräscht! 
Denna måndag har spenderats på jobbet, karlstads lilla city & tillsist hemma på 34an med min älskade MelleMuu! 

Lördagsmorgon

Min efterlängtade sovmorgon. Blev det så? Nej. Vid 06:09 väckte mamma mig för att fråga om vi skulle åka till Göteborg, och jag har fått ledigt idag så varför inte! Så nu sitter jag med familjen påväg till Göteborg för en liten shoppingtripp. Vi tänkte stanna över natten här. Ser fram emot en god middag på Avenyn med många goda och varierade drinkar! Jag är ju sämst på allt som har med alkohol att göra, även vin som jag förövrigt älskar, nu skall det bli ändring & jag skall minsann lära mig klassiskerna i alla fall. Pinsamt på jobbet när folk förväntar sig att man vet.. Ööööhhh ähhh ja men så kan det nog vara! Varenda gång någon frågar, haha, stackars människor som får min rådgivning. Annars så är jag taggad på en dag full av shopping, klart man är det när pappa bjuder... ;-) den äran får han inte alltför ofta! 

Min look idag! Odd molly topp som jag fick av min kära vän Sara, byxor köpte jag i Oslo från Hugo Boss, sjal från Louis Vuitton o klocka Michael Kors. Necessär hör inte till outfiten bara sminket, haha, men även den från LV. 

När de andra går ut...

Så går jag och jobbar! Brukar vanligtvis känna mig duktig, men näh, idag känner jag mig bara jäkligt avundsjuk. Vill dricka drinkar, ok mestadels vin, dansa fult, snacka skvaller och även lite skit med vänner, just det, bara leva lite för kvällen också. Det var ju ett tag sedan! Därför skall jag köra stenhårt på jobb inatt, imorgonbitti och alla dagar framöver. Och när jag går ut, då skall jag köra stenhårt på festen och bara av nöjd med livet. Imorgon kväll till exempelvis. Det är inte alla som känner sig duktiga på festen, men jo, känner man sig förtjänt av det så absolut. Ioförsog förtjänar alla det bästa i deras liv.. Men den känslan kommer ju inte bara sådär ändå. Man måste liksom slita för att sedan kunna njuta till maxet. 


Pedicure for 1 pls!

Hej & hå! Jag sitter i bussen påväg hem. Har jobbat lunch på ankdammen idag. Sedan gick jag och fixade pedikyr på en nyöppnad salong här i Karlstad! Väldigt duktiga och trevliga (än så länge) av någon anledning tycks alltid asiater vara haj på det där med naglar..  Eftersom jag springer runt så mycket på mina jobb, behöver fossingarna lite fotmassage & fix någon gång i månaden! Så skönt! Nu skall jag hem och vila lite innan det är dags för nästa arbetspass! 


Lite nytt!

Detta blev min lilla belöning efter ett heltidskontrakt med bra lön skrivit - lite shopping givetvis!
Kommer varken ihåg märke eller butik på blusen, men köpte den i samma butik som de svarta Hugo Boss byxorna, 2000 :-, blus 1500 :-, låg i en liten men väldigt fin galleria vid namn Eger. Nespressobutiken låg även i gallerian, så ni kan ju tänka er hur ofta jag var där! Och kommer vara där i framtiden! Lol. 
Pumpsen på bilden fyndade jag från Bianco (då mina andra gick sönder..) priset? 200 spänn på rea! 

Största modellen av sminkväskan i Damier. Den är större än vad den ser ut! Läder inuti vilket gladde mig, väskan kommer med andra ord inte bli förstörd av sminket och dess fläckar. Gillar att den matchar min vardagaväska. Nu är det bara weekendbagen som fattas i Damier-monogramet! 

Påväg hem!

Hej på er! Sitter i bussen påväg hem från Oslo. Är hemma vid 4 så skall möta upp Fia på stan för ett glas vin eller liknande! Saknar min bästis! 
Hann med lite mer shopping innan det var dags för hemfärd! Har köpt en necessär från Louis Vuitton, i Damier mönstret så jag kan matcha med väskan jag har, och weekendbagen jag skall köpa  nästa vecka. En jättefin linne-blus och ett par byxor från Hugo Boss, och tillsist ett par klacskor från Bianco, köpte dem då mina andra gick sönder igår.. Osmart dock då jag kom i underfund med att jag inte kunde gå i dem, lol, haha. Och cappucinos har varit mig trogen under hela vistelsen! Det enda spm är synd är att det är så få anställda som serverar en bra latte/cappucino, antingen för varm (kaffebönan blir besk) eller alldeles för "skummig" mjölk med massa bubblor. Kalla mig divig men när jag beställer så vill man ha det man betalar för! 

