10 REASONS WHY OWNING A CHANEL 2.55

Det har gått över 50 år sedan som Chanel classic började säljas, och än idag, är den lika eftertraktad som innan. Det är en väska som aldrig kommer att gå ur modet, den är stilig och klassisk - och har bevisat att den är och kommer förbli tidlös. Societetsdamerna på 60-talet bar den med stoltlhet, och fashionistorna idag likaså.
 
För mig är Chanel den mest respekthyllade designer någonsin, hon har alltid kört på en stil - enkelt och elegant. Hon har sett till att det hon skapat är för alla tider, det skall vara modernt och förbli modernt - tidlöst. Ett mode ur mängden, som inte bleknar med tiden. Tillskillnad ifrån dagens samhälle där det finns 100-tusentals mer vägar att gå och möjligheter att få, var det inte så på 30-talet då Coco Chanel växte upp, Chanel växte upp i ett mansdominerat Frankrike med fattigdom i blodet. Hon sjöng på barer för att tjäna sitt levebröd, även där kallade hon sig Coco. När Coco Chanel fick chansen så tog hon den, hon träffade en adelsman - uttnytjade honom för att ta sig ifrån hennes läge i livet, men hon började för guds skull inte att bära fjäderhattar och cirkuskläder som de andra med möjlighet till pengar gjorde (för att visa upp dem). Nej, enligt Chanel såg det cirkusaktigt ut och hon ville trots allt inte vara en del i cirkusen! Det stod hon fast vid, även fast hon hade chansen att visa upp - hon hade också en adelsherre som gav henne det hon ville ha. Hon ville ha sitt eget - det hon själv skapade. 
 
Det tog inte allt för lång tid då de andra societetsdamerna utomlands började uppmärksamma Chanels enkla och opyntade hattar, de bad om privatbeställning och det ordnade Chanel med glädje. Tillsist var societetsdamerna i Paris även de tvugna att erkänna beundran för Chanels stil och kommande design, konst. Hennes uppmärksammade stil ledde till hennes första hattbutik för över 100 år sedan. Något som bara var en början på hennes och världens revolution inom modet. Chanel var före sin tid och kommer aldrig att bli efter. 
 
1. Varje år höjs Chanel classig flap bag, 2.55 ca. 30% i värdet. Det är en investering. 
2. Varje stilig kvinna vill och bör införskaffa en Chanel 2.55. 
3. Den blir tacksamt gammal. Chanels lammläder är utav den bästa kvalitee, en 25-årig använd väska tycks fortfarande se som ny ut. 
4. Alla världens designers inspireras av Chanel. 
5. Chanel tänkte på dig när hon skapade 2.55. Den skall nu och föralltid passa till alla tillfällen. 
6. 2.55 är en ''flap bag'' som behandlar dina värdesaker i väskan med säkerhet. Du behöver inte oroa dig för tjuvar.
7. 2.55 är utrustad så att du skall finna dina värdigheter smidigt. Ingen vill rota i sin väska en evighet. 
8. Boy ‘Capel’ var Chanels första kärlek (adelsmannen i texten ovan) och han hjälpte henne med att skapa sin första butik. En väska med kärlek. 
9. Tidlös design.
10. Just because you CAN! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0