Unga mödrar?

Efter att ha sett några avsnitt om unga mödrar på Mtv har jag ännu en åsikt som jag vill yttra mig om! Känns lite som att jag bedriver värsta åsikts-formulerat och så är det inte (bara blivit lite mycket på senaste tiden hehe).

Att en 14 åring som fortfarande går i högstadiet, en 16 åring som studerar på gymnasiet, en 18 åring som inte ens har jobb. Att man i sådana situationer skaffar barn förstår jag bara inte. Samtidigt som jag tycker att det är väldigt starkt och modigt att bli mamma, finns många olika skäl: man kan vara emot abort, blivit våldtagen.. M.m. Däremot att bara''skaffa barn'' som någon simpel sak, någon slags idee, tycker jag är helt fel. Om man skall skaffa barn så skall man tänka på barnets bästa och inte sig själv ''som vill ha ett barn'' bara. Först och främst tycker jag att man skall tänka på att ha en stadig ekonomi, om man inte klarar att försörja sig själv: hur skall man då klara utav ett liv till? Eller om man fortfarande går på högstadiet t.ex, hur skall man då ha tid för ett barn? (Man väljer ju förstås själv om man vill hoppa av eller fördryga studierna, fast finns det inte tid då så finns det inte det senare heller). Jag tycker att människor i dagens läge kan van vara riktigt bortskämda och bara tänka på sitt eget bästa. Att skaffa barn och inte vara redo utan bara för att man ''vill ha ett barn'' det är egoistiskt.

Jag vill inte dra alla över en kant, syftar på de som inte tänker efter och i någon annans perspektiv än sitt eget. Finns ju de mammor som klarar det galant, med studier, jobb och ekonomi. Även om det är väldigt tufft! Från att vara emot viss del utav unga mammor ser jag samtidigt upp till andra utav dem!

Kommentarer
Postat av: Malin

Fortsätt med ditt lilla åsikts-forum! Jag gillar det! Du är alltid ärlig & har bra argument för saker du tycker. Fortsätt Emma!

2012-01-18 @ 00:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0