Det är OK att vara stolt!

Bland Sveriges osynliga lagar är jantelagen den absolut största, det är även den vi Svenskar kännetecknas med! Allting skall alltid vara så milt, aldrig jättebra och aldrig jättedåligt, aldrig annorlunda - Enbart bra och normalt, det är vad som gäller. Jag tycker att det är en fruktansvärt dålig egenskap hos oss Svenskar.
 
Är man nöjd, stolt eller bara glad över någonting, varför skall man då inte få visa det? Visa det utan att förlöjliga sig själv eller bara tämja ner det rejält! Nej, för skulle man visa det; det kan vara allt ifrån ett häftigt mål i fotboll, befogan på jobbet, bra resultat, eller något så jobbigt ämne som pengar! ''Jag tjänar mycket pengar'' (är aldrig rätt att säga - enligt oss svenskar). Skulle någon person visa sig vara både stolt och nöjd över sig själv, bara skina av sig själv helt enkelt. Istället för att bemötas av beröm och lycka för någon annan-känslor, skulle personen bemötas utav; sneglande blickar, avslutande kommentarer och nedlåtande ord med tankar som: vad tror hon om sig själv?
 
När skall vi sluta vara så missundsamma? Kan man fråga sig!
 
Tänk vad mycket bättre alla skulle må om alla vågade vara sig själv fullt ut! Och framförallt visa det med stolthet! Självklart är det beroende från person till person. Människor med mer självkänsla och mod i sig brukar oftast visa det mer än andra, och ger denna osynliga lilla regel mycket mindre andrum. Däremot tror jag att vi alla berörs av den, oavsett om vi vill eller inte. Vi lever i det.
 
Det är 2013, vi är demokratiska och anses vara världens 3:e bästa land att leva i! Skall inte då en sak som man kan anse vara ganska liten, att sticka ut, vara annorlunda, vara ego, vara självsäker och nöjd. Vara mer än SJÄLVKLART och dessutom inte ens vara en fråga!? Jo! (Jämförelse med allt annat elände världen handskas med dagligen). Man spelar trots allt sin egen huvudroll i livet, låter man sig förminskas av samhället - låter man också samhället ta makten över sig själv. Den enda som kommer bry sig om dig hela livet, i alla lägen, är du själv. Det är dags att börja våga och göra det man brinner för, det är dags att inse sitt eget värde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0