Min första gymnasiedag!

En vanlig dag i klassen. Maria har precis gått igenom en nytt arbete, det är ett reportage - och verkar faktiskt riktigt kul. Men, det gör faktiskt de flesta skrivuppgifter i mitt tycke. Skriva är makt, det är viktigt att kunna och för att få sin lilla gnista i sina texter - är det avgörande om man gillar det eller inte.
 
Plötsligt kommer Andrea in med en bunt elever. Det är 9:or som gör ett gymnasiebesök hos oss. Jag får genast en tillbakablick - tillbaka då jag gjorde min första gymnasiedag. Herregud, det är nästan 3-år sedan nu! Vart tog tiden vägen? Jag känner mig lika ung och ny som jag gjorde då, trots att jag idag är äldst på skolan.
 
Hur förväntansfull man var då. Något jag såg fram emot inför gymnasiet var absolut det egna ansvaret. Äntligen skulle det inte vara ett gnäll ifrån läraren om man bestämde att äta lunch på stan, eller enbart gå till Ica på rasten (det var det faktiskt i högstadiet).. Och nog är det i mitt tycke, en av de främsta friheterna på gymnasiet ännu - jag älskar att åka in till stan på raster och luncher, den där latten är ärligt talat så god att ta utanför skolan.
En ''lite'' mindre Emma påväg att göra sin första gymnasiedag, 2011. Utseendemässigt har det nog inte skett en sådan stor förändring, he-he.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0