En ensammare fredagsnatt

Hejsan! Sitter i lägenheten och tar det väldigt lungt. Tvingades åka tillbaka för att jobba redan idag på Rimi, så blev bara en dag i lilla Karlstad. Direkt när jag kom hem igår så somnade jag faktiskt, som en stock! Kanske inte är så konstigt då jag jobbat flera dubbelpass kombinerat med lite sömn på sistone, vaknade hur som haver upp vid 9:tiden, hoppade upp ur sängen och åkte in till stan! Det blev en impulsiv utekväll med Cornelia. Blev kanske lite väl många glas vin,men åt andra sidan, för min del är det nästan omöjligt att inte dricka för mycket (är ju trotsallt inte ute så ofta).. Känner av allt, ha-ha! Nåja. Kvällen var i stora helhet väldigt trevlig!
 
Denna fredag till ära har jag spenderats på stans små gator. Köpte ett par nya UGG's då jag lyckats glömma ena skon på en efterfest (klumpigt jag vet), en bedårande klänning, ett par jeans som satt he-eeelt perfekt, lite nya smycken och två presenter som jag tror kommer bli ganska bra åt en kräsen herre. Tänkte som i vanlig ordning inte köpa något, men när man enbart lyckats finna perfekta ting är det ju faktsikt en människas skyldighet att köpa det. Annars så hade jag lite egentid i form av att få naglarna tjusiga, luncha och lite stadshäng med Cornelia. Sade adjö till min kära väninna och tog bussen till Oslo, har precis betat av några timmar på Rimi, åkt runt hela stan i taxi för att få nycklarna till lägenheten - och är nu äntligen i soffposition! Så jäkla uppskattat!
 
Tänkte sätta på någon mysig film att somna till. Imorgon är jag ledig, så tänkte kika runt på stan lite. Lika bra att passa på när man ändå har tid. På kvällen vankas julbord med Rimi-personalen! Skall bli väldigt trevligt med alla underbara knegare, kan inte förstå hur jag alltid lyckas få så bra arbetskollegor! Alltid!

Onsdag i jobbets tecken!

Hej kära vänner! Jag har varit uppe med tuppen sedan halv 6 imorse, åkte och jobbade på H&M lagret och slutade vid tre. Nu ligger jag i lägenheten och slappnar av till fullo, så himla underbart. Jag menar det. Tänkte ta en powernap först, men kom på att min laddare till mobilen är borttappad.. Och att jag då förmodligen inte skulle vakna upp i rättan tid, inför nästa arbetspass! Nåja, har det ganska mysigt såhär ändå, allting blir så mycket mysigare när man är tött på något vis. Tänt ljus i hela lägenheten, utbredd i soffan med varm oboy & James Blunt ljuva stämma.
 
En liten uppdatering från min sida. Händer inte speciellt intressanta saker i mitt liv förtillfället, jobbar mycket och många dubbelpass, sover och äter resterande tid, typ. Vet faktiskt inte varför jag gör det heller, ibland kan jag tänka; man lever bara en gång, se till att gör varje dag värdefull'' - det gör man ju faktiskt inte när man bara jobbar, såvida man inte har något speciellt mål med det förstås. Mitt mål är att finna ett jobb som jag har passion och brinner för, som jag längtar efter att gå till varje dag. Återigen, man lever trots allt bara en gång i livet, då vill iallafall inte jag slösa bort det på att vara lite halvnöjd med ett trist jobb och taskig lön, som jag spenderar 5/7 dagar i veckan på. Jag tycker det är ledsamt att se att vissa människor verkar gå till ett jobb de faktiskt inte trivs på, kanske till och med hatar, måndag-fredag, om och om igen - just för att de är antingen för rädda att bli arbetslösa, göra en förändring eller för lata!
 
 
 
 
 

En ruggiare söndag.

