Idag styrde tingen vår lycka!

God dagens! Igår hade jag en helt perfekt dag i Stockholm med Sara. Den kunde inte blivit bättre än så i ärlighetens namn. Ni kan ju tänka er själva två designerfreaks tillsammans!! Det kan inte bli annat än lyckat! Vi strosade, ok jag strosade, Sara hade ett helt annat tempo, och det slutar som i vanlig ordning med att jag får jogga som en idiot bredvid, hehe. Det är så skönt att åka till andra städer ibland och bara komma iväg lite, dessutom älskar jag känslan av att inte känna precis alla (som i Karlstad) och känslan av att 1000 personer till faktiskt känner precis likadant. Storstäder är mer min grej. Jag njuter av att bara känna pulsen, till och med kika i lyxbutiker utan att köpa något är underbart, med en helt otrolig service därtill förstås. Jag köpte en guldig/beige sjal från Louis Vuitton, helt fantastisk färg, två skor och en klänning från H&M. Skall visa er senare! Vi tog iallafall tåget hem på kvällen, trots att vi egentligen velat stanna några nätter..  Men det får bli nästa gång! Nu är jag påväg till skolan, skall fika med klassen, skriva mitt sista prov i skolan (!!), gå på möte med Ankdammen och även jobba ikväll! Skulle egentligen på personalfest med LLA, men jag fick se det ärligt... Skulle inte hinna tråkigt nog. 

Fika på (givetvis) Waynes! Testade Mango Lassi smoothien som var helt underbar. Gissa om jag blev glad när chefen berättade att vi börjat sälja den också! 



Ett glas champagne på NK som paus på shoppingen. Dock en ovanligt kort paus... Ca 15 min, lol! 


Mot Stockholm!

God morgon! Jag och Sara har varit uppe sedan halv 6 imorse, övertända på shopping förmodar jag... Skall bli riktigt härligt att softa en dag i huvudstaden. :-) 
Dock är det så jäkla kallt! Ångrar nästan mitt klädval idag... 


En glänsande veckostart!

Herre min SKAPARE vilken underbar veckostart! Solen skiner, människor leer, jag leer, människor njuter och jag njuter likaså! Älskar att springa runt och lee utan anledning, eller alldeles för många anledningar för att kunna och orka nämna kanske... Jag har iallafall spenderat min härliga dag på Ankdammen, jobbade lunch idag, och nu skall jag hem och packa iordning lite inför imorgon. Skall nämligen till Stockholm över dagen imorgon med min kära väninna, Sara! Så det blir en liten sleepover ikväll innan. Och jag älskar som ni vet sleepovers, mycket mycket mysigare än att bara vara hemma. Lite krydda på vardagen sådär. Kryddor är viktiga i livet! 
Nog om att jag älskar att jobba på Danmen, men lunchen är ta mig fasen helt gudomlig... Sveriges stoltheter till kockar det är en sak som är säker. 😍

Lunch på jobbet!

Sista passet för denna vecka är snart avklarat! Hunnit med två trippelpass under fre-lördag och ett enkelpass idag. Ganska effektivt om jag får säga det själv! Slutar vid fyra och då skall jag sticka in till Bergvik för en morsdagspresent till min moder. På tisdag åker jag och Sara till Stockholm! Längtar efter att sitta på en uteservering med ett glas champagne i handen och några shoppingkassar vid sidan om. 
Foccacia mozzarella med tillsatt kyckling är min egna special och favorit på Waynes! 

Älskade sol!

Att miljön man befinner sig i kan tyckas påverka en så mycket. Ja menar, en sak som vädret liksom. Eller det kanske inte är så himla lite egentligen. Jag kan inte minnas mig själv olycklig en solig dag. Är det soligt, då är minsann jag också det! Idag har jag, som ni nog kan anat, njutit och strålat i solen till fullo. På jobbet då givetvis. Jobbade lunch idag för första gången på Dammen och det erbjöds en helt graciös grillbuffe, gästerna var alla nöjda och minst sagt mätta efteråt! Även jag var väldigt nöjd som fick njuta av resterna efteråt, hehe. Nu är jag på hemgång efter ett litet besök hos min andra fam, Rexed! Suktar ihjäl mig efter grillat (än en gång idag) hos farmor med familjen! Hoppas ni får en fin torsdag, eller ja, hur kan man inte ha en fin torsdag i detta bedårande väder! Det finns så mycket att le åt! 


