Ett framtida yrke. Kanske?

En sak som stör mig så fruktansvärt mycket är orättvisan mellan kvinnor och män. Att män med samma utbildning och precis samma yrke som en kvinna skall tjäna mer, ha mer makt, kvinnor drabbas hårdare i skilsmässor, mer och olika förutsättningar m.m. Listan kan göras lång, i stort sett hela Sverige sker orättvisor mellan könen. Det hjälper inte att kasta in några kvinnor i politiken och sedan tycka att det är ''rättvisa'' man behöver förändra samhället och normen i helhet, för att det skall bli skillnad! Män har alltid i alla tider ansetts vara överordnade och kvinnor underordnade, det är alltid mannen som haft rätt till att ''äga'', ha makten och bestämma. Dessutom är även religion en stor bov i det hela, i alla religioner anses mannen vara ''närmast'' Gud och kvinnor har det överhuvudtaget inte skrivits så mycket om (utan mest varit en bonus för mannen + få barn). Visst har det blivit mycket bättre sedan 1000-talet, men det finns fortfarande mycket som behöver ändras!
Vi alla är olika, men vi har lika värde och rätt. Oavsett; kön, etnisk bakgrund, religion, sexuellläggning eller funktionshinder skall alla behandlas lika.

Jag tycker att det här vore ett intressant ämne att arbeta inom i framtiden. Att alla skall bli lika behandlade och är lika värda. Det är inte en svensk utan en mänsklig rättighet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0