Hej mina vänner! Det är en regnig söndag här i Oslo. Har vart ute på en prommis med Robin runt fina Frognerparken. Har faktiskt inte promenerat i den tidigare, trots att jag bott här i nästan ett halvår nu (verkligen på tiden). Var minst sagt häftiga kreationer och statyer, jag kan aldrig undgå att undra och imponeras - hur lyckas vi människor? Och för att inte tala om flera hundra år sedan, då människor byggde stora pyramider med bara kropparna. Antar att det är ett bevis på att det mesta är möjligt här i världen, med lite vilja!
 
Ligger i lägenheten och slappar i soffan nu. Pratat i tele med min saknade Sara! Åker till Karlstad på torsdag igen för att fira min väninna Julias födelsedag, och givetvis några utekvällar när man ändå är igång! :-)
 
Hoppas allt är bra med er, med mig är det toppen.
Love, Emma
 
 

En lugnare lördag!

Hej kära vänner! Befinner mig just nu hemma i Sverige. Igår hade jag en grymt rolig utekväll med Johanna. Vi hängde hos två killar först med Felicia, dock var det bara jag och Johanna som var råtaggade på att gå ut - och satt där och förade lite utstötta, haha! Men vad gör man inte för festens skull! Vi hamnade på Pitchers, vilket egentligen är ganska fel ställe när det kommer till både våra kretsar och åldrar. MEN. Fy-Fabian vad kul vi hade! Jag älskar att bara man väljer lite udda ställen ibland, så kan man fasen stöta på nya människor i även lilla Karlstad!
 
Dagen idag började med en typisk dagen-efter-lunch på likaså klassiska efterhaket, Kebabhouse. Saknat min fina vän så det var underbart med ännu lite tid tillsammans! Därefter trallade jag vidare till Sofia på jobbet, som jag saknat min bästavän, Obeskrivligt mycket skulle jag säga. Blir alltid lika glad över att träffa dem! Jag jobbar inte förrän på tisdag så jag stannar nog här hemma tills dess. Lika bra att passa på när man kan ändå.
 
Min chef lade upp detta inlägg på vår fb-grupp, en kund har alltså skrivit ett inlägg om mig på sin facebook! Blev väldigt glad över att hon var så nöjd över min lilla service. Underbar kund!
 
 

London?

Goddagens tisdag! Har tagit det riktigt lungt denna morgon. Vilat, fixat lite lunch till jobbet sen (kokt torsk & broccoli), kollat film och sökt jobb. Som ni vet tidigare än min ungdomdsdröm att vara en del av Emirates cabin crew, men jag har dessvärre inte åldern inne - men tills dess (21 år) måste jag vara grymt slipad på engelskan, vilket jag inte är idag, snarare tvärtom... När jag står där bland hundratals andra lika målmedvetna tjejer skall jag vara den som vill, vet och kan mest. Jag skall vara mitt eget främsta jag, och jag skall definitivt inte känna mig begränsad pga språket. Därför har jag på senare tid småkollat på lite jobb och boendemöjligheter i London.
 
Jag sökt runt på lite svenska företag i London, såsom olika klädesbutiker (tänkte att det är en trygghet att börja på). Faktiskt redan fått bra respons, dock bara angående extrajobb - och det kan man ju inte flytta till landet för liksom, ha-ha. Och angående Au-pair verkar det ett fantastiskt sätt att komma in i kulturen, språket, landet och binda kontakter på. Det är bara det att jag skulle nog inte klara av att jobba i stort sett dygnet runt med barn och knappt tjäna ett öre. Är det något jag alltid velat är det ju att tjäna pengar. Men men, det är ett alternativ åtminstone, man får väl se att det är en investering i sig själv genom att utvecklas med språket.

Söndagsnatt.

God kväll mina vänner! Hur mår ni? Själv mår jag jättebra. Helgen har spenderats på jobbet, och visst är det alltid en fördel att vara ledig på helgen, men... Jag trivs så bra på jobbet ändå & kan knappast klaga! Jag har ju åtminstone varit ledig idag (söndagen) - som verkligen är officiella softardagen nummer 1. Det vi gjort är; inte många knop egentligen, ha-ha. Men jag följde med mina frisörväninnor och fixade min utväxt på deras salong. Dessa damer blev dessvärre aldrig nöjd över resultatet i hår (trots att jag själv tyckte allting såg strålande ut) - slutade med att vi spenderade hela dagen i salongen. Nåja, jag kan inte klaga.. Det är aldrig fel att bli lite ompysslad!
 