Sleepover hos Sara

Halloj! Här kommer en lite senare variant av uppdatering. Jag har haft en underbar dag idag, vädret har varit helt fantastico, vilket har ledit till att jag njutit till fullo - uteserveringar i solen med väninnor har med andra ord vart ganska givet. Resterande dag har jag spenderat med min kära Sara, planerat en Stockholmstur nästa vecka och stämt av lite behövligt snack. Kvällen avrundades med några timmars jobb på dammen, riktigt god räkfrossa som även personalen tycktes kunna dra nytta utav. Nu är jag åter hemma hos Sara och tänkte inta ett underbart sängläge! Hoppas ni haft en fin dag, så hörs vi imorgon. XO 

Älskar räkor, aoioli, färskpotatis, bröd, öskar all mat och definitivt sommarmat. 

Utkast: May. 20, 2014


Workingmode on!

God morgon! Helgen har varit fullspäckad och helt suverän. Jobbade trippelpass i torsdags, dubbelpass i fredag-lördag och ett ''enkelt'' pass (som jag kallar det nu för tiden, tycks ju alltid bli dubbelpass hehe) i söndags. Arbetade mina första pass på Ankdammen som gick jättebra! Njöt till fullo av att springa runt och servera gäster på bryggan. Helt underbar miljö, inte bara för gästerna, utan även för mig att jobba i. Där kommer jag utan tvivel trivas fantastiskt i sommar. 
 
Det vankades även personalfest i söndags med Ankdammen, det blev mat på Pitchers och sedan lite drinkar för andra, vin för min del, på Tempels uteservering. Eller om man skall skriva Brasseriet numera. När jag tröttnade på drinkarna stack jag till mina världsunderbara väninnor, Filippa och Ida. Åt godis, pratade, skrattade och hade en perfekt sleepover a la oss! 
 
Igår blev det ett jobbpass för mig på Waynes med Linn. Jag tränade på att göra perfekta kaffedrinkar när det var lungt, och de tycks bara bli bättre och bättre! Snart är jag nog en liten lattemästare som alla andra i teamet. 
 
... Och nu är det tisdag! Hade en tid hos frisören, men jag orkade ärligt talat inte, istället skall jag hänga med en kompis och ikväll träffa Filippa för ett ärende! 
Jag och Fia häromdagen. Vad tycker ni om solisarna? Själv tycker jag att det är helläckra. Från Gucci. 
Jag och Amanda på personalfest med Ankdammen i Söndags :-) Jag hade precis jobbat och var som i vanlig ordning ute i sista minuten.. Med det menar jag, hann inte sminka mig som ni ser! 
Personalfest :-) 
Joline och Dyson njuter to the max i solen på Waynes uteservering. Att jobba behöver definitivt inte vara jobbigt!
Frukost på Scandic Hotell innan jobbet i lördags!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra månad!

Alltså jag har haft en sådan grym jobbmånad. Denna lönen består utav totalt 140 h slitande & knegande! Det är inte illa om jag får säga det själv, när man går i skolan på vardagarna. Har jobbat på både Sibylla, Waynes, Indiska och Löfbergs Lila. Sagt upp mig på Donken, samtidigt som jag skall göra mitt premiärpass på Ankdammen till helgen. Ser så mycket fram emot denna sommar med mängder av jobb och nya människor!! Älskar fasen att jobba & att tjäna pengar då, givetvis! Att kunna slösa är trots allt upphetsande del i det hela. :-) Speciellt när man förtjänar det. 