Oslo gör mig galen!

... När det kommer till shopping! De har allt man behöver. Många designerbutiker, exklusiva köpcentrum och såklart alla budgetkedjor! Hittills har jag strosat på stan varje dag jag varit här, med vem? Jo enbart mig själv, de andra har jobbat - dessutom är nog jag den enda utav oss som njuter och aldrig får nog.... Har firat med mig själv också, låter kanske lite ensamt, men inte alls! Ett glas champagne, en cappucino vid Grand hotels utedervering, med ett leende på topp samtidigt som blicken nyfiket kikade efter alla som trallade förbi, eller tjuvlyssna på människors samtalsämnen, kan vara väldigt intressant för att tillägga. Shoppade lite igår men jag skall visa er när jag kommer hem, är så nöjd över mina små köp! Nu skall jag snart fixa iordning mig och gå till bussen, vill hinna köpa kaffe innan den går. Idag väntas två dubbelpass, åter till vardagen! 



Måndagskväll på Karl Berners

Trots att jag bara varit här en gång förut,  kan jag ändå tycka att dessa balkongkvällar i lägenheten med tjejerna och deras roomies har gått och blivit en riktigt trevlig vana. Jag sitter förstås kvar längst, och det med ett noga utvalt glas vin i vänsterhanden. Helt underbart! Har varit på en intervju idag och skall provjobba imorgon, restaurangen är helt enastående fin - men vet ni vad? Jag har bestämt mig att gå en helt annan riktning. Lönen är fan för dålig. Nej jag nöjer mig inte, jag tänker inte slita ihjäl mig - när jag har möjlighet till bättre lön och förtjänar mycket bättre. Så imorgon skall jag ringa och avböja, ha ett möte med Egon samt träffa upp en ny chef med bättre erbjudande. Annars då? Skall glida runt på stan, unna mig något nytt och dricka champagne på en uteservering. Det är jag värd. :) 

I nya lägenheten skall det självklart investeras i noga utvalt kaffe med en lika så förtjusande espressomaskin! Jag och Felicia var inne i nespressobutiken förut, gissa om jag var i himmelen?! Japp! Testade alla möjliga espressos. 

Oslodags!

Det tog verkligen bara ett dygn för mig - att börja älska denna stad. Så mysig, glad och trevlig! Enda nackdelen jag hittat ännu är lyxbutikerna, Mulberry-butiken hade repor på bänken där de fina väskorna stod. Tycker att det försämrade min njutning till elegansen. Haha, ok, kanske både låter och är ett larvigt problem! Men då förstår ni också att 1. Jag är lite larvig ibland, och 2. Vad lite jag hade att klaga på! Ikväll skall jag på en arbetsintervju som hovmästare/värdinna somsagt, är faktiskt inte alls nervös, även om jag borde vara det, då detta är något jag aldrig testat på förut, dessutom stod det  i ansökningen: "bör ha god ekonomisk förståelse, vara väldigt noggrann" - noggrann är jag förvisso när det gäller jobb, men ekonomisk förståelse har jag absolut inte och dessutom är jag världens största optimist. Ibland måste man inse sina svagheter. En sak som är säker är i alla fall att får jag detta jobb skall jag göra mitt yttersta i alla lägen. Önska mig lycka till kära ni! 
Puss på livet 😃 

Ledig söndag!

Haft en ledig söndag i soffan idag. Gud sååå skönt det är. Helt klart underskattat för min del. Jag ligger i sängen och tittar på TV. Imorgon åker jag förresten till Oslo igen, skall på en intervju samt provjobba som värdinna/hovmästare på en utav Oslos största restauranger. Skall verkligen bli en sann utmaning! Som ni kanske förstår är jag inte säker på det andra jobbet, utan kommer ta det jobb som ger mig mest - där jag kan utvecklas som mest. Det ultimata vore om jag kunde kombinera båda jobben! 