Påvägen hem gick vi förbi Oslos enda öppna affär (näst intill) och handlade lite mysmiddag inför kvällen. Det blev kycklingtacos, chips och bakning kvällen till ära. Mycket onyttigt med andra ord! Som avslut på en bra söndag tog jag en svettig springrunda runt Majorstuen & Frogner. Imorgon vankas en springrunda på morgonen & sedan är det jag som skall fixa gymkort här! Lyx att gymmet ligger någon gata bort bara. :-)
 
Nu skall jag sova. Hoppas ni haft en fin helg :-)

En sen fredag......

Men inte på grund utav fest, nixipixi, blev ett pass på Rimi från 15-24:15! Kände mig lite gullig idag, bakade en ursmarrig kladdkaka med kokoslasyr till mina arbetsvänner & till cheferna köpte jag en jättefin box och lade lite nybakad kaka a la Emma i, tror cheferna kommer bli glada när de ser detta imorgon! Det var ju kladdkakans dag idag trotsallt. Skrev även en lapp där jag berättade hur tacksam jag är över att jobba här & att jag gör det med stolthet! Det borde alla göra i mitt tycke, vilket jobb man än tycks ha, medarbetare på Donken eller advokat, man skall visa upp det man gör med stolthet! Det syns när man skiner mina vänner, och det smittar av sig. :-)
 
 
Dagens händelse; njöt av vädret under en prommis in till stan, det började snöa & det var lite kyligt, men det gjorde ingenting - den vackra miljön övervägde allting ändå. När jag precis skall gå in till en galleria, får jag syn på en hemlös som sitter därutanför och darrar i kylan, men hon håller minsann upp sin tomma kopp - i mån om att få några kronor ändå. Alla människor går förbi. Precis i denna stund, förvandlades allt det jag tyckte var så vackert, till så sorgligt. Där sitter hon, hon njuter inte av vädret, hon fryser och hon har förmodligen inget val. Jag hade dessvärre ingra kronor att ge, men jag tänkte, kan jag baka kaka till mig själv, mina sambos och mina arbetsvänner - så kan jag fan i mig vara lite hygglig mot en hemlös också. Gav henne en kaka och ursäktade för att jag inte hade något mer, men vet ni vad? Hon sken upp! Hon log och böjde på huvudet som tack flera gånger om. Ingen kan göra allt men alla kan fasen göra något. Att så lite kan göra någon så glad. Jag blev nog ännu gladare än henne.
 
Att ha möjligheten att ge och hjälpa, är minsann lika underbart för den som får som för den som skänker. Det skall jag definitivt bli bättre på hädanefter. Det är inte ord utan handlingar som definerar vem vi är.

Dessa härliga fredagar

Det spelar ingen roll hur underbar veckan tycks ha varit, det är alltid lika härligt med fredag! För det är helg, och det är mysigt, det är festligt och hela staden kryllar av en glad fredagskänsla. Denna morgon har jag fixat frukost till mig & Annika. Blev spenatsmoothien, kaffe och granola med fil! Lite mysfrukost sådär. Givetvis med tända ljus till denna höstmånad. Ha-ha, är det något jag går all-in för så är det ljus... Det är ljus i vartenda litet hörn i vår lägenhet! Bänkar, bord, micro, toalett - överalllt. Men det är ju så mysigt (tror jag fått denna ljusdille av min kära moder)!
 
Annika skall åka till jobbet och jag tänkte fixa lite grejer som behöver fixas. Skicka in ett test till nya jobbet, gå till banken och ta en springrunda. Lite saker som behöver hinnas innan jag börjar jobba! Förressten, det är ju kladdkakans dag idag - (och nej jag är ingen nörd, såg det på facebook hehe), tänkte faktiskt baka en kladdkaka till jobbet och ta med till mina kära arbetsvänner!
 