En ledig morgon med kaffet

God morgon! Bortsett ifrån att jag har sinnessjukt, himla mycket, plugg kvar tills studenten - har vi åtminstone underbart slappa dagar. Visserligen kanske inte den kombon egentligen går ihop, men jag försöker inställa mig på att den gör det ändå. Allting löser sig! Och det som inte gör det, löser sig tillslut ändå. Idag är vi lediga från skolan, och jag börjar denna ljuvliga onsdag med sovmorgon och världens godaste köpkaffe från Ica - nämligen Zoegas Black Velvet, det var på en brunch med klassisarna jag fick testa detta, och jag blev tagen på direkten! Visste inte ens att vanligt, simpelt bryggkaffe kunde vara så krämigt & fylligt. Men tydligen! Om några timmar skall jag iväg till stan för ett pass på jobbet, och ikväll vankas sleeppover med Johanna. En bra Lill-lördag! 

Monday DONE

God kväll kära vänner! Måndagen är avklarad och jag är precis hemkommen, lite sliten sådär efter jobbet. Men helt ärligt, vad gör det? Jag har en otroligt mjuk och härlig säng som väntar + de bästa sovpartnersen man kan tänka sig (vovvsingarna). Måste bara säga än en gång, vad tacksam jag är över att trivas så otroligt bra på mina jobb. Vart jag än tycks befinna mig lyckas jag alltid hamna bland sköna unga, unga gamla, trevliga nya människor!
 
Något som jag förstått är bra med att börja jobba vid tidig ålder är; inte bara att förstå pengarnas värde (ok, det har nog inte jag förstått ändå, hehe..), utan även att lära sig respektera och förstå olika sorters människor. Jag har liksom fått hur många vänner som helst via jobb, som jag förmodligen aldrig annars skulle blivit vän med. Nu när jag väl är vän med dessa känner jag bara, alltså fasiken, vilken jäkla tur jag har. Man behöver inte alltid vara lika som personer, ha lika intressen och gemensamma vänner för att kunna passa ihop & faktiskt bli bra vänner. Det är något jag lärt mig i arbetslivet! 
 
 

God morgon världen!

Hejsan! Jag har tagit en välbehövlig sovmorgon, som jag alltid tar på måndagar förvisso.. Att vara ledig från skolan denna trötta dag är verkligen uppskattat. Näh då, så trött är jag faktiskt inte. Skall rätta det sista på gymnasiearbete och sedan åka till jobbet - ser verkligen fram emot att göra mig en riktigt god café Cortado när jag anländer. Mmm.
 
Annars då? Skall jobba måndag-söndag denna vecka, vardagarna efter skolan då förstås, kommer bli en vecka med många bollar i luften. Skall även göra mitt premiärpass på Ankdammen till helgen, det ser jag fram emot!
 
Hoppas ni får en superfin dag! Det skall jag ha. :-)
 
 
 
En bild på min fina lilla dekoratör (som jag tycker hon skulle passa utmärkt som) Manda!

Jobba, festa, fira!

Japp, det är vad min helg gått ut på. Som i vanlig ordning. Hunnit med tre arbetspass och två kvällar ute med kära väninnor! I fredags firade vi Frida som fyllt 19 bast, och spenderade sedan natten på Jaguar & tillsist hos Amie, där man givetvis somnade i en ovanligt skön soffa.. Morgonen efter väntade ett arbetspass med mina kära arbetskollegor - och på kvällen ännu en fest. Vi hade en liten överraskningsfest för Sofie som skulle fylla år under nattens gång, snacka om att hon blev förvånad när hon hade förberett en kväll med matteplugg! Blev garanterat en roligare kväll än förväntat, och absolut ingen jäkla matte!
 
Hur som haver blev det två riktiga kanonkvällar! Inget speciellt som skett, ni vet sådana där bara ''sköna'' kvällar liksom. Sådana har jag haft, trots att det vart regn & rusk! Idag har jag jobbat och nu intagit sängläge. Jag älskar den här känslan av att vara riktigt utmattad i slutet av veckan, ett bevis på att man är en sysselsatt liten kvinna! Som inte bara degar igenom dagarna, utan faktiskt tar vara på energin! Lite beröm till mig själv, he-he.
 
Här kommer lite bilder ifrån helgen!
Presentöppning för vår lilla donna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasfredag!