High on life!

Och jag som trodde att jag mådde så bra här i Karlstad, och visst mår jag väl bra, MEN, jag har ju möjlighet till att må så mycket bättre! Längtar verkligen tillbaka till Oslo. Jag längtar bort från Sverige, den trygga miljön och småstaden jag förtillfället bor i. Allting är helt ärligt så förbannat tråkigt! Är så glad att jag tog tag i detta, slitit på mina jobb i sommar - utvecklats enormt, vilket har lett till att jag faktiskt har presterat på nya jobb och kunnat det som behövt kunnats. Dessutom är jag väldigt stolt över mig själv, jag har jobbat ända sedan jag varit 14 år, alltid kämpat och haft flera jobb vid sidan av skolan, struntat i att festa för att
Istället överväga att jobba. Nu när sommaren snart är över och mitt första år utan skola att gå till, har jag redan fått ett riktigt och seriöst heltidsjobb. Allt slit, det har inte varit förgäves. Äntligen så får jag vad jag förtjänar! Felicia & Elin skall på en lägenhetsvisning till veckan, jag håller verkligen tummarna för att vi får denna fina. En läcker fyra på Frogner i Oslo! Gah! Jag är så spänd över allt kommande. Oslo, nya jobb, tjejlägenhet, spara pengar och därefter Dubai och flygvärdinna! High on life, det är vad jag är! 

Fix och trix!

God morgon! Sitter på bussen mot stan.  Gjorde ett dubbelpass igår, och så blir det även idag & resten utav veckan. Börjar dock inte jobba förrän vid sex, så skall catcha upp med lite vänner innan samt gå på ett personalmöte. :-) 
Vill ni göra naglarna hos Karlstads bästa manikyrist - skall ni utan tvekan gå till Yulia. Jag blir alltid lika nöjd, och jag är kräsen. Här har hon gjort förstärkning på mina egna naglar, med ett aprikosfärgat gellack :-) 

Dags att åka hem!

Efter två sköna, softa och utmanande dygn här i Oslo, är det dags att åka hem och återgå till jobb och vardag (än så länge)! Gud vad behövligt det har varit att komma bort ifrån Karlstad, iallafall för min del, och trots att jag inte åkt hem ännu - har jag redan börjat sakna Oslo. Det är verkligen en glad stad man trivs i! Jag har lämnat ut nästan 50 CV:n, betalat 350 spänn för detta totalt också, sjuka priser när man skall skriva ut på internetcafeer ?? Värt att tilläggas. Haha. Hur som haver, på jobbfronten har det iallafall gått riktigt bra, träffat många som varit positiva och söker anställningar - och har faktiskt redan blivit uppringd, fått provjobba ett pass, få kontrakt samt heltidsjobb. Vilken rolig start! Jag, Felicia, Frida och Cornelia har även börjat kika på lägenheter och fått några viSningar på fina områden, där vi vill bo, inbokade. Igår firade vi med pizza, godis, chips samt olika viner på Felicias balkong! Just ja, gjorde även premiären med att köpa ut vin till mig själv på "vinmonopolet" kändes helt underbart! Där kommer det bli många besök. Måste dock sluta välja efter de fina flaskorna och gå efter smaken... Vinet jag köpte igår var nämligen ingen hit, hehe. Istället fick vi dricka upp Felicias istället! 
Staden har absolut potential när det kommer till shopping! 



Nu åker jag hem, mot Karlstad för nageltid och dubbelpass! 

Påväg till Oslo!

Godmorgon! Jag är uppe med tuppen och sitter på bussen mot Oslo. Skall hälsa på mina vänner, Felicia och Elin, men framförallt söka massor av jobb! Vi har ju tänkt flytta ihop någonstans i Oslo och jobba där under vinter. Tror att jag kommer trivas toppen i Oslo, det känns som en glad och trevlig stad! Förövrigt slog åskan ner i skrivaren igår så kunde inte skriva ut mina nya Cv & personliga brev jag skissade på, undra om man kan Höörs det på centralen?? Hur som haver, önska mig lycka till idag! 
Åt min nya favvoglass Oreo o skrev Cv,personliga brev igår.. De börjar bli riktigt fylliga måste jag säga! Det här kommer gå bra :) 

RSS 2.0