Önskar er alla en ljuvlig fredag!
 
 

Agerar hemmafru!

Dagen till ära har varit helt perfekt. Började dagen med en intervju som gick strålande i Lilleström, chefen där borta sade ''jag hade redan bestämt mig för att ge dig jobbet innan jag träffade dig, min kollega hade lämnat en lapp och skrivet ''solklar'' efter att hon pratat med dig i tele''. Gissa om jag blev glad! Och ja, då förstår ni nog också, att det blev ingen intervju utan snarare ett samtal fullt av information om företaget och vad jobbet kräver. Det låter krävande, kul, jobbigt och en bra lön på det! Så det låter som ett jobb i mitt tycke, jag börjar redan till veckan!
 
Annars då? Handlade lite nya träningskläder och smink när jag väl hade tiden. Brukar trots allt inte ha fria dagar som denna. När jag kom hem körde jag lite träning i lägenheten och sedan en svettig springrunda på fina lilla Majorstuen! Valde nog fel område att springa i, finns allt för många lockelser.....  Upptäckte liksom mig själv tvärvända när jag helt plötsligt fick syn på Pradas nya väskollektion, detaljerat med Christian Louboutins klassiska i ett skyltfönster. Japp, det slutade med att jag spenderade en halvtimme inne i den affären..
 
Påvägen hem så sprang jag förbi Ica och handlade lite middag till mig och mina kära sambos. Det blev grekisk sallad med seifile, och eftersom jag ändå hade tiden bakade jag proteinbars till oss, som vi kan ha efter träning, mellanmål eller bara gott men nyttigt godis i vardagen! Superenkelt och supergott!! Mina sambos blev väldigt glada, men jag har förklarat för dem att de enbart förtjänar det bästa (av vad jag kan erbjuda). <3
Imorse gjorde vi en (rå)god smoothie som jag fått tipsad av min vän Amanda. Den innehöll; spenat, grapefruit, banan, päron och vatten - väldigt enkel att göra & fylld av nyttigheter!
Och frukosten blev dundersmoothien, svart kaffe och en kokt äggvita!
Handlade nya träningskläder, allt från H&M! Sedan blev det en springrunda.
Förstår ni vilken underbar miljö att ta en springrunda i? Älskar det!
Grekisk sallad med seifile och stekta champinjoner!
 
 
 
 
 
 
 
 

Matlagning med wifeys!

Vi har varit och handlat mat inför veckan idag. Vi handlade mycket färska råvaror, mandlar, nötter, oljor och sallader. Vi har ju börjat vårt sunda liv här i lägenheten tillsammans nu, alla är vi så peppade - skall bli grymt att göra det tillsammans! Alla vill dessutom tappa några kilon.. Ha-ha ;-) Jag har gått ner lite i vikt automatiskt sedan jag flyttade till Oslo, men vill ner några kilo till, typ till 52 kg!
 
Ikväll gjorde vi i alla fall en mysig middag, det blev köttfärsfyllda papprikor och till det en grönsakssallad med vineger. Imorgon skall vi testa göra en spenatsmoothie till frukost, som jag fått rekommenderad av en vän! Annars då? Vi tänkte kolla på film.... men ni vet hur det slutar, man sätter på filmen, men det är minsann ingen som tittar (alla är vi internetnördar) hehe. Nix, nu är det dags att sova för min del. Sussa sött kära vänner :-)
 
 

Ett samtal, ett jobb

Ni kommer nog inte bli speciellt förvånade nu, men! Jag har ännu ett jobb på g! Låg i sängen och hade lite morgonmys förut, surfade och kollade runt på olika sidor - finner då ett jobb som jag ansåg lite lockande, ringde lite spontant in och berättade mitt sto-ora och spontana intresse, ringde trotsallt in nyvaken i sängen (ni kan tänka er den morgonrösten hehe). Hur som haver, samtalet gick väldigt bra, blev precis uppringd tillbaka - och imorgon väntas redan en intervju! Älskar när saker går snabbt, det passar en ''vill-ha-allt-här-och-nu'' människa som mig.
 
På tal om att byta ämne så älskar jag även vår lilla lägenhet, bara mer och mer! Tänk er själva, en mysig liten 1a på ett av stans finaste områden - ihop med två tjejvänner till sambos! Det är perfekt, enkelt sagt. Jag älskar det.
 
Här kommer lite bilder från helgen i Stockholm :-)
Jag och Sara inne på Riche :-)
<3
Vi har även insett att vi INTE är så bra på att packa. Allt detta till två dygn!
 
Tack för denna helg underbara vän!
 

Nya roliga tag!

För er som inte vet så har jag flyttat ut från kollektivet, och bor nu i en annan lägenhet på (fortfarande) mysiga Majorstuen med mina väninnor Annika & Sara! Känns mycket bättre här, allting är mycket mer okomplicerat. Dessutom, vad mer kan man kräva än en första lägehet med två tjejvänner?! Det är ju GRYMT.
 
Kvällen till ära har spenderats i sängen varvat med skitsnack, inspo och mål framöver! Det vi skall börja med denna vecka är en matkassa (det är inte den jag är faccinerad över).. Utan vad vi bestämt därtill, alla vill vi bli lite slankare och har bestämt att bli nyttiga tillsammans! Vi kommer köra stenhårt på detta då vi handlar mat tillsammans, lagar mat tillsammans och tävlar (lite) emot varandra. Det är ju så mycket lättare när man har varandra än när man är ensam. Dessutom är jag alldeles för både stönig och tävlingsinriktad för att kunna förlora mot någon annan.. Ok, nu är inte detta en tävling, men jag kan inte låta bli att anse det som det ändå. Tänker då fasen inte vara sämst!
 
Så hädanefter blir det mycket kokta och wokade grönsaker, kokt fisk, soppor (har förvisso redan dille på soppa, så den trenden håller jag) och väldigt, väldigt lite kolhydrater! Nu skall kroppen trimmas! :-)
 
 

Weekend i Stockholm

God kväll fina vänner! Haft en superfin helg med min bästa väninna Sara! Behövde verkligen en paus från allt jobb, har knappt hunnit tänka senaste tiden har det känts som... Och då skadar det aldrig med lite egentid, en bästis och några hotellnätter! Vi bodde på ett jättefint spahotell, Elite Marina Tower (tror jag det hette).
 
Under fredagen shoppade vi, och gick givetvis ut på kvällen - vinglade runt bland stureplans alla klubbar, hade råkul, åkte vilse med t-banan till hotellet, tänkte vara hurtiga och gå, men insåg att motion och alkohol inte är en sådan klyftig kombination - fick tillsist syn på en taxi & hittade ivrigt tillbaka till en o-otroligt skön säng. Frukosten morgonen till ära var fantastisk kan jag säga er, nog med att det brukar vara så efter en utekväll, deras Amerikanska våfflor slog allt. Måste skaffa ett sådant våffeljärn, ha-ha.
 
Under lördagen stod precis samma sak på schemat. Shopping under dagen och fest på kvällen. Planerna råkade dock bli lite ändrade... Visst hittade vi många ''fynd'' på stan, drack många cappucinos & blev medtvingad till ett raw-food ställe (zara är insatt i det där, och jag följer troget efter..). Kvällen däremot. Lite pinsamt det här, men vi var så jäkla trötta, beslöt oss för att vila en timme på hotellet innan vi skulle fixa oss inför kvällen. Borde vi gjort det? Nej. Båda somnar alltså i sängen från 18:00 och vaknar upp 08:00 morgonen därefter.. Vi hade lite ångest efter att ha missat en grym utevkäll.. Men men, allt har en mening som man säger! Kanske hade inträffat något dåligt.
 
Idag har vi njutit av en stor frukost, handlat det sista och strosat runt på stan, innan det var dags för hemfärd. Skall visa er vad jag köpt någon annan dag. Är riktigt nöjd! Nu måste jag sova, börjar jobba om 6 h. :-)
 
Godnatt! Denna helgen lever jag på ett tag. <3

RSS 2.0