Hej & hå! Jag är ledig på fredagar som vanligt, och det är som vanligt precis lika skönt. Tagit en sovmorgon, mysigt med smågrabbarna, avnjutit en banansmoothie - och nu tänkte jag hoppa in i duschen, ni kanske inte visste detta, men varje gång efter att jag druckit smoothie (som jag förvisso älskar) måste jag duscha. Näh, inte för att jag känner mig ofräsch, det hade trots allt varit lite konstigt, utan för att jag börjar frysa som en galning. Men nog om smoothie-dilemmat, ikväll skall bli en riktigt bra kväll.
 
Det vankas förstås fest! Jag och väninnorna skall till Frida och fira hennes 19-års dag, skall bli riktigt roligt, dessutom skall jag bringa med min lilla systemkamera som blivit frisk från sin batterisjukdom. Det är viktigt att ta bilder tycker jag, man vill ju memorera fina stunder utan att behöva oroa sig för dåligt minne. Skall nog följa med de andra till Jaguar en liten sväng, och sedan fortsätta en lång men ack så ung natt, hos Amie!
 

... Och det är helg!

God natt mina vänner! (Eller hur jag nu skall skriva det korrekt, det är trots allt natt nu). Dilemma det där. I alla fall haft en riktigt givande dag idag.
 
Skoldagen startades med dans i sisådär 3 h, ok, jag skall vara ärlig, jag rymde ifrån dansen efter ynka 2 h. Men i ärlighetens namn, hade jag stannat en minut till på dagisdansen/bakterihallen hade jag praktiskt taget dött. Inte nog med att jag hållde på att tuppa av utav tristess, och att dessa danslärare tycks tro att vi är Sveriges största idioter - utan en fungerande hjärncell i hjärnan, som att inte det vore nog, tror ni inte att killen jag dansar med utbrister; ''du får ursäkta om jag har lite handsvett, men det är sånt du får leva med''. Alltså usch och fy! Och jo tack, räcker det inte med att jag känner att du har det, tänkte jag. Skall du behöva säga det också! Ville skicka iväg honom på en vett & etikett-kurs med detsamma, men det blev inte så - istället tog jag beslutet att rymma därifrån fort som fasiken... Droppen hade gått! 
 
Eftermiddagen spenderades med nya arbetsgänget med Ölprovning på Ankdammen. Det var en tjej från Kopparbergs bryggeri som lärde oss både ett & annat. Jag som inte kan något om öl, alls, var det faktiskt riktigt givande för! Dessutom är det alltid intressant att ta lärdom från någon annan som verkligen brinner, tror och faccineras av vad han/hon förespråkar för. Det blir så äkta! 
 
Sedan träffade jag Filippa och Sara på stan, vi kikade runt lite. Så glad att jag har vänner som dem. Ställer alltid upp och vill alltid det bästa. Näh, nu är jag så himla trött - så tänkte faktiskt inta drömläge i sömnen nu. Jag är ledig imorgon, men har ändå en fullspäckad dag, roliga planer då givetvis! 
 
Hoppas ni haft en bra & lärorik dag precis som jag. Sov sött!



En tröttare onsdag...

Hej alla kära vänner! Hoppas ni mår fint. Jag själv är riktigt trött såhär på kvällskvisten, har kört stenhårt med träningen de senaste dagarna.. Det enda som behöver förbättras är regelbundna måltider, men man kan ju inte lyckas med allt samtidigt - och man är trots allt bara en människa (som jag brukar ursäkta mig med, hehe).
 
Morgonen idag börjades hos Maria, världens bästa klassföreståndare (får jag nog lov att säga) - har aldrig haft en lärare förut som är så genomsnäll, bryende och ödmjuk som henne. Tacksam är vad jag är! Klassen var i alla fall bjudna på fika hemma hos Maria, vi pratade givetvis massor om studenten, och jag införskaffade en ännu större längtan till denna D-dag! Visste inte ens att det gick. Efteråt var jag på ett möte, tog en fika på stan med kära Amanda och fixade en liten present till Frida som vi skall fira på fredag. Just det, tillsist betade jag utav ett stenhårt tabata pass och lite spinning som avslut med Sara.
 
Nu är jag hemma och har precis tagit en otroligt varm och skön dusch. Så välbehövligt! Värme är fasen det bästa som finns. Speciellt dusch och bad efter en dag ute i regn och rusk. Nu är det dags att påbörja sysslan jag längtat efter hela dagen; mysa med mina älsklingar! Menar givetvis mina prinsar Herman & Melker. Inte träffat dem på hela veckan och SOM jag saknat dem.

