Livet

Livets stora gåta
älska glömma, förlåta

Jag har tänkt på den frågan väldigt många gånger nu. Och inte förrens nu, förstår jag hur mycket den stämmer och jag instämmer helt och hållet.

Det finns folk till ALLT
Det har jag också tänkt på ett antal gånger hur mycket det egentligen stämmer, ifrån början var det för mig bara en ''tröst'' att säga till dem som mådde dåligt på grund av någon person, jag förstod aldrig riktigt hur mycket det stämmde. Alla är olika, det finns något snällt i alla sägs det, det säger jag själv. Men jag undrar faktsikt, gör det verkligen det? Är det så att de som är gillar att kränka och såra andra människor bara gör det för att de själva egentligen mår dåligt och är osäkra på sig själva. Men när jag mår dåligt, då är jag inte elak mot andra det mår jag inte bättre utav. Istället stormgråter jag och skriker rakt ut, tänker på hur perfekta alla andra är och varför jag inte är som dem. Just nu tvivlar jag på att alla människor är ''goda'' alla födds olika.

Förlåta
Har jag också tänkt på mycket, det tror jag alla har. Ska man verkligen förlåta den personen som sårat en så mycket? Som varit lika elak varje gång. Förtjänar den verkligen en andra chans? Det finns inget svar på den frågan enligt mig. På grund av en viss del tycker jag att man förtjänar en andra chans, alla kan förändras. Vissa gör det, vissa inte. Och på grund utav en annan del tycker jag nej. Efter att en person sårat så otroligt många gånger och man har förlåtit gång efter gång, då borde den personen ha lärt sig en läxa tillslut. Men om den personen samtidigt förlåter varje gång, så kanske den andra personen bara fortsätter, eftersom hon ''förlåter alltid mig ändå'' det gör ingenting, då kan det bildas en känsla utav ''leka med känslor''. Själv så är jag en person som kan förlåta och förlåta hundratals gånger, hur många gånger den personen än gör mig illa. Tillslut, så borde den personen inte få någon mer ''andra chans'' när det är slut så är det slut. Men sedan så tänker jag också, folk kan ju förändras också? Då tycker jag att man borde ge en andra chans, men hur vet man att den personen verkligen har förändrats? Det är ju omöjligt att veta, om man inte förlåter personen ännu en gång förstås. Men på andra sidan kanske inte den ena personen vill förlåta även om den andra personen har förändrats, på grund utav olia skäl, kanske för att det dyker upp minnen, sårade och hatade känslor. Näh, det enda svaret på den här frågan är vad man själv gör det till, man ska göra det man själv känner för i det här läget, inte vad någon annan säger och ber en att göra. Det enda som har betydellse är att följa erat eget hjärta!

Det jag ville förmedla är att man avgör själv, och ingen annan ska få tänka åt dig.
Folk föränndras, inte alla men vissa gör.
Ska man ge ännu en andra chans? - Det avgör man själv, vad man känner för!

Att vara elak mot mig det leder inte till något sämre (oftast).
Då ska jag endast prestera och framstå som bättre.

Det är verkligen som att
hälla bensin över elden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0