En liten bild på klassisarna förut hemma hos Maria. :-) 

Dag 2!

Hejsan! Jag och Filippa är inne på dietdag två, och än så länge har det gått superbra. Det är ju faktiskt de små stegen som räknas! Jag är ett riktigt matvrak och älskar allt, onyttigt som nyttigt - det svåra är bara alla mina jobb som inkluderar en hel del bedårande godsaker.. Men jag har sagt till mina kära arbetskollegor att hejda mig från sådant, så förhoppningsvis behåller jag min stolthet och fullföljer detta nu (eftersom vi berättat det för allt & alla..) Haha! Annars då? Haft en soft skoldag, köpt ett par riktigt bra skor (äntligen) som jag skall ha på Ankdammen i sommar och även lite prommisar ute då och då! Var tvungen att testinviga dem på träningen förut, himla sköna! Har även solat, lunchat ute med Cornelia, tränat ett spinningpass med Filippa och tillsist tänkte vi träna lite på gymmet, men det är så jäklans mycket folk på Sats under eftermiddagen - Så! Vi bestämde oss för att ta en liten intervallrunda på stan varvat med fönstershopping. Nytta med nöje kallar jag det! 

Ämnet är jobb! Hur gör man egentligen?

Det är inte sällan jag får kommentarer i min blogg kring jobb, vilket jag visserligen kan förstå. Jag är den utav alla i min ålder som jag då känner, haft flest jobb, jobbat mest och på så vis även tjänat mest (förmodligen slösat mest också, men det är en annan femma!). Eftersom så många tycks undra hur jag fått mina jobb, hur jag går tillväga och hur jag skriver CV, tänkte jag nu förklara det.
 
Jag ger allt! Då menar jag det. När jag vill ha någoting, då bara vägrar jag att ge upp - och kämpar tills jag får det jag vill ha. Den egenskapen har hjälpt mig framförallt i jobbsökande. Jag är liksom redo att göra vad som krävs. Går ni in med den inställningen tror jag faktiskt inte att ni kommer vara arbetslösa speciellt länge. Visa er egna bästa sida, jämt och ständigt. Nu skall ni veta att jag har någon grej för jobbsökande, tycker det är så kul att presentera mig för människor och på något vis sälja in mig själv som en guldklimp - vilket leder till att så fort jag pratar med någon anställd, chef eller befinner mig på en arbetsplats - ser jag till att vara den personen de kan tyckas behöva. Bli den personen de vill ha. Lär er att läsa av människor! Jag är väldigt pigg, glad och pratsam, men vissa människor vill att man skall visa mer disciplin och förståelse - i en sådan situation, skärper jag till mig själv, drar till mitt seriösare jag, visar förståelse med mina blickar och låter personen som vill prata, prata. I servicebranchen är en god egenskap att vara framåt, och jag kan förstå att de som söker sådana jobb försöker visa att de är så framåt som möjligt, tänk bara på att inte köra över personen ni pratar till. Det är även viktigt att lyssna på vad arbetsgivaren har att säga, det är respekt. Dessutom måste du senare när du fått jobbet lyssna på gästen, det innebär inte bara att prata och le.
 
SÖK JOBB. Jag har inte varit arbetslös en enda gång under min gymnasietid, för att jag alltid är aktiv i arbetssökande! Så även om du tycks ha ett jobb som tycks vara tryggt, sluta inte söka, du kommer aldrig förbättras och utvecklas om du inte testar nya platser och är öppen för nya äventyr.
 
ETT BRA CV. Ett CV skall vara enkelt och lättläst, krångla inte till det. Här skall du visa dina meriter, kunskaper och erfarenheter. Ett CV är opersonligt, men försök ändå att ge arbetsgivaren en liten inblick om personen du är, jag har exempelvis skrivit med att jag vart delaktig i elevrådet i flera år! Det visar ju en sida av mig som innebär driv och bryende. En god egenskap. Personligt brev är desto intressantare för en arbetsgivare, få arbetsgivaren att gilla dig - för att du är en stjärna! Ge även läsaren en tydlig blick om vem du är, och hitta för guds skull inte på massor opålitligt trams. Bara för att det är en god egenskap att vara stresstålig på jobbet, behöver du inte skriva det på direkten, bara sådär! Det blir ingen trovärdighet i orden då. Förklara det istället! ''Jag är väldigt pigg som person och föredrar att ha saker för mig, vilket nog är anledningen till att jag jobbar väldigt snabbt och faktiskt trivs i stressiga situationer''. Genom att förklara vem du är och varför du passar till detta arbete - ger du en trovärdig känsla till arbetsgivaren. Bara för att du skriver ett P-brev om vem du är, skall du inte skriva sådant de på det jobbet du söker INTE har nytta utav. Det är onödigt! De har många CV & P-brev att läsa, gör det kort och skriv det som behövs för att du skall få jobbet. Visa en personlig sida där du framhäver de egenskaper hos dig som de har nytta utav!
 
 
 
 

Då kör vi studenten!

Goddagens alla raringar! Förlåt för himla lite uppdatering, men det blir lätt så när man är en liten busy ladie, med många bollar i luften! På sistone har det blivit väldigt många dubbelpass, trots att jag tycker det är hur kul som helst att jobba - skall jag inte ljuga om att det varit slitsamt fysiskt, det är trots allt slitsamma yrken jag har. Det som är positivt är ju att man bränner många kalorier under passets gång! Visste ni att man bränner ca. 100 kcal per h i servicebranschen?! Inte illa! Träning på arbetstid.
 
Annars då? Har även varit på första personalmötet med Ankdammen, ser så himla mycket fram emot att jobba där i sommar - utan överdrift! Jag har jobbat inom service i några år nu, allt ifrån hotell till caféer, resturanger & snabbhak, men alla ställen jag jobbat på har haft väldigt blandade åldersgrupper - jag är ärligt talat lite trött på skrikiga småbarnsfamiljer och tonåringar som tycks undra vad vartenda liten meny kan kosta.. Därför skall det bli otroligt skönt att stiga lite i målgrupperna (lite mer sofistikerade människor och desto mer klass). Jag är helt säker på att jag kommer utvecklas otroligt mycket på denna arbetsplats, och det ger mig en sådan otrolig längtan, vill börja jobba på direkten! Om det är något jag brinner för så är det service.
 
Dagen till ära har spenderats med min lilla favorit! Jag och Filippa bestämde idag att idag, tar vi fasen i oss tag i detta med träning, på allvar. Ja och hur många gånger har man inte sagt detta? Jag predikade ju för mitt ''nya nyttiga liv'' för senast några veckor sedan, gick inte så jäkla bra i ärlighetens namn. Men sanningen är den att när jag väl bestämmer mig för något, ja då gör jag det. Och då ger jag inte upp. Nu har vi nämligen ett mål och det är studenten om ynka 1 (!!!!!) månad!! Studenten kommer förmodligen vara våra roligaste dagar under ungdomsåren, inte en chans att jag skall känna mig en gnutta onöjd med kroppen. Vi skall vara perfekta, utifrån oss själva! Visserligen det enda som räknas. Så nu skall fettet brinna för här skall kilon rasas! Vi tog en härlig prommis runt staden, upplevde äventyr, införskaffade drömmar och planerade mål. Just det, vi åt även sushi! Mmm, har varit så sugen på det idag, och det kallas trotsallt ''smalmat'', vilket passar perfekt denna månad.
 
En perfekt dag med min perfekta bästis!
Passande att jag lägger upp en pizzabild som Sara bjöd på häromdagen. Men det var sista gången fram till Napa, dags att njuta av vad man ser och avnjutit! Till er andra, besök Pasha på Norrstrand. Utmärkt ställe!
Bilder i en taxi efter klubben (sisådär 03 på natten) kan omöjligen inte bli suddiga eller bra. Men försöka går ju..
Jag och söta Sofie i lördags :-)
Älskling och Amies vovve, Nalle den mjuka!
 
Jag som dör sushi-döden förut... Inte enbart för smaken av sushin dock, sällskapet har även en bidragande effekt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utkast: May. 04, 2014


RSS